MisterZielskoXD 19 Napisano 11 Marca 2020 Witam posadziłem ostatnio automat gorilla glue z genami ruderalis czy jakoś tak czym to się różni od zwykłych auto lub sezonówek ruderalis to jakaś mieszanka pomidor będzie mniejszy czy jak lub większy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Marca 2020 @MisterZielskoXD będzie automat jak automat, poczytaj co tam producent napisał o nim, chociaż bym się w sumie tym nie sugerował bo producenci różne rzeczy piszą które się tak naprawdę nie sprawdzają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 11 Marca 2020 @Szym z tego co piszą to tylko że to ta odmiana ruderalis zapach i aromat ale to mnie akurat nie interesi na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Marca 2020 Konopie Ruderalis to dziko rosnące konopie odkryte w centralnej Rosji ostatnie badania wykazały że są jest to krzyżówka indica i sativa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Marca 2020 @MisterZielskoXD ruderalis to genkonopii z głębokiej Syberii dzięki któremu to automat. Szybko rośnie, kwitnienie, rozmnaża się i umiera. Jej zadanie to tylko przyspieszyć cykl życia rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Marca 2020 @Bimbrownik miałem odmianę Ruderalis Skunk i nie był to automat a outdoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Marca 2020 @Szym automat nie znaczy że musi być indoor. KONOPIE RUDERALIS NIE ROZKRZEWIAJĄ SIĘ NA BOKI A CYKL ŻYCIA NIE JEST PODYKTOWANY ILOŚCIĄ GODZIN ŚWIATŁA NA DOBĘ TYLKO CZASEM ŻYCIA ROŚLINY. Mogę podlinkować cały artykuł jeśli moderator wyrazi zgodę. Albo wyśle jemu i zrobi osobny temat odnośnie odmian 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Marca 2020 @Bimbrownik są to dzikie konopie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Marca 2020 @Szym każda pierwotnie była dzika. Z ruderalis wyodrębniono gen odpowiadający za kwitnienie niezależnie od pory roku i na ich podstawie powstały tzw. automaty. Poczytaj u różnych producentów jakie geny mają AF. Każda ma kilka % ruderalis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 23 Kwietnia 2020 Ja mam pytanie. Co polecacie na pierwszy raz? Paliłem parę razy sative, ale nie czułem żeby to był super high (spowolnienie, uczucie ciężkości ciała, jak się położyłem to wyświetlały mi się slajdy bajek z dzieciństwa xD). Ale nie nazwałbym to rozkoszą, innymi stanami świadomości. Chciałem sobie spróbować THC, ale czytałem że zdarzają się psychozy po tym czy inne badziewia. Co polecacie, żeby się nie zrazić ale poczuć odjazd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 21 minut temu, Aron napisał: Chciałem sobie spróbować THC przecież w każdej jest THC ten opis co dałeś pasuje do Indyjki, może paliłeś Indyjke Szukał bym czegoś z genami Sativy @Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Tester Myślałem, że indyka (THC) daje właśnie ten psychodeliczny haj. Myliłem się? Ponoć sativa jest ciężka w uprawie, w sensie że długo trzeba czekać... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Aron to uczucie ciężkości ciała mi chodziło bo to bardziej do indyjki pasuje, Sativa może dłużej kwitnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 24 Kwietnia 2020 Ale konopia konopii nie równa. Np. hybryda 70%idyki 30%satiwy i 20% THC wydaje się być kilerem, ale 60/40 i 15thc może bardziej pokopać. THC to tylko jeden z kanabinoidów ale na ogólne działanie mają wpływ jeszcze setki innych. Między innymi dlatego nie wszystkie uważane są za typowo medyczne. Chcesz znaleźć coś dla siebie to musisz próbować różnych odmian 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Kwietnia 2020 @Bimbrownik Madrego to i milo posluchac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach