lengao 1 Napisano 15 Marca 2020 Witam serdecznie moja wiedza na temat uprawy jest ciągle rozwijana wiec proszę o wyrozumiałość chcialbym poznac opinie co do tego zestawu - https://allegro.pl/oferta/growbox-120x120x200-zestaw-cooltube-400w-hps-8427962355 mysle ze wsadze tam 12 sadzonek czy to bez problemu będzie funkcjonować (10-11L doniczki) dziekuje z gory za odpowiedz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 15 Marca 2020 @lengao Moje osobiste zdanie: box jest dobry i to nawet dobra marka jest-mam ich wiatraki i jestem zadowolony. HPS na taką powierzchnie ja bym dawał 600W żeby wykorzystać pełen potencjał roślin-jako, że jest jedna żarówka z małym odbłyśnikiem, to musi być dosyć wysoko, żeby w miarę równo doświetlać cały namiot. 400W też oczywiście da niezły rezultat, ale z tego co widzę, to growerzy używaję 450W na 3'/3' i 600W na 4'/4'. Wentylator jest biedny, to raczej wersja łazienkowa i nie da naet tych 150m3 z filtrem, spoko, że jest cool tube-to pomoże odprowadzić ciepło z hps'a. Nawozy, jeśli są te advance ze zdjęcia to kozak, bo to świetne nawozy z pH perfect-dosyć drogie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 15 Marca 2020 Mieszający jeszcze ogarnij i nawilżacz powietrza. Poza tym te analogowe programatory złe nie są ale cyfrowe mają więcej funkcji i są dokładniejsze. Fakt, wyciągający jest bardzo biedny ja na 0,33 mam mocniejszy i szczerze mówiąc to jak bym miał ciut mocniejszy to bym zły nie był. O stacji pogodowej nie zapomnij. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lengao 1 Napisano 15 Marca 2020 Dzieki wielkie :) czy taki wentylator moze byc ? https://allegro.pl/oferta/wentylator-kanalowy-td-350-125-s-p-360-m3-h-6709249119?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Klimatyzacja+i+wentylacja+-+Kanały,+kształtki,+przewody,+klimatyzatory,+nasady+kominowe,+taśmy+izolacyjne+oraz+wentylatory&gclid=EAIaIQobChMIsrSI2bOd6AIVxeFRCh0rLwYUEAkYBiABEgLTRfD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 15 Marca 2020 @doominik Ci lepiej podpowie jeśli chodzi o tak dużego boxa. Hmm a nie lepiej było by żeby był tam Led? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lengao 1 Napisano 15 Marca 2020 @mirecki cos takiego ? https://www.growtent.pl/product-pol-821-Growbox-Zestaw-LED-Mars-Hydro-120x120x200-Royal-Room-R.html 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 15 Marca 2020 bio bloom lej i top max ( top max nie jest stymulatorem kwitnienia tylko bio heaven) pol dawki daj czyli 1ml /1l wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 15 Marca 2020 @lengao ten TD wentylator już ogarnie, tylko filtr kup duży, żeby miał max przepustowość większa niż wentylator. co do światła, to dobry led na takiego boxa będzie kosztował więcej niż ten cały zestaw i to sporo, wiec ja bym pozostał przy hps, a jak ci dobrze obrodzi to na przyszłość możesz inwestować- 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lengao 1 Napisano 16 Marca 2020 Dziekuje Wszystkim za pomoc :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach