szamayo 869 Napisano 31 Maja Witam w moim boxie, trochę większym niż poprzednio, miało być 10 roślin ale jeden Critical nie puścił kiełka i LSD tak samo. Nasiona: 2x - Critical 3x - Fat Bastard 1 - LSD 1 - Gorrila Zkittlez 1 - Gelato Lampa Spider Farmer SF1000 (100W) Nawozy BioBizz, ziemia z poprzedniej uprawy + ziemia zwykła do kwiatów uniwersalna. Zamierzam im dać 2 tyg veg i przełączam na kwitnienie. Trening to będzie topping może 2 razy się uda + lst 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3152 Napisano 31 Maja Siema 👊 powodzenia 🔥 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 31 Maja @szamayo nie za mała ta lampa na 9 roślin? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 138 Napisano 31 Maja Tez jestem tego zdania co Green. Nie masz w planie dolozyc jakiejs dodatkowej? Ja w swoim 80x80 planuje zmieniac lampe, bo dostaja po dupie moje planty. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 31 Maja @Mr.Green z opisu lampy jest dobra na wegu na powierzchnię 90x90 na kwitnieniu już tylko 70x70 czyli na niepełny box 80x80 powinno wystarczyć, po 10 cm z każdej strony luzu zrobie, @hazera mieć mam, ale nie chce dokładać, boxa w sumie dostałem większego niż chciałem mieć, a co masz za lampę u siebie też tą samą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 138 Napisano 1 Czerwca To jest mapa ppfd do namiotu 60x60, a Ty bedziesz lecial na 8 i przy wiekszym namiocie. Odbije sie to czkawka tym na zewnetrznej stronie. Ja lece na TS1000 i na nastepny strzal bede kupywal Attisa 200-300w. Rozważ dolozenie jeszcze tej lampy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 1 Czerwca @hazera będzie git Fakt, że jakbym dał lampę 300w zamiast 100w to byłoby lepiej ale z jakiegoś powodu nie wstawiam tam 300w xD @hazera słabsze krzaczki, jeżeli takie będą to mogę je przerobić na materiał typu hasz, myślę że się nie zmarnuje 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 3 Czerwca Jeden critical odpadł, nie wiem z jakiej przyczyny ale dziś zrobiły się ciemne liście więc wyjebałem do kosza, Obnizylem lampę, podkręciłem ja trochę bo pierwotnie była wysoko na 25% mocy to się wyciągnęły roślinki do góry, teraz 60% i na blisko, obserwuję jak reagują rośliny, wczoraj lampa była na 50% i dobrze to przyjęły. Ziemię z padniętego criticala rozsypalem po doniczkach żeby nie były zapadnięte z wierzchu. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 5 Czerwca 3 lub 4 dzień wegetacji Lampa 60% Podlewane z umiarem z jednodniową przerwą, W boxie załączona póki co jest tylko lampa bez miaszaków, bez wyciągu 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 5 Czerwca @szamayo już ciągną do światła jak czornych do kradzieży 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 5 Czerwca @Mr.Green liście rosną, a łodyzki się nad to nie wyciągają, a to że ciągną to mi nie przeszkadza 😉🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 7 Czerwca 5/6 dzień Lampa 70% Roślinki mi lekko powykrecalo, albo od światła albo od temperatury od braku mieszaka więc dałem wczoraj wentylator mieszający 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 7 Czerwca Ps. Leć na tej lampie do końca. Bardzo bym chciał zobaczyć porównanie 100W vs. 400W (u mnie). Lampa trochę inna bo hps ale zobaczymy różnicę przy 4- krotnie większym zużyciu prądu... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 7 Czerwca @WBB spoko, nie mam zamiaru zmieniać lampy ;] 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 9 Czerwca Dzień 6/7 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 11 Czerwca Dzień 9 Podwyzszylem lampę przed LST na 50 cm od szczytów 70% mocy 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 257 Napisano 11 Czerwca Zdrowo idą 😄 kocham te worki haha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 11 Czerwca @TaTTiTo sądząc w folii kubelkowej przekonałem się do zwykłych worków jeszcze bardziej niż wcześniej, prostota, wygoda, sprawczość, worki mają wszystkie te cechy Folia kubelkowa na pewno jest sprawcza, ale niewygodne jest robienie tych donic i nie jest to tak proste, trzeba ręcznie dziurawić te wypustki a jest ich masa, dasz więcej donic to więcej czasu z automatu na same dziurawienie idzie, fajne jako coś nowego żeby zrobić raz, ale jak miałbym robić drugi raz to wolałbym nie, więc powrót do klasyka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 180 Napisano 11 Czerwca @szamayo Siemasz, ty na te worki to za huja bym nie wpadł spoko koncepcja i muszę ją kiedyś wypróbować. Brawo ty😁😉👏 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano 11 Czerwca @Kolober@ są ok, jak zadbasz o dobra wentylacje tj dziury od spodu i wszędzie po bokach to robią robote, za pierwszym razem sypałem na spód kermazyt żeby udroznic odpływ ale bez tego też jest ok Ja robiłem je w taki sposób że do pustego worka włożyłem 4x1, 5l butle z woda następnie taśma dookoła żeby złapać kształt i na końcu wyjąć butelki i to tyle, Ale to tez nie jest oczywiste bo mój ziomek jak chciał zrobić tak samo to nie wiedział jak się do tego zabrać bo jak zaczniesz sypać ziemi do worka to wszystko będzie na dnie i nie uformujesz walca, więc ja robiłem to w ten sposób 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach