Bimbrownik 702 Napisano 18 Lutego 2020 Trochę spóźnione ale lecimy z tymi krzakami. Każda pomoc mile widziana. 4x Gorilla Glue- Fast Buds Panel Led- Spider Farmer SF 1000 Wentylacja- Prima Klima PK 100-2 (160/280m3h) + filtr węglowy Ziemia- Plagron Lightmix Donice- 9L Szafa niecałe 60x60 Nawozy: Canna Terra Vega Canna Terra Flores Canna PK 13/14 Canna Boost Accelerator Tak że trochę bieda. Krzaki mają powiedzmy 4-4.5tyg, nawóz na wege wlałem 2 razy (dobra ta ziemia) i najwyższa ma 60cm, najniższa 30cm (podłoże coś pod spód bo ta niska dopiero płeć pokazała kiedy inne się zawiązują) Od 2-3 dni tej wysokiej konce liści się zawijają choć panel wisi 18 cali nad nią. Podniosę te niskie i dam panel wyżej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 18 Lutego 2020 @Bimbrownik to oglądamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 23 Lutego 2020 No to tak. Dzień 30-35 nie pamiętam dokładnie więc datę startową ustalam na 19.01.2020. Podstawiłem coś pod niższe krzaki żeby wyrównać wysokość bo różnica jest ok 30cm. Te niższe nie wiedzieć czemu zaczęły się rozrastać w liście i wyglądają na dobre 2tyg opóźnienia w porównaniu do tych wysokich więc oberwałem trochę liści od dołu i kilka wielkich z góry ale bez przesady. Światło 16/8 30cm od szczytów Temp i wilgotność w dzień około 26°C, 60% W nocy 18°C, 90% Dziś dostały Terra Flores, Booster i te dwie z tyłu pk13/14. Nie mogę wstawić drugiej foty bo limit wyskakuje. Jutro spróbuję w lepszym świetle zrobić bo zawsze mi się zbiera wieczorem na oglądanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Lutego 2020 2 godziny temu, Bimbrownik napisał: Nie mogę wstawić drugiej foty bo limit wyskakuje. Jutro spróbuję w lepszym świetle zrobić bo zawsze mi się zbiera wieczorem na oglądanie @Bimbrownik jak limit na forum Ci wyskakuje? to ile jedna fota waży ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 23 Lutego 2020 @Tester 7-8 mb @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 25 Lutego 2020 @Bimbrownik Edytuj zdjęcia przed wrzuceniem. Jeśli wrzucasz z kompa to choćby najprostszy IrfanView i opcja resize. A z telefonu wystarczy przyciąć odrobinę zdjęcie. W obu przypadkach waga pliku spada znacznie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Lutego 2020 No więc rośliny rosną bujnie, na tych bardziej zakwitniętych pojawiły się niedobory potasu więc dziś znowu nawozy tylko już w pełnej dawce. Temp w miarę stabilna 23-28° wilgotność 50-60%. Rano jest nawet 90+ ale wyciąg szybko robi robotę. Ustawiłem co 4h na 30 min i jest dobrze. Tylko takie coś znalazłem. Niby żeński ale taki trochę dziwny. Gdyby nie te pręciki wyglądał by jak męski kwiat ale dla formalności usunąłem. Aaaaa i taka niespodzianka od jednej małpeczki. Widzieliście kiedyś takie coś przy automacie? Nowa sadzonka od korzenia. Nie mam co z nią zrobić więc chyba zostanie, a szkoda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 27 Lutego 2020 1 godzinę temu, Bimbrownik napisał: Aaaaa i taka niespodzianka od jednej małpeczki. Widzieliście kiedyś takie coś przy automacie? Nowa sadzonka od korzenia. Nie mam co z nią zrobić więc chyba zostanie, a szkoda. @Bimbrownik to chyba chwast jakiś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lutego 2020 Dziś pokazało się takie coś. Czy to braki potasu? Ostatnie 2 podlewania były z Flo, pk13/14 i boosterem. Dziś chciałem samą wodę wlać ale nie wiem co to. Temperatura 22° i wilgotność 40% bo gdyż pracuje cały dzień bo w mieszkaniu było czuć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 28 Lutego 2020 @Bimbrownik chyba coś z pH za niskie albo mało azotu albo to i to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lutego 2020 pH było 5.5-6. rano zrobię 6.5-7 i samą wodę wleje u się okaże za 2 dni. Faktycznie wcześniej miałem wodę w okolicach 6.5-7 i nie było tego @Filozof pH było 5.5-6. rano zrobię 6.5-7 i samą wodę wleje u się okaże za 2 dni. Faktycznie wcześniej miałem wodę w okolicach 6.5-7 i nie było tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 29 Lutego 2020 @Bimbrownik Ja stawiam, że to niedobór wapnia-często wyskakują takie plamki jak pH jest niskie, a roślina się wyciąga i już dobrze kwitnie. Zgaduję, że to wychodzi tylko na liściach w górnej części krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 5 Marca 2020 6.5tyg. Terra Flores, Booster i pk w pełnych dawkach co drugie podlewanie. Chcę Boosterem oprysk zrobić ale nie wiem jak często można i boję się żeby liście nie poparzyły się od lampy. Tu jeszcze taka ciekawostka, że 2 rośliny są takie jak ta z lewej, a 2 jak z prawej. To fota najwyższej i najniższej. Te wysokie od początku nie obrastały w liście tak drastycznie. Cos mi się wydaje, że ok 2tyg dłużej będą potrzebowały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Marca 2020 Tez mam dwa criticale ktore wykielkowaly tego samego dnia. Na dzien dzisiejszy obydwa sa zdrowe, ale jeden jest 10 cm mniejszy i caly oblepiony zywica, a ten wiekszy ma duzo mniejsze topy (takie nie do konca dojrzale) i praktycznie nie widac na nich zywicy. Doslownie jakby ten wyzszy mial duzo wiecej wega, ale obydwa krzaki juz od pestki siedza w jednym namiocie pod jedna lampa. Ta sama ziemia, te same nawozy i identyczne doniczki. Niestabilne geny sie trafily poprostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 5 Marca 2020 No to mam identycznie. Ziemia, doniczki kiełkowanie, wszystko takie samo ale na początku nie było widać różnicy. Później 2 wystrzeliły w górę. Te niskie muszę trochę prześwietlić. Wiem, to automaty ale szkoda tych zakrytych szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) To chyba normalne. Żeby dochodziły dokładnie w tym samym czasie to tylko klony z tego samego krzaka tak mają chyba. Ja mam 4x northern light od RQS i jeden jest karłowaty, ale praktycznie od podłoża oblepiony topami, 2 normalne i jeden niby normalnie się rozwija, ale trichomów na nim jak na lekarstwo. Po drugiej stronie mam 2x cheese i są bardzo podobne (moja ulobiona odmiana jak na razie) i 2x jack i tu jeden jest jak z obrazka,a drugi się wyciągnął jak sativa. Wszystkie od RQS jeśli to ma znaczenie, bo podobno niektóre farmy lepiej trzymają standard niż inne. Teraz zamawiam pestki od dinafem Edytowane 5 Marca 2020 przez doominik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 5 Marca 2020 Wiadomo, to natura i każda będzie inna ale taka wielka dysproporcja jest aż dziwna i to są dwie takie i dwie takie, jak bliźniaczki. Dodam, że te niższe zaczęły pokazywać płeć jak już te wysokie miały takie 0.5cm kwiaty ale zaczynają nadganiać. Ale nie przejmuję się tym, a nawet mnie to ciekawi że to nie idzie tak fabrycznie tylko do każdej trzeba podejść nieco inaczej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 5 Marca 2020 @Bimbrownik od wielu lat producenci robią nasiona na odpierdol i wykonują je podwykonawcy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Marca 2020 Panowie pomocy. Co to może być? Według tabeli wygląda na niedobór cynku ale nie jestem pewny. pH wody 6.5-7 więc nie za niskie. Ma to tylko 1 roślina, taka najbardziej rozwinięta, która bardzo dobrze rokuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Marca 2020 @Bimbrownik Czym ją podlewasz? bo ja pierwsze co, to strzelam, że się trochę przypaliła od nawozu, a drugie strzał to za mało potasu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach