huczpucz 105 Napisano 19 Maja Zwolnilo mi się miejsce więc do namiotu wleciał smaczek od fastbuds. Początkowo, zamiar był na próbe czy uda mi sie w tym namiociku zmieścić 2 rośliny.Finalnie, została jedna. Jej współlokatorka Ak-47 stwierdziła, ze zakonczy zywot na etapie sadzonki. Co do startu, 2 dni moczenia nasion, pozniej zaznajomienie z ziemią i na koniec po 2-3 dniach sadzonki lądują w finalnej donicy. Pierwsze dwa tygodnie sama woda, od drugiego tygodnia raz w tygodniu Piranha od Advanced. Roślina akutalnie na 4tyg. Trening zaczęty w ok 14 dnia, ucięty główny szczyt - 4 dni przerwy, i zaczęcie rozkładania jej tak jak chciałbym ją widzieć. Plan był, na 6 głównych łodyg, z czego jedna poddała sie na starcie. Pozniej od wzrostu zauwazyłem, ze zaczyna padać i 5, zrobiłem jej podpore i poczekałem. Na ten moment, pacjent ma sie dobrze, zostało przy 5 głównych, z czego 4 ladnie rozchodzą sie na boki, a ostatniej pozwalam rosnąc jak chce zeby za bardzo przy niej nie ingerować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 20 Maja @huczpucz co za lampe masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 20 Maja @Tester Lampa to stary poczciwy zielony mars hydro mz-240 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 21 Maja Trochę jej wyschło i zarosło. Więc czas na porządki, woda standard ph 5.7-6.5. Do tego tylko Piranha. Z racji tego,że donica ma 14l znalazłem jeszcze sporo przestrzeni. Więc zanim wejdzie mi kwitnienie, stwierdziłem że powyginam ja jeszcze trochę i udało się zrównać ją do fajnego poziomu + udało się odsłonić wszystkie możliwe szczyty. Cała drobnica dla mnie nie potrzebna została już wcześniej wykastrowana. Czuje w niej potencjał. Nic ją nie boli, cały czas do przodu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 541 Napisano 22 Maja (edytowane) @huczpucz Zapowiada się zacnie. Moim zdaniem bardzo ładnie to poprowadziłeś jak na takie możliwości. Mam identyczny plan w moich 3 z 4 fast budsów w 60x60 ^^ Tylko moje mają dopiero z 10 dzień, więc jeszcze z 4-5 dni i zabieram się za Toping. U mnie na tapet wjechały: Gorilla cookies, gorilla zkittlez, Guava i Lemon Cherry Cookies, zamiast Lemon był FrostBanger, ale tak samo na etapie 2-3 dni od wyjścia z ziemi nagle się położył i tak sobie o, zmarł xd. Z ciekawością zasiadam do dalszego obserwowania tematu. Pozdrawiam! Edit: Na Twoim miejscu obróciłbym ją o 90 stopni w prawo, lewy górny szczyt jest chyba najdłuższy z tego co widzę, wyrównałbym go do reszty. Szkoda żeby się opierał o ściankę. I wydają się azotem nabite. Edytowane 22 Maja przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 22 Maja Ładowane tylko są grzybami na korzenie, co by lepszy fundament sobie zrobiły. Co do wyrównania szczytów poza kamera to zrobiłem, bo jak fotkę robiłem to tez właśnie to zauważyłem. Aktualnie jest dzień po zmianach i wszystko ładnie juz się wyrównało. Prowadzę juz nie pierwsza roślinę i z tych "świeżych" nie jestem. Więc dlatego może Ci się wydawać,że dobrze sobie radzę. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 7 Czerwca Trochę mnie przy niej nie było, wręcz przeszła prawdziwą szkole przetrwania bezemnie, ale już wraca w moje ręce i stawiamy ja do pionu 😁🫡 Przez ostatni czas brakło jej trochę tlenu i temperatur, więc nieco ją to spowolniło. Automatycznie dzięki temu, byłem zmuszony wywalić cały popcorn juz, zero selekcji. Zostawiłem wszystko co ma dla mnie jakiś potencjał. Na ten moment, roślina wraca do swoich kolorów, więc zbytnio się nie martwię. Zaraz powinna wchodzić w kwitnienie więc, delikatne strzyżenie tylko jej posłuży. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 7 Czerwca @huczpucz miałem ta odmianę. Ładnie porosła i dobry smaczek był :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 8 Czerwca Szybki update, przed kolejnym wyjazdem. Widzę dużą poprawę co do kolorów. Odzyskała tlen, i jakoś ciągnie bez problemów. Wszystko na ten moment ładnie wyrównane. Oraz pokazały się pierwsze oznaki kwitnienia. Więc teraz okaże się co nam się tu wydarzy 🤪 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 8 Czerwca @huczpucz toć ona kwitnie od jakiegoś czasu juz 😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 622 Napisano 8 Czerwca @huczpucz oho, roślina zajechana jak koń szmaciarza i znowu wyjeżdżasz, co się może tu wydarzyć, pomyślmy... Obstawiam martwy krzak lub 24 gramy kiepskiego siuwaksu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 8 Czerwca @Mechanik nie no aż tak źle to chyba nie będzie :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 622 Napisano 8 Czerwca @Mr.Green ja lubię demonizować, jak się człowiek na najgorsze nastawi, to wtedy jakoś raźniej jest, jak wyjdzie lepiej niż się zakładało 😄 strasznie mi ten plant przypomina "krzycha", nazwaliśmy krzak-parapeciak mega przelany, zostawiony sam sobie po takim wychudzonym kumplu, bo go przypominał trochę 🤣 jaki pan taki kram. no i on właśnie dał 24 giety, poszedł w całości na masło. Brownies kopały nieziemsko, także nie było tragedii, że tak mało dał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 8 Czerwca Teraz na szczęście bedzie w normalnych warunkach. No i myślę,że 3 dni nieobecności zrobią jej dobrze 😂 Plan był dobry, wykonanie juz nie do końca, ale jade z nią do końca i zobaczymy co uda się tu wyrobić 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 9 Czerwca @huczpucz cisnij ją normalnie. Nie jest w złym stanie. Zadbaj o nią trochet a się jeszcze odwdzięczy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 9 Czerwca @Mr.Green podpinam się pod twój komentarz bo uważam tak samo i już nie raz nasza miłość pokazała że potrafi zaskoczyć tym bardziej że tragedia to ja tam nie widzę 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 9 Czerwca Hehe, wiem wiem chlopaki. Ja jej w żadnym wypadku na straty nie spisałem 😂 Liczyłem się z tym,że może jej dać w kość cały ambaras który robiłem, ale koniec końców wygląda przyzwoicie. Aktualny stan taki jak na zdjęciu. Podlana dzisiaj kompotem od advanced. Big bud,Piranha i semi. 2l wody po 4ml każdego. Następne oględziny za 3-4 dni. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 13 Czerwca I powrót 😄 Z tego co widzę to na spokojnie zaczęła bić na ten moment w topy. Dzisiaj podlane zwykła wodą. Bez żadnych dopalaczy 🤪 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 15 Czerwca Taki stan rzeczy na koniec tygodnia. Narazie bez żadnych większych objaw. Ziemia schnie jak należy, więc na moje oko jutro podleje litrem wody + sensi Bloom. Tak dla podsycania 🤪 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 105 Napisano 22 Czerwca Kolejny update Bede musiał się zabrać zaraz za fryzjera, bo już widzę że spod trochę u mnie wymięka, ale no brak czasu. Złośliwość rzeczy martwych, tym razem samochód 🤪 Na dniach, doprowadzę ją blacharsko na funkiel nówkę. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach