Tester 1,408 Napisano 24 Lutego 2019 Przechowywanie Gdy twoje topy wyschły musisz je odpowiednio przechowywać, najlepiej w suchym i ciemnym miejscu. Światło niekorzystnie wpływa na THC powodując jego rozkład. Możesz wykorzystać do przechowywania zioła worki strunowe najlepiej kilka warstw, lub jakieś pojemniki plastikowe czy słoiki. Uważaj na wilgotne topy, jeśli niedokładnie je wysuszyłeś mogą po prostu zgnić, najlepiej co jakiś czas przez kilka dni otwieraj pojemnik w celu kontroli czy wszystko jest ok. Po pewnym czasie leżakowania zioło uzyska swoją pełną moc i aromat, palenie będzie wtedy dużo lepiej smakowało i kopało. Porównać można to do wina im starsze tym lepsze... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 7 Września 2019 (edytowane) Ja sobie zakupiłam do "kiszenia" taki słoiczek: Edytowane 7 Września 2019 przez Dominika3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Września 2019 No to miejmy nadzieje ze uda Ci sie topami wypelnic caly taki słoiczek ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 7 Września 2019 @CheMsKuN Na to się nawet nie nastawiam ? Choć nie powiem że byłoby miło ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2020 Ja sobie zamówiłem maszynkę i worki do próżniowego pakowania. Ponoć w takich workach palonko może leżakować długie miesiące, oczywiście w ciemnym miejscu Ważne też że w takich workach nie ucieka zapach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 12 Maja 2020 1 godzinę temu, Seba691 napisał: Ponoć w takich workach palonko może leżakować długie miesiące, oczywiście w ciemnym miejscu Nie ponoc, to jest fakt ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 29 Czerwca 2020 Witam. Czy ktoś używał? Szukam opinii. https://www.amazon.co.uk/dp/B078X5YCP4/ref=cm_sw_r_fm_api_i_2qC-Eb8QM7SY8 Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Czerwca 2020 @Peka89 Bedziesz raczej pierwszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 31 Grudnia 2020 Witam ,dołączam się do postu ,czy na przechowywanie może mi takie coś służyć ? Mam akurat w domu ,a potrzebuje niedługo bo biała wdowa dolatuje więc trzeba ją gdzieś ładnie przechowywać 🙂 Jest to porcelana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 31 Grudnia 2020 @Ivery jak najbardziej. Ciemna jest więc tym bardziej ok. Tylko codziennie otwieraj na 10-20 minut. Można dwa razy jak się chce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 31 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk zajebiscie 🙂 nic aby je zapełniać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Czerwca 2021 Można przechowywać topy na zewnątrz ? czy wejdzie plecha ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Czerwca 2021 @fxxx1337 W sensie, że poza mieszkaniem? Czy chodzi ci o brak pojemnika? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Czerwca 2021 @Morenn poza mieszkaniem tak, szopa cos w tym stylu, gdzie trochę zimno czasami moze być i wieksza wilgoć. W słoikach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Czerwca 2021 @fxxx1337 jak w słoikach to bez problemu, ważne żeby nie miały kontaktu ze światłem Na jesień/zimę najlepiej weź je do domu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Czerwca 2021 @fxxx1337 kup sobie te saszety które utrzymują dany poziom wilgoci, dużo osób sobie chwali takie rozwiązanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Czerwca 2021 @onyx Kupiłem jedną sztukę na obecny zbiór z pcboxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Czerwca 2021 @fxxx1337 ciekaw jestem czy można tym po prostu zrobić curring @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 15 Czerwca 2021 @onyx no da się, to ci tylko wilgotność podtrzymuje, po to się to kupuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiekochucki 5 Napisano 15 Czerwca 2021 2 godziny temu, fxxx1337 napisał: Można przechowywać topy na zewnątrz ? czy wejdzie plecha ? Ponad rok zakopane 50cm pod ziemia w specjalnym worku odessanym próżniowo. To wszystko w plastikowym pudelku zawinięte w reklamówkę. Po wyjęciu świeże jak nowe. Bez żadnych saszetek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach