doominik 933 Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Witam z kolejną fotorelcją. Tym razem do wody trafiło 10 nasionek od dinafem-critical 2.0 feminizowane. Będzie to mój pierwszy wysiew odmiany foto czułej.Plan jest zrobienie vege do połowy maja w małym namiocie 80/120 pod dwoma panelami marsa ts600 i potem przeniesienie ich na bloom do dużego namiotu 100/200 pod dwa panele tsw2000 i jeden cmh 315W. Wszystko w hydro-system wilma w keramzycie. Zamierzam robić mainelining/manifoldig jak tylko roślinki pozwolą. Baza nawozów to Advance nutrients trio i powoli przechodzę na ich pełną linię ze względu na ich pH perfect. Jako root booster mam house and garden root exelurator, oprysk na vege plant magic evolution. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez doominik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 12 Marca 2020 szybko lecisz z tematem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Marca 2020 5 minutes ago, Fan BMW said: szybko lecisz z tematem ? Nie ma czasu do stracenia. Obecna uprawa idzie pod kose za 2 tygodnie, z małego namiotu przenoszę ostatnie automaty (ak i norther light) i będzie miejsce na te criticale ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 15 Marca 2020 Powodzenia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Marca 2020 Hejka Nasionka ładnie wszystkie wykiełkowały praktycznie jednego dnia i zaczynam się przekonywać do dinafem-wszystkie maja praktycznie taki sam kolo itd. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Jak to wygląda dalej? To są takie gąbeczki? Później jak je się przesadza? *pierwsza z prawej na dole ładnie wystrzelona ❄️ ? Edytowane 19 Marca 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 20 Marca 2020 @HolenderskiGrower Wełna mineralna, i już w niej zostaną. Nie wiem jak w ziemi ale w hydro świetna sprawa do kiełkowania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Marca 2020 Dziś zakończyłem sprzątanie w dużym namiocie i mogłem do niego przenieść rośliny z małego, a te criticale mogły trafić do małego namiotu. Wybrałem 8 ładniejszych roślin, aczkolwiek pozostałych 2 jeszcze się nie pozbywam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Marca 2020 @doominik To jest 1m2 czy 2m2? Wiem, że masz 2m ale ten wydaje się mniejszy niż ostatnio. Chyba że taki kadr 80/120 doczytałem, sorry ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 30 Marca 2020 @doominik Witam co to sa za wężyki co sa wprowadzone do donic jeśli mogę wiedzieć ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 30 Marca 2020 Nawadnianie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Marca 2020 @Bimbrownik Teraz mam 2 namioty: 200/100 na bloom i 80/120 na vege. @Dgl to jest nawadnianie. Używam systemów wilma w obu namiotach. Pod donicami jest zbiornik z wodą i w nim pompka sterowana timerem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 30 Marca 2020 @doominik Super sprawa chyba co ? ulatwia to jakos zajmowanie sie rozslinkami ? a te kamyczki do gory jak i pewnie na dole jak sie nazywają ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Marca 2020 @Dgl te kamyczki to keramzyt i doniczka jest nimi wypełniona. Nie ma tam ziemi. Uprawa w hydro daje świetne rezultaty, ale jest droższa ze względu na koszt samego systemu nawadniania, dużo różnych nawozów (normalnie większość składników jest w ziemi i tylko dodaje się pewne substancje), jest też duże ryzyko, że się wszystko straci dosłownie w 3 dni. To grower kontroluje całe środowisko i tak jak może sprawić, że roślinka mi idealne warunki, to może też szybko wszystko spaprać. Kontrola pH i ec to zestaw codziennych obowiązków. Pomagają np nawozy z pH perfect od advance, ale są drogie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Marca 2020 @doominik a te doniczki zielone kiedy kupiłeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) 2 minutes ago, Tester said: @doominik a te doniczki zielone kiedy kupiłeś ? Jakiś miesiąc temu w lokalnym grow shopie-podobno są dość trwałe, nawet do 5 cykli wytrzymują. Mają kwadratową podstawę, jeśli to ma znaczenie. Teraz sklep jest zamknięty i tylko online i na wszystko trzeba niestety długo czekać. Edytowane 30 Marca 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Kwietnia 2020 Witam Dziś wjechał topping+fryzjer, czyli zacząłem zabawę w mainelining 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Kwietnia 2020 @doominik keramzyt potem wykorzystujesz drugi raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Kwietnia 2020 @Andi tak, znaczy tyle, ile uda mi się wyrwać z korzeni, przeważnie to jest około 2/3. Trzeba go tylko wypłukać z resztek korzeni i wszystkiego, co tam się zaplątało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 8 Kwietnia 2020 Jak się patrzy na tak małe rośliny po tak drastycznym fryzjerze co aż ciarki przechodzą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach