Skocz do zawartości
Gość

Royal Kush + Gorilla Zkittles + Blackberry + Moonrock + Gmo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@Mr.Green 20 cm 20% zanim sie wyciagnely bylo 20cm i 15  %  zobacze jutro czy nie podkrecic jeszcze delikatnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow delikatnym problemem jest to że sadzonki znajdują się tylko pod częścią lampy a część światła idzie obok. 

Rośliny są pod kopułą? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green obecnie nie jak bylo sucho to zakladalem lampe ustawilem wlasnie tak zeby w te 4 bilo swiatlo teraz mam wilgotnosc 65% jest w normie nie kupowalem nawilzacza bo te kilka dni tylko musze z tym walczyc a po przesadzeniu juz problemu nie ma 

Przy przesadzaniu je wsadzę głębiej jak ostatnio ale muszę znaleść złoty środek żeby się tak nie wybijały 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Udało mi się zatrzymać ich Stretch myślę że dziś wieczorem je przesadzę mają już liścienie liście właściwe więc chyba już można nie będą takie wysokie po przesadzeniu poczekamy z kilka dni po przesadzeniu jak ich nic nie spali to zmienimy temat fotorelacji pozdrawiam 

IMG_9305.jpeg

IMG_9306.jpeg

IMG_9311.png

@WymiataczMegadwie tabletki na 11L ziemi jej nie zaszkodzą ??

55g startexu

6g mycotrexu 

2 tabletki 

I do litra wody na każdą doniczkę Bactrexu 1g i Orgatrexu 5ml

Takie proporcje na 11L ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow

W dniu 30.06.2025 o 17:18, PogromcaBaobabow napisał:

Dobra Zostaje tak kogo mogę prosić o zmianę tytułu ?
„Royal Kush + Gorilla Zkittles + Blackberry + Moonrock + Gmo “

image.jpg

Jeszcze odjebałem bo podlewałem i przekładałem platkietki i nie wiem teraz czy Gorilla z Blackberry nie jest zamieniona mam nadzieję że jak urośnie po sorcie odróżnię 

Kuźwa miałem podobny problem i doszedłem która to która dopiero jak zaczęły kwitnąć i zamiast dwóch Royal AK i dwóch Royal Queen wsadziłem do szafy trzy Royal AK i jedną Royal Queen i dobrze że w ogóle jakaś Queen wsadziłem do namiotu bo tam było 6 AK i trzy Queen Special. A mi ogólnie to spadła tacka startowa jak wkładałem pestki i wszystkie się pomieszały 😅😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow dwa Tabsy to za dużo. Raczej na 20L + ziemi. 

W 11L to nie strawia dwóch tabsow. 

Zależy też jakie masz tabsy bo zauważyłem że przy obecnym zamówieniu Tabsy wyglądają trochę inaczej i się różnią od tych "starszych" tabsow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow no te sa nowsze. Wcześniej te tabsy inaczej wyglądały. 

Jeden wystarczy. Dwóch tabsow nie strawi w takiej doniczce i mogą mulic roślinę. Będzie za bardzo nabita azotem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow nie powinno nic blednąć bo każda inna odżywka z BioTabs zawiera również azot. Nawet te na flo, więc azotu nie braknie w żadnej części uprawy. Tabs + reszta nawozów i azotu nie brakuje. 

Dwa tabsy to tak na co najmniej 20L+ ziemi. Do tego długi weg i większy rozmiar rośliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow chwilowe wyciągnięcie się roślin nie jest powodem do obaw. Roslina wyciągnie się do pewnej wysokości a gdy zbliży się wystarczająco do światła to i tak zacznie się ubijać. 

Mowa tu oczywiście o pewnych normach wysokości i delikatnych niedociągnięć odbosnie tych norm. 

Czyli jeżeli dasz lampę na 200cm to wiadomo że się będzie wyciągać jak opętana. Jeżeli natomiast różnica wynosi np. 10cm to roślina wyciągnie się na 10cm ale gdy już zacznie odczuwać moc lampy to przestanie się wyciągać i zacznie rosnąć w szerz bo światło będzie to na niej wymuszać. 

Po prostu pewne niedociągnięcia jeżeli chodzi o wysokość i moc lampy szybko same się uregulują i nie są niczym strasznym bo łatwo to naprawić. 

Nie mówię by tego nie kontrolować lecz po prostu nie ma się czym martwić. Obserwować i reagować. Uczyć się lampy i nabierać wyczucia by z każdym grow dopracowywać swoją technikę do perfekcji. 

Sam mam teraz lampę 400w na 40% i wisi prawie metr od szczytów. Zaobserwowac można bez dwóch zdań że po przesadzeniu rośliny szybko zaczęły się wyciągać w górę by dogonić więcej światła. Urosły z 20cm i już zwalniają a wzrost jest coraz mniejszy natomiast zaobserwować można rozrastanie się na boki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green tak tu masz racje ale nie każdy sobie może pozwolić żeby były takie duże dlatego je hamuje na siłę żeby były jak najniżej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow a co jeżeli Ci powiem że gen i tak wygra i jak przełączysz to swoje i tak wystrzeli do góry :smokelots:

I chyba nie do końca zrozumiałeś co opisywałem 

To że chwilowo się wyciągnęły to nic nie oznacza. Totalnie nic :ghelyon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi