Kolober@ 212 Napisano 8 Czerwca Witam wszystkich ponownie👋 tym razem zwracam się do was o ocenę moich Pań i jak niektórzy już wiedzą są to automaty w 25dniu życia dwie z nich te z tyłu to Special Quinns i dwie z przodu Royal AK. Karmione nawozami TA Terra Aquatica tripart plus mikroryza, trihoderma, calmag, i różne suplementy takie jak aligi i boostery na korzenie i takie tam😁 dodam że w 20tym dniu zaczęły kwitnąć i dopiero wtedy zastosowałem lekkie lst i za dwa dni lekko poprawiłem ponieważ wróciły praktycznie do poprzedniego stanu. I teraz chcę je zostawić w spokoju bo ktoś mi powiedział że dalsza ingerencja w te krzaki może przynieść szkodę. A i ta jedna na dole z prawej nie miała robionego żadnego treningu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca @Kolober@ dobrze wyglądają. Niech rosną :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 8 Czerwca Dzięki sensej😁 a jak myślisz już raczej zostawić je w spokoju i nic nie kombinować czy w razie potrzeby można je jeszcze lekko wygiąć? Bo boje się żeby nie z hermiła 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca @Kolober@ zostaw. Jak wystrzelą w górę to delikatnie je rozchylisz żeby nie byly ściśnięte jak bukiet. Teraz jak są na indukcji to daj im chwilę spokoju Wszelkie treningi itp. dobrze jest robic zanim zaczną kwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 8 Czerwca Ok jeszcze raz dzięki i za parę dni wrzucę nowe fotki żeby pokazać co i jak. A i jeszcze jedno pytanie lampę mam 300w LED chińczyk ale jestem z niego zadowolony bo jest dość wydajny z resztą wrzucę fotkę z parametrami. Chodzi mi o to na ile procent ją ustawić bo dwa dni temu przełączyłem ja z 50% na 60% z tym że w tej chwili jest zawieszona jakieś 65cm nad szczytami i jeżeli możesz coś doradzić to bardzo proszę. @Mr.Green a to parametry @Mr.Green a z tymi treningami zgadzam się z tobą w stu procentach z tym że teraz to sam pomieszałem bo źle odczytałem czasówki z etykiet i myślałem że mam jeszcze przynajmniej 20 dni na trening a tu dupa🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca 60% powinno być ok przy tej fazie wzrostu. Jak się nie wyciągają ani nie są karłowate i nie pali roślin to wisi dobrze. Możesz z czasem zwiększać moc aż dojdziesz do maximum. Poki co zostaw jak jest. Niech się zaczną pąki zawiązywać to potem można dowalić więcej mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 8 Czerwca Raczej się nie wyciągają co z resztą widać po fotkach i karłowate chyba też nie są a ta bez treningu w prawym dolnym rogu to z dnia na dzień przybywa jej minimum 1 cm na dobę a nawet dochodzi do dwóch cm😁i jeszcze raz wielkie dzięki 👍👊🫵 i na razie daje im spokój i wam również. Miłej niedzieli i niech tłuste topy będą z wami😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca @Kolober@ amen bracie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 9 Czerwca Siemka, wczoraj dziewuszki dostały trochę suplementów i dzisiaj prezentują się tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 12 Czerwca Wrzucam nowe fotki bo moje kochane rosną jak na drożdżach a wczoraj dostały papu😁 dałem im nawozy od TA Terra Aquatica tripart ia dokładnie micro 1,5ml/1L czyli 9ml/6L to samo z grow 1,5ml/1L i Bloom 1ml/1L czyli 6ml/6L i od razu się rozłożyły aż im sutki stanęły 😅😁 i zaczyna mi się to podobać bo wcześniej myślałem że coś znowu do waliłem ale ludzie jak widzą fotki to mówią że jest z nimi wszystko ok no to słucham się bardziej doświadczonych kolegów 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 12 Czerwca A mam do was pytanie bo skoro zaczęły wychodzić na flo to wilgoć obniżyłem na 60% a temperatura jaka powinna być bo ja mam w granicach 28 stopni nawet do 29 czasami dochodzi. Słyszałem i czytałem że powinno być na pełnym flo w okolicy 25 stopni ale czasami te informacje były sprzeczne ,bo jeden pisaltak a drugi inaczej. Tak że proszę was o pomoc a i za jakiś tydzień chcę zejsc z wilgotnością do 50% i czy to będzie dobra decyzja? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 885 Napisano 12 Czerwca @Kolober@ temperatura jest połączona z wilgotnościa, im wyższa temperatura tym większa wilgotność powietrza powinna być, jak duża wilgotność to dobra wentylacja żeby nie gnilo, rośliny i tak urosną, ale wedlug teorii na kwitnieniu powinna być niska wilgotność, myślę że tu chodzi o zaawansowane kwitnienie a nie jego początki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 12 Czerwca @szamayo i tak od jebałem teraz hita i połamałem szczyt i nie wiem co mnie pokusiło jak wczoraj je podlewałem 🤬 przebudziłem się po drzemce i jak ten debil do namiotu i stwierdzenie się urodziło że trzeba je lekko poprawić no i kurwa debil 🤬 sorry za przekleństwa i jak przyblizycie to widać pęknięcie. Podparłem ją ale to ponad połowa i wątpię żeby przetrwała a najbardziej to mam styki żeby nie shermila po takim stresie😖 a co do zasady z wilgotnością i temperaturą to ją znam w gorącym powietrzu zbiera się więcej no powiedzmy pary wodnej👍 ale jeżeli masz sprzęt to wilgotność regulujesz i temperature z resztą też.😁 Ale toping w odpowiednim miejscu wyszedł 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 12 Czerwca Zrośnie się. Ja izolacją kleiłem 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 12 Czerwca @WymiataczMega hehe ja też z kleiłem taśma tylko srebrną 😁 może pyknie i fajnie by było 👍 VID_20250612_235836.mp4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano 13 Czerwca Ciśnienie -80% ustaw radzę, nadgorliwość gorsza od faszyzmu. To samo rośnie, Ty masz tylko nadzorować wzrost, sam za roślinę nie urośniesz 🤣 Tak jak podczas jazdy samochodem, gdy masz prostą drogę to nie wykonujesz gwałtownych manewrów, a skręcasz tylko na zakrętach, tak tutaj tylko reagujesz, gdy coś się dzieje. Tablica niedoborów do ręki, tabelki nawożenia od producenta, ustawienia lampy od producenta i doprowadź uprawę do końca. Po drodze notuj każde podlanie, nawożenie, rób sobie zdjęcia, a na koniec podsumuj, wyciągnij wnioski i popraw w następnej uprawie. Nie eksperymentuj na gorąco, bo dwa razy wyjdzie, a za trzecim razem będziesz naprawiać skutki tego co sam narobiłeś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 13 Czerwca @WymiataczMega część spodziewałem się rano zobaczyć zwisający szczyt ale jest ok! Stoi ten szczyt jak sutki podjaranej małolaty 😁 i chyba się uda!!! Więcej szczęścia niż rozumu 😅🤣🤣🤣🤣 @Mechanik tak też robię ale wczoraj nie mam pojęcia co mi odjebało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 13 Czerwca @WymiataczMega PRZEŻYJE 😅😁 teraz wróciłem z pracy i jest git 👍 bo tak pewnie już by zaczynała zwisać a wygląda tak. A szczyty robią się takie W poniedziałek przyjdzie namiot od spaiderka to je przełoże do większego o wymiarach 70×140×200 i to mnie trochę denerwuje bo lampa będzie jutro, wyciąg z filtrem i kontrolerem GGS do bluetooth i wifi, prawdopodobnie we wtorek, a namiot w poniedziałek. Cały zestaw rozłożyli na trzy paczki i dwie wiezie DHL a trzecią z namiotem DPD, masakra. No ale jak już przyjdzie to będzie luzik, chociaż z tego sprzętu co mam teraz i z tego 300w LED chińczyka jestem mega zadowolony bo kupiłem ją za niecałe 140 euro a robotę robi jak widać. I jak bym nie miał sosu a miał bym kupić jeszcze raz lampę to bez wąchania zamawiam tą samą. Pozdrawiam 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Czerwca @Kolober@ git👍 pierwsza pomoc udzielona książkowo 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 13 Czerwca @WymiataczMega mam zaświadczenie o ukończeniu kursu pierwszej pomocy 😁 tylko nie wiedziałem jak zrobić jej usta usta🤣🤣🤣 pozdrawiam i miłego wikendu To chyba w korzeń trzeba dmuchać a mi się to źle kojarzy 🤣🤣🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach