TaTTiTo 257 Napisano 5 Lipca DZIEŃ 43 DZIEWCZYNKI PRZEŻYŁY FRYZJERA CO DWA DNI PIJA PO 1L NA PRZEMIAN LECI N/P/K od Atpus RAZ W TYGODNIU LAMPA 35cm, 30%, RH 45% PRZED I PO 1 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 180 Napisano 5 Lipca @TaTTiTo ładnie👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 257 Napisano 10 Lipca DZIEŃ 48 OBNIŻYŁEM LAMPE NA 25cm RH 40% IDĄ TAK BEZ SZAŁU POWIEDZIAŁBYM PRZECIĘTNIE 😕 NIE MA FAWORYTÓW 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Lipca @TaTTiTo te donice są jakieś mega wielkie czy te rosliny po prostu takie niskie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 257 Napisano 10 Lipca (edytowane) @Cholender 30 cm szerokości chyba maja, a niskie bo wiązałem jak najniżej Edytowane 10 Lipca przez TaTTiTo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 10 Lipca Ja bym tak automatów nie golił na flo.. to z pewnością w niczym nie pomogło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3152 Napisano Czwartek o 15:48 Dobrze jest, będzie co palić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 869 Napisano Czwartek o 15:53 @TaTTiTo będą same grube topy za to już widać po tych kulach mocy 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 620 Napisano Piątek o 07:30 @TaTTiTo widzę, żeś się trochę nawiązał drutu w tym boxie, ciekawe co z tego będzie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano Piątek o 08:25 @Mechanik z mojego małego doświadczenia dochodzę do wniosków, że takie wiązanie dużo daje i w dodatku przy takim ścisku w boxie. Jest fajnie wszystko doświetlone jak jest tak nisko, nie ma problemu ile na dole powycinać itd.... Ja raz się też tak najebałem z wiązaniem i chyba rekord wtedy padł. Ale z lenistwa nie jestem w stanie tego powtórzyć 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 620 Napisano Piątek o 08:43 @WBB no właśnie, mam tak samo, dlatego doceniam jego pracę w chuj, weź 9 krzaków tak powiąż. Jakby to jeden raz miało być to spoko, ale tam zawsze trzeba coś poprawiać, wyciągać te doniczki, przesuwać... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Piątek o 08:44 A ja tam wolę uciąć na Bena i mieć 4 maczugi po 50cm z rosliny niz jebac sie z tymi drutami, a potem wychodzi 500 takich wypierdokow po 5cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano Piątek o 08:45 @Cholender nie wiem co i jak. Ale wiem już co to jest fryzura na bena bo mi google kiedyś pokazał 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 620 Napisano Piątek o 08:55 @Cholender lepszy towar jest z mniejszych imo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Piątek o 09:06 @WBB no topping @Mechanik oczywiście że nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano Piątek o 09:08 @Cholender nie no, coś tam wiem z czym to się je... ale ja tak topingu nie lubię bo słabo go rozumiem. Praktyki mało z topingiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Piątek o 09:11 @WBB najprostszy i najmniej pracochłonny trening moim zdaniem. Raz ucinasz i z 1 szczytu masz np. 4 i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano Piątek o 09:36 @Cholender raz 2 sztuki ciąłem i niezadowolony byłem z efektu... coś zjebałem. Ale skoro to jest najmniej pracochłonne to ja muszę to poznać baaaadziej 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 620 Napisano Piątek o 11:36 (edytowane) @Cholender jeśli 50 gietów masz z takich 4 pałek to pomyśl co byś ściągnął z naginaniem i niewycinaniem wszystkiego dookoła. Jeszcze to mechanicznie trymujesz, ile z tego trafia na odpad. I one też nie były wysokie, a skomentowałeś uprawę tych Icepopków, cytuje: "Zapach - pod koniec flo kwiaty mialy tak piekny owocowo-landrynkowy zapach, że wąchając je mialem ochote ugryzc topa. Moc- Ice pop usadza najmocniejszych zawodnikow na dupe, mnie po dlugiej abstynecji od palenia polozyl spac po kilku buchach." Większy plant nie równa się lepszy plon wcale, mniejsze ryzyko pleśni, owszem, wygodniejsze trymowanie, owszem, ale nie sądzę, żeby sprzęt kopał mocniej. Jak pomyślę o takim wydłużonym paździerzu, a niskim, grubym i wypełnionym to też jestem w stanie sobie wyobrazić co może być lepsze. Jakby, na zasadzie - kto mocniej kopnie? Krępy zapaśnik z krótkimi nogami, czy chudy koszykarz? Ten co ma gęste kości i większe mięśnie, czy ten co będzie je miał dłuższe i smuklejsze? Przy krzakach 2-3m na długim wegu pewnie i byłaby różnica, ale do metra to tylko z metra kwadratowego na krótkim wegu, nie na długość Edytowane Piątek o 12:08 przez Mechanik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Piątek o 12:16 (edytowane) @Mechanik Ja wyznaję trochę inną filozofię. Uważam, że im roślina ma mniej szczytów, tym więcej energii i wszystkich mikro- i makroskładników może przeznaczyć na dany szczyt. Przez co są one lepszej jakości. Co do mocy to jak wiemy dużo innych czynników na nią wpływa. A wracając do ilości szczytów. Obrwzowo, to wyobraź sobie, że musisz tą samą ilością jedzenia, wody, światła itd. wykarmić czwórkę dzieci, a musisz tym samym wykarmić np. Ich dwadzieścioro . No i jak to się zakończy? Czy będziesz miał czworo pulchnych dzieci, czy dwudziestu chudzielców? Co do porównywania do sztuk walki i kopania, to trochę nietrafne, bo jednak ci z długimi nogami kopią dużo mocniej i zadają większy damage. Można to nawet przedstawić naukowo, bo jak wiemy z fizyki, z drugiej zasady dynamiki Newtona, siła równa się masa razy przyśpieszenie. Oczywiście przyśpieszenie odgrywa tu główną rolę. Co do moich upraw, to jak się możesz pewnie domyślić, nie pokazuję i nie dokumentuję tu wszystkiego. Więc już kilka krzaków przerobiłem i mam jakiś własny poglad. Ale ja oczywiście nie jestem przeciwnikiem LST. Nawet sam wiele razy to robiłem i uważam, że dobre LST jest sztuką. No ale nawet patrząc na uprawy komercyjne, tam się nikt w to nie bawi, bo jest to po prostu nieopłacalne. Biorąc pod uwagę ilość pracy itd. A to, że trymuję mechanicznie, to i tak mój trym bączkiem wygląda dużo lepiej niż niektórych ręcznie. A to, że jest dużo odpadu, no cóż, trudno. Wolę stracić kilka gramów niż kilka godzin życia na trymowaniu. Edytowane Piątek o 12:21 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach