Skocz do zawartości
Kolober@

Czy wszystko z nimi ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ponownie👋 tym razem zwracam się do was o ocenę moich Pań i jak niektórzy już wiedzą są to automaty w 25dniu życia dwie z nich te z tyłu to Special Quinns i dwie z przodu Royal AK. Karmione nawozami TA Terra Aquatica tripart plus mikroryza, trihoderma, calmag, i różne suplementy takie jak aligi i boostery na korzenie i takie tam😁 dodam że w 20tym dniu zaczęły kwitnąć i dopiero wtedy zastosowałem lekkie lst i za dwa dni lekko poprawiłem ponieważ wróciły praktycznie do poprzedniego stanu. I teraz chcę je zostawić w spokoju bo ktoś mi powiedział że dalsza ingerencja w te krzaki może przynieść szkodę. A i ta jedna na dole z prawej nie miała robionego żadnego treningu.

IMG_20250608_085747.jpg

IMG_20250608_085717.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki sensej😁 a jak myślisz już raczej zostawić je w spokoju i nic nie kombinować czy w razie potrzeby można je jeszcze lekko wygiąć? Bo boje się żeby nie z hermiła 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kolober@ zostaw. Jak wystrzelą w górę to delikatnie je rozchylisz żeby nie byly ściśnięte jak bukiet. 

Teraz jak są na indukcji to daj im chwilę spokoju 

Wszelkie treningi itp. dobrze jest robic zanim zaczną kwitnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok jeszcze raz dzięki i za parę dni wrzucę nowe fotki żeby pokazać co i jak. A i jeszcze jedno pytanie lampę mam 300w LED chińczyk ale jestem z niego zadowolony bo jest dość wydajny z resztą wrzucę fotkę z parametrami. Chodzi mi o to na ile procent ją ustawić bo dwa dni temu przełączyłem ja z 50% na 60% z tym że w tej chwili jest zawieszona jakieś 65cm nad szczytami i jeżeli możesz coś doradzić to bardzo proszę.

@Mr.Green a to parametryScreenshot_2025-06-08-12-12-55-753_com.alibaba.aliexpresshd.thumb.jpg.ecba09e1a7c30928eff767f6e3687b6e.jpg

Screenshot_2025-06-08-12-13-41-344_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

@Mr.Green a z tymi treningami zgadzam się z tobą w stu procentach z tym że teraz to sam pomieszałem bo źle odczytałem czasówki z etykiet i myślałem że mam jeszcze przynajmniej 20 dni na trening a tu dupa🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

60% powinno być ok przy tej fazie wzrostu. Jak się nie wyciągają ani nie są karłowate i nie pali roślin to wisi dobrze. Możesz z czasem zwiększać moc aż dojdziesz do maximum. Poki co zostaw jak jest. Niech się zaczną pąki zawiązywać to potem można dowalić więcej mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej się nie wyciągają co z resztą widać po fotkach i karłowate chyba też nie są a ta bez treningu w prawym dolnym rogu to z dnia na dzień przybywa jej minimum 1 cm na dobę a nawet dochodzi do dwóch cm😁i jeszcze raz wielkie dzięki 👍👊🫵 i na razie daje im spokój i wam również. Miłej niedzieli i niech tłuste topy będą z wami😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, wczoraj dziewuszki dostały trochę suplementów i dzisiaj prezentują się tak

IMG_20250609_093727.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam nowe fotki bo moje kochane rosną jak na drożdżach a wczoraj dostały papu😁 dałem im nawozy od TA Terra Aquatica tripart ia dokładnie micro 1,5ml/1L czyli 9ml/6L to samo z grow 1,5ml/1L i Bloom 1ml/1L czyli 6ml/6L i od razu się rozłożyły aż im sutki stanęły 😅😁 i zaczyna mi się to podobać bo wcześniej myślałem że coś znowu do waliłem ale ludzie jak widzą fotki to mówią że jest z nimi wszystko ok no to słucham się bardziej doświadczonych kolegów 😁

IMG_20250612_053934.jpg

IMG_20250612_053925.jpg

IMG_20250612_053753.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam do was pytanie bo skoro zaczęły wychodzić na flo to wilgoć obniżyłem na 60% a temperatura jaka powinna być bo ja mam w granicach 28 stopni nawet do 29 czasami dochodzi. Słyszałem i czytałem że powinno być na pełnym flo w okolicy 25 stopni ale czasami te informacje były sprzeczne ,bo jeden pisaltak a drugi inaczej. Tak że proszę was o pomoc a i za jakiś tydzień chcę zejsc z wilgotnością do 50% i czy to będzie dobra decyzja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ temperatura jest połączona z wilgotnościa, im wyższa temperatura tym większa wilgotność powietrza powinna być, jak duża wilgotność to dobra wentylacja żeby nie gnilo, rośliny i tak urosną, ale wedlug teorii na kwitnieniu powinna być niska wilgotność, myślę że tu chodzi o zaawansowane kwitnienie a nie jego początki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo i tak od jebałem teraz hita i połamałem szczyt i nie wiem co mnie pokusiło jak wczoraj je podlewałem 🤬 przebudziłem się po drzemce i jak ten debil do namiotu i stwierdzenie się urodziło że trzeba je lekko poprawić no i kurwa debil 🤬 sorry za przekleństwa i jak przyblizycie to widać pęknięcie. Podparłem ją ale to ponad połowa i wątpię żeby przetrwała a najbardziej to mam styki żeby nie shermila po takim stresie😖 a co do zasady z wilgotnością i temperaturą to ją znam w gorącym powietrzu zbiera się więcej no powiedzmy pary wodnej👍 ale jeżeli masz sprzęt to wilgotność regulujesz i temperature z resztą też.😁

IMG_20250612_205000.jpg

Ale toping w odpowiednim miejscu wyszedł 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega hehe ja też z kleiłem taśma tylko srebrną 😁 może pyknie i fajnie by było 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciśnienie -80% ustaw radzę, nadgorliwość gorsza od faszyzmu. To samo rośnie, Ty masz tylko nadzorować wzrost, sam za roślinę nie urośniesz 🤣 Tak jak podczas jazdy samochodem, gdy masz prostą drogę to nie wykonujesz gwałtownych manewrów, a skręcasz tylko na zakrętach, tak tutaj tylko reagujesz, gdy coś się dzieje. Tablica niedoborów do ręki, tabelki nawożenia od producenta, ustawienia lampy od producenta i doprowadź uprawę do końca. Po drodze notuj każde podlanie, nawożenie, rób sobie zdjęcia, a na koniec podsumuj, wyciągnij wnioski i popraw w następnej uprawie. Nie eksperymentuj na gorąco, bo dwa razy wyjdzie, a za trzecim razem będziesz naprawiać skutki tego co sam narobiłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega część spodziewałem się rano zobaczyć zwisający szczyt ale jest ok! Stoi ten szczyt jak sutki podjaranej małolaty 😁 i chyba się uda!!! Więcej szczęścia niż rozumu 😅🤣🤣🤣🤣

IMG_20250613_061737.jpg

IMG_20250613_061754.jpg

@Mechanik tak też robię ale wczoraj nie mam pojęcia co mi odjebało 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega PRZEŻYJE 😅😁 teraz wróciłem z pracy i jest git 👍 bo tak pewnie już by zaczynała zwisać a wygląda tak.

IMG_20250613_170248.jpg

A szczyty robią się takie 

IMG_20250613_171309.jpg

IMG_20250613_170317.jpg

IMG_20250613_170310.jpg

W poniedziałek przyjdzie namiot od spaiderka to je przełoże do większego o wymiarach 70×140×200 i to mnie trochę denerwuje bo lampa będzie jutro, wyciąg z filtrem i kontrolerem GGS do bluetooth i wifi, prawdopodobnie we wtorek, a namiot w poniedziałek. Cały zestaw rozłożyli na trzy paczki i dwie wiezie DHL a trzecią z namiotem DPD, masakra. No ale jak już przyjdzie to będzie luzik, chociaż z tego sprzętu co mam teraz i z tego 300w LED chińczyka jestem mega zadowolony bo kupiłem ją za niecałe 140 euro a robotę robi jak widać. I jak bym nie miał sosu a miał bym kupić jeszcze raz lampę to bez wąchania zamawiam tą samą. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega mam zaświadczenie o ukończeniu kursu pierwszej pomocy 😁 tylko nie wiedziałem jak zrobić jej usta usta🤣🤣🤣 pozdrawiam i miłego wikendu 

To chyba w korzeń trzeba dmuchać a mi się to źle kojarzy 🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi