Skocz do zawartości
szamayo

Critical, Gelato, LSD, Gorilla Zkiettlez, Fat Bastard 80x80

Rekomendowane odpowiedzi

@szamayo musisz wewnętrzny narkus wygrywa🤣 nie szkoda palić niedorozwoje? 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ zwykle tak u mnie bywa że jeden lub dwa krzaki spałam podczas uprawy, zaczyna się niewinnie a kończy jak zawsze 😅

Czy szkoda, trochę tak, ale za każdym razem robię tak samo ziomuś i teraz się nie oszukuje że będzie inaczej 🤣

@Mr.Green  Dzięki za życzenia. Właśnie dziś foto zrobiłem z takiej perspektywy po to  żeby obserwować to zjawisko wybijania się szczytów, bo jak patrzę w boxa to wiem że rośnie ale nie wiem ile dokładnie, a tak będzie przedstawione na fotografii ładnie 

Kazda z roślin pokazała że zaczęła już kwitnąć ale to dopiero tak na dobrą sprawę pierwszy tydzień, z 5 dni temu bodajże pokazały się te słupki na łodygach wstawiłem foto 4 dni temu że są widoczne😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green obserwuje sobie moja poprzednia fotorelacje i porównuje sobie z tą teraz no i wyglądało to tak jak na zdjęciach, pierwsze foto to jest z dnia w którym pisałem o pierwszych oznakach kwitnienia, czyli teoretycznie stan moich krzaczków z przed 4 dni, z tym że tam robiłem tylko topping ze względu na mało miejsca i nie chciałem za dużo szczytów 

A teraz są po LST i obcięte mają wszystkie głowy czyli można powiedzieć że idą porównywalnie, może nawet trochę lepiej, nie wiem choć chciałbym żeby tak było 🤣

No a drugie foto to już był końcowy etap gdzie musiałem łamać wiele razy szczyty bo szły za bardzo w górę, teraz rośliny mam bardziej zglebowane  i mam wyższy namiot, ale mam nadzieję że nie będą malutkie 😀

20250202_083337.jpg.890237c66dc8490c6b691d2a51eb5e25.jpg

20250322_071045.jpg.be7ba2efdbf191f70dfef2269672094c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 30/31 

Dzisiaj kolejne podlewanie 5 L wody z nawozami jak w tabeli na pierwszy tydzień kwitnienia, będę montował też wentylacje z filtrem 

Przy roślinkach już nic nie będę grzebał pod względem wysokosciowym poza wycinaniem liści ale to jak się topy zaczną pokazywać, chyba tak będzie najlepiej 

20250703_145637.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 32/33

Najszybciej wybijają się Critical (lewy środek) oraz LSD(w środku) 

Critical jako pierwszy wypuścił pierwsze białe włosy 

20250705_084814.jpg

20250705_083931.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 34/35

Zaczynam lać nawozy na początek drugiego tygodnia kwitnienia 

Łącznie 5l wody:

Na litr:

1ml grow 

1ml Fish Mix 

2ml bloom 

1ml top max 

2ml Bio Heaven 

2ml Acti Vera 

0,2 Microbes 

0.3 cal mag 

Temperatura w dzień to ok 25st, w nocy koło 20 

Wilgotności nie mierze ale wyciąg robi robotę i obstawiam coś koło 50% 

Trzymam dystans lampy od szczytów 30cm  te najwyższe szczyty są 20cm od lampy

Wszystkie liście mają ładny kolor nie widać braków nie widać popalonych końcówek czy jakiś innych barw niż zielony, critical zaczyna pierwszy od góry Tworzyć widoczne zalążki kwiatów

20250707_132323.jpg

20250707_132402.jpg

20250707_132521.jpg

20250707_132529.jpg

20250707_132537.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@szamayo czekam na opinie o Fat mam tą odmianę a widziałem że ma konkretny poziom thc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@szamayo i jak wrażenia ? Wsystko na miejscu ? Ja teraz Blackberry moonrock zobaczymy co z tego będzie życzę też jak najlepszych zbiorów 🤝☺️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow generalnie to moc była tylko później problem był bo jak sie pali mocne zioło to później jak się skończy to jest lipa, zapalisz co innego i musisz spalić tego dużo, np ja paliłem 2g z piątku na sobote po tym jak mi się skończyło 😅 zależy ile palisz i jak często, no ale warto mieć taką opcję mimo wszystko 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 36/37

Critical Kush kwitnie najszybciej według producenta 5-7 tyg reszta odmian od 8-10tyg więc patrząc na aktualny stan by się zgadzało 

Ciekawe czy nie wpłynie krótki okres kwitnienia na stan tej jednej rośliny bo tabela nawożenia uwzględnia 8 tyg kwitnienia tydzień flush i ścinka więc zobaczymy

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 38/39

Wczoraj podlewane, 7L wody na wszystkie rośliny z dawka nawozow taką jak ostatnio czyli końcówka drugiego tygodnia kwitnienia 

Wyciąłem dzisiaj doły, zostawiłem mniej więcej 3 piętra od góry z brzegu a z tyłu mniej więcej tyle samo ale nie dokładnie bo trochę ciasno w namiocie więc ogoliłem tak żeby było 

20250711_082458.jpg

20250711_090245.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 40/41 

Wczoraj podlewane 8L wody jako początek trzeciego tygodnia kwitnienia, do nawozów dołączył pk banan od biotabs, z racji że zapomniałem go dodać na początku podlewania to dodałem go do niecałego litra wody gdzieś z 700 ml z 3 ml PK 

20250713_093001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi