Skocz do zawartości
ChybaTy

Zakup klonów

Rekomendowane odpowiedzi

ukłony!

potrzebne są dobrej genetyki klony odmiany APPLE FRITTER (z niemieckiego) od barney's farm. Miałem okazję ostatnio przypalić i bardzo mi zasmakowało - polecam! Niestety obdzwoniłem kilka sklepów i nie mają a tam gdzie są w ofercie to nie mają informacji o dostawie...

Czy ktoś wie gdzie mogę takie nabyć lub może sam ma aby odsprzedać ? Niemcy/Holandia

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ChybaTy Buy Apple Fritter (lumpys) $$$Mix N Match Dealz$$$ - $100 per unit on Strainly https://share.google/uTS2ssDp2U3obBzp7

Mozesz szukać w Austriackich growshopach, tam klony są legalne i dosyć prężnie ta branża dziala. Albo na targach konopnych, teraz beda na przyklad w Berlinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.06.2025 o 18:15, Mr.Green napisał:

@ChybaTy a nasionka nie mogą być?

nasiona są ogólnodostępne lecz ich plon jest mocno rozbieżny, stąd poszukiwania silnych mocnych klonów

@Cholender klony, które podesłałeś są akurat od firmy lumpys, mniej thc i z m2 też słabiej wychodzi dla przykladu barney farms masz do 700g m2 oraz 30% thc, rqs czy lumpys daja 450g m2 oraz 26-28%. tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc, mam jakiś punkt zaczepienia jeśli chodzi o Austrię

jakby ktoś słyszał o tej odmianie lecz z BARNEY FARMs to proszę o info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender nie wiem czy dobrze doczytałeś ale napisałem do 700g z m2, po ilości Twoich wypowiedzi można śmiało pokusić się o wypowiedź, iż są sytuację, że ludzie z trzymają dłużej weg i kręcą większe cyfry. Z pośród kilku osób, które znam to każda robiąca większe cyfry patrzy na tą informację jako jedną z pierwszych

btw 600g osobiście wykręciłem więc myślę, iż osiągalny wynik. Wjeżdżają teraz 25l donice więc powinien być lepszy wynik

20 minut temu, WymiataczMega napisał:

Trzeba by najpierw matkę zobaczyć bo te klony to tak na niewiadomce jak pestki. Nie rozumiem tej wizji z klonami 🤔

myślę, że jeśli klony sprzedaje growshop z renomą to będą one wysokiej jakości tak jak ich pozostałe produkty, które mają w ofercie.

zasadnicza kwestia to taka, że jesteś 3 tyg do przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ChybaTy raczej w klonach chodzi o powtarzalność i stabilne przewidywalne geny. Jak już będziesz kupowal to pamietaj ze maja byc z certyfikatem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green kazdy szanowany producent klonów dołącza certyfikat potwierdzajacy brak chorob czy wad genetycznych, nie wiem co w tym zabawnego 🙃 Tylko ze dobre klony kosztuja po kilka stowek $ za sztuke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green w linku, który Cholender wysłał jest sztuka za 100$ więc podejrzewam, że jest certyfikowana aczkolwiek myślę osobiście, że jakieś do 10-20% robiących z klonów pokusi się na to, ja zostanę przy klonach z dobrego renomowanego sklepu 🙂

42 minuty temu, Cholender napisał:

@ChybaTy raczej w klonach chodzi o powtarzalność i stabilne przewidywalne geny. Jak już będziesz kupowal to pamietaj ze maja byc z certyfikatem 😉

@Cholender  pisząc o wysokiej jakości miałem to na myśli 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ChybaTy nie lepiej samemu znaleźć sobię swoją odmianę i mieć swoje klony skoro to takie potrzebne i takie problematyczne by być zadowolonym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green oczywiście, że lepiej lecz wszystko jest kwestią miejsca. Jak masz 2 wolne pokoje to większość ludzi robiąca to hurtowo wyjdzie z założenia, że skoro dostępne są klony to postawi w obu namioty z roślinami niż w pierwszym z roślinami a drugim pokoju z klonami. Nie każdy też chce mieć co ścinkę taką samą odmianę z tych samych genów lecz woli zmieniać co zakup klonów właśnie umożliwia. Jest jeszcze jedna opcja, która mi osobiście najbardziej by odpowiadała tzn jakbym robił na 2 pokoje/namioty to startuje z pierwszą robotą a po półtorej miesiąca przy fryzjerze robię klony. Dla urozmaicenia można zasadzić np 3-4 różne odmiany, które w tym samym czasie dojrzewają. Potrzeba matką wynalazków :classic_cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green faktycznie kolego masz racje! nie jestem jeszcze biegły w temacie klonów, każdorazowo robiłem z pestek lecz nasłuchałem się i stwierdziłem dlaczego by nie spróbować? Fajna opcja z tą "szafką dla klonów" 220w to nic w porównaniu z tym co pobiera kilka metrów wraz ze wszystkimi urządzeniami. Otworzyłem właśnie literaturę i zabieram się za naukę a Tobie bardzo dziękuję 👊

Godzinę temu, Cholender napisał:

@Mr.Green kazdy szanowany producent klonów dołącza certyfikat potwierdzajacy brak chorob czy wad genetycznych, nie wiem co w tym zabawnego 🙃 Tylko ze dobre klony kosztuja po kilka stowek $ za sztuke

@Cholender zobacz co znalazłem Apple Fritters kaufen | Original Lumpy's Cut | Cannabis Steckling na dole masz certyfikat a koszt 15 ojro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender pytanko jeszcze jedno bo widzę, że jesteś w temacie klonów...  jeśli miałbyś do kupienia klony 2 tygodniowe bądź 4 tygodniowe to które byś wybrał? teoretycznie 4tyg większe ale jeśli nie będzie odpowiedniej doniczki (podejrzewam minimum litrowej) to chyba nie ma to przełożenia dobrego na korzeń a nawet może zahamować wzrost prawda?

7 godzin temu, Cholender napisał:

@Cholender zobacz co znalazłem Apple Fritters kaufen | Original Lumpy's Cut | Cannabis Steckling na dole masz certyfikat a koszt 15 ojro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ChybaTy wieksze znaczenie ma jak rozwinięty jest korzen niz wiek. Oni raczej sprzedają klony w kostkach niz donicach. Teoretycznie lepsze beda 4 tygodniowe  niż 2, ale tak jak napisałem to zalezy. Takie rzeczy dobrze obejrzeć osobiscie albo na dobrych fotach ewentualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi