Skocz do zawartości
Kolober@

Czy wszystko z nimi ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@Kolober@ nawet na pewno tak jest. Biobizz jest z nazwy Bio, więc to taki chwyt marketingowy, że nawet calmag jest bio, choć to bzdura. Uryna to w 95% woda, reszta to amoniak, mocznik, kreatynina itd., a przecież jej nie pijesz, prawda? Tak samo jest z tym calmagiem. Minerał stoi w opozycji do czegoś organicznego z definicji. Nie mówię, że ktoś się tu myli, mówię tylko, że ktoś tutaj kogoś robi w chuja dla kasy. Większość ludzi czyta tylko etykietki, nie zagłębiając się nawet w to co jest w środku, a jak się przyjrzysz to okazuje się, że to wszystko to rozcieńczony kompost w ładnej butelce lub chemicznie przekształcone surowce naturalne. Ach, żeby tu Grolsch był, to by Ci pokazał co można uprawiać na rybich głowach, skórkach od bananów, skorupkach od jajek i innych materiach organicznych z dżdżownicami w akompaniamencie. 

@Kolober@ A co do tej rozpiski itd. to @Mr.Greenzapytał "A to TA to. organiczne?" na co odpisałeś "nie mineralne". To jak to interpretować? Organiczne czy mineralne? Jeżeli sam nie wiesz co Ty lejesz, kupujesz coś co Ci napiszą czy powiedzą, a nie zagłębiasz się do tego nawet, nie rozumiesz tego. Uprawa to nie są tylko fancy nazwy, pierdylion sterowników i listwa zasilająca. Uprawa to szacunek do natury. Do ziemi. Świadomość jej siły, pierwiastków i to jak te procesy wpływają na rośliny, czy też nas samych. Praca u podstaw, zapoznaj się z terminem i wróć, gdy zmądrzejesz. 

Screenshot_20250706_225220_Chrome.jpg

To może mniej blancików, więcej myślenia o tym co się pisze czy mówi. Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. 

Edytowane przez Mechanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Mechanik a gdzie ty przeczytałeś że ja napisałem że to nie mineralne! Napisałem wyraźnie że to jest mineralny i tą uprawę lecę na mineralnych!!!!!!!!!!!! Tylko suplementy mam niektóre organiczne i jeszcze na samym końcu dodałem że calmagu i podstawa są mineralne!!!!!!!!!

i normalnie interpretować i myślę że wszyscy zrozumieli tylko dziwnym trafem ty nie chyba że nie chciałeś zrozumieć żeby mieć się do czego przyczepić 😅 i jak ty byś się mnie zapytał czy jestem głodny a ja bym ci odpowiedział że nie jadłem, to jak to zrozumiesz? No i chyba że chodzi ci o gadkę typu ęą to sorry ja nie z tych 😉🤣 i elo ziomuś 🤣🤣🤣 a żeby uprawiać konopie nie muszę być profesorem i założę się że bez tych ęą dorównam ci w uprawie bardzo szybko😅😉

@Mechanik i trochę cię poniosło z tym poszanowaniem bo jak moja babcia sądzi ogórki czy marchew czy ziemniaki to myslisz że ona myśli o tym wszystkim? Ma to głęboko w powiązaniu!!!!!!!!bo chcę coś zjeść i tak podchodzą ludzie do upraw. A i jak producent napiszę rolnikowi że to warto dodać do nawozu bo to spowoduje lepszy plon to znaczy że robi go w huja? I jak tak jest to po co ty kupujesz te rzeczy skoro robią cię w huja? Sam przeczysz sobie i swoimi uprawami jak tak to robisz 😉 

Edytowane przez Kolober@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

O, tu panie kolego napisałeś, że jest to sprzedawane w zestawie z napisem organic, screena masz na dole. A wcześniej pisałeś, że to minerały. A ja wytłumaczyłem, z czego to wynika, że na mineralnych nawozach jest napisane, że jest organiczne. Nie rób kurwy z logiki, co to za fikołki w ogóle i że ja muszę w ogóle się powtarzać i tłumaczyć jak Abel krowie na rowie co można po prostu przescrollować i sobie przeczytać samemu. Meliski sobie zaparz, albo zajaraj, bo chyba syndrom odstawienny masz, za długa przerwa od blancika. 

Na moje to Twoja babcia może nawet skakać na tego ogóra czy marchewkę, gówno mnie to obchodzi. Pytałeś o nawozy, odpowiedziałem Ci jasno i wyraźnie, jaka jest różnica, skąd to się bierze i dlaczego tak. Sprawa czemu tego używam to już osobny temat, zupełnie odbiegający od wcześniejszego pytania. Zachowujesz się jak sfrustrowana małolatka, która jak nie może wygrać argumentami, to zaczyna kopać naokoło, żeby wyjść na swoje, a wychodzi na to, że się tylko głębiej zakopuje. 

Powiedz mi, czym niby przeczę korzystając z gotowych nawozów na bazie organicznej w swojej uprawie? Mogę się tylko przyznać do lenistwa, że nie zbiłem jeszcze skrzynki na kompostownik i nie robię swojej żywej ziemi. Stosuje mineralne PK jedynie na dobitkę, żeby mocniej popuchło, bo ziemia i tak idzie w śmietnik. Ale nie robię np. takiej bidy, że daje organiczne nawozy, potem nagle mineralne i do tego suplementy organiczne na pobudzenie biożycia, zaraz po tym jak mineralnymi wszystko zabiłem w glebie, bo o to się tu rozchodzi. To by było zaprzeczenie. Ale znam już kogoś kto tak robi, Ty też go bardzo dobrze znasz, spójrz w lustro, będziesz wiedział o kim mówię

Screenshot_20250706_234655_Chrome.jpg

Edytowane przez Mechanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ hola hola Amigo.. nigdzie nie pisałem o tym by producent się mylił.. więc prosiłbym o nie szerzenie dezinformacji.

Napisałem..

nie wiem czy jest sens polegać na czymś organicznym dodajac to do mineralnych nawozów. Trochę się to kłóci z samego założenia i nie mam takich doświadczeń

Przy czym miałem na myśli mieszanie nawozów różnych producentów 😉 bo jeszcze nigdy nie udawałem tu experta od odżywek których nie używałem. 

A tych które używasz to w ręce nie miałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mechanik napisał:

Ach, żeby tu Grolsch był

Melduję sie na zawołanie  :) nie czytałem za dużo tej Waszej dyskusji, ale tylko dodam od siebie że biobizza calmag odróżnia wszystkie inne tego typu odżywki jednym, a mianowicie pozbawiony jest azotu. To naprawdę handicap w uprawie czy to mineralnej czy tam organicznej. Co do samej dyskusji to żaden z Was nie ma racji  :D a tam te buraki czy kwasy humusowe w calmagu od biobizza to nie ta bajka,  to biogrow jest. Calmag jest czyściutki zhelatowany z mineralnego do bio, bo minerał to też bio. Tak w skrócie. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik a gdzie jest powiedziane że ja daję najpierw mineralne a później organiczne i na zmianę facet i to ty robisz wszystko żeby udowodnić swoję rację a ja tylko przedstawiłem ci tylko i wyłącznie jak wyglądają sprawy na prostego chłopa Anię pana magistra jak ty😉 i trzymaj się tam cieplutko ze swoimi spostrzeżeniami i moja Anka może sobie wsadzić ale tylko prosto z twojej dupy. Pozdrawiam 

I to jest facet forum na temat marihuany a ty się czepiasz że ja palę blanta?🤣🤣 Chyba sie nie zbyt dobrze czujesz co🤔😉🤣🤣🤣

@Mr.Green spoko i sorry 👍😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Nie czytalem wszystkiego,  z grubsza patrząc @Mechanik ma w wiekszosci rację, a Ty@Kolober@ musisz się jeszcze wiele nauczyć i o uprawie i o marketingu producentow 😉

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, Mechanik napisał:

@Grzechoczący Grzechotnik o kurwa, grzechoczący grzechotnik 😁 witaj ponownie 😁

No fakt, wyciąg z buraka to nie calmag ale kwas huminowy to już tak

No pewien jegomość, zielony chuj, kiedyś dał mi pomysł na nowy nick i tak cały czas na jego cześć i chwałę trzymam się tej a nie innej nazwy.

Alginit jako mineralna skała ma w sobie, w składzie, bardzo dużo kwasu huminowego, więc jako skała bazaltowa plus te kwasy i mamy rozcieńczony calmag od biobizza ;) z farcikiem ludziska

Edytowane przez Grzechoczący Grzechotnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzechoczący Grzechotnik zielony chuj.. masz na myśli zielonkę..? 

Co on wam uczynił pod moją nieobecność że tak go tu wszyscy jadą xD 

Co do ogólnej dyskusji co jest organiczne a co nie to podbijam zdanie grzechotnika.. minerały też mogą być.. nie tyle co organiczne.. a naturalne. Czyli pochodzenia naturalnego lecz nie zwierzęcego lub roślinnego..

Warto przeczytać..

https://www.canna-pl.com/articles/organiczne-czy-mineralne-jak-wlasciwie-jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green

tester by nie usuwał dawnej dyskusji to byś miał czarno na białym co się odjebało. W skrócie to sam się wylogował, jakby miał coś pod kopułą i chociaż trochę krytycyzmu to uderzyłby się w pierś i nadal dla większości mógłbym być zielonym królem. Ale było minęło. Teraz gwiazdorzy gdzie indziej tylko z marnym skutkiem.

Tak BTW to jak chcesz ZK to Ci powiem jakie błędy popełniłeś w tej szafce z butami i na pewno nie są to skoczogonki  :D

Wracając na ziemię to poszukaj 'o bio uprawie' temat z tego forum. Fajna lektura i fajny user ją stworzył redagując wiele info z netu. Zanim to wrzuciłem to wszystko spr na swoich krzakach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender jasne i ja wcale nie mówię nie ale nie lubię jak ktoś mi coś wspiera czego nie zrobiłem a to że jeszcze dużo nauki przede mną to wiem bardzo dobrze👍😁 a tak w skrócie to zaczęło się od tego że wtrącił się w rozmowę w której napisałem że w tej uprawie korzystam z nawozów mineralnych a suple mam niektóre z tej samej firmy i są one organiczne ale to jest wypuszczone przez jednego producenta który zaleca stosowanie ich razem ale mechanik twierdzi inaczej z tego co piszę. A mi się wydaje że producent wie co jest do stosowania razem a co nie i jak pokazałem mu rozpiskę to odwrócił kota ogonem. A co do nauki to ja znam dopiero podstawy tak że wiem że dużo jeszcze przede mną choć wałkuje ten temat od pół roku no ale cóż. A i poszło też o to że niby jak chce prowadzić uprawy to muszę mieć wiedzę na poziomie jakiegoś profesora a to już nie jest prawda. Pozdrawiam 

@Cholender a tak naprawdę to zaczęło się od tego że nie zrozumiał dobrze mojej odpowiedzi do Mr.Green i się przyczepił ale ten do kogo pisałem to zrozumiał i nie było problemu.😅 A to że mi daleko do was z wiedzą o uprawie to jasne wy jesteście starymi wyjadaczami a ja tylko palę zioło prawie 30lat a za uprawę wziąłem się dopiero cztery czy pięć miesięcy temu a i tak myślę że z tą wiedzą nie jest najgorzej 😉 pozdrawiam 

@Cholender a i nie wie z kąd to wzioł ale twierdzi że ja mieszkam nawozy i suplementy różnych producentów a to już jest kompletną bzdurą i chyba to wywnioskował że zdjęcia i owszem bo mam dwa rodzaje nawozów bo od TA Terra Aquatica tripart i od biobizz ale to nie znaczy że je mieszam. I kurwa dobrze że nie widział jak miałem cztery rodzaje, to by dopiero było 😅🤣🤣🤣. I jeszcze raz pozdrawiam i ja nie miałem zamiaru nikogo obrażać bo mnie to nie kręci tym bardziej że to ja się zwracam do was o pomoc i raczej jestem za to wdzięczny i już to pisałem. Ale jak ktoś nie przeczyta dobrze tego co napisałem no to sorry ale to nie moja wina😅😉 i miłego dnia 👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielone krainy miał pojęcia o uprawie ale buc był z niego. 

A propos mieszania mineralnych z organicznymi, oczywiście że można tylko gryzie się to ze sobą.

Uprawa powinna nas tu łączyć a nie dzielić 👉👌💚

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kolober@ ja napisalem tylko na podstawie wycinka rozmowy bo nie chce mi sie czytać tego wszystkiego 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender jasne i się nie dziwię, a ja tak w ogóle uważam temat za zamknięty 😉👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemacie 👊 wczoraj dopiero na karmiłem dziewczyny bo już same się zjadały 😅 i dostały wczoraj tak:1ml/1l grow, 1,5ml/1l micro, 2,1ml/1l Bloom plus suple i dostały po półtora litra tego roztworu.

1000009164.jpg

1000009163.jpg

1000009162.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to Royal AK i Special Quinns i robiłem u nich lst ale one były na balkonie i tam je zaniedbałem i pH miały około 5 i były poblokowane dlatego takie urosły tak przynajmniej przypuszczam że to był powód takiego wzrostu@WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ no w sumie może tak być... też mam jedną sztukę zablokowaną i jest właśnie taka mała. Ładna jest i w sam raz na sample dziennie ją kroję zanim reszta dojdzie 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi