mirecki 755 Napisano 16 Lutego 2020 Cześć Ekipa. Mam hps 150 18000lm i zastanawiałem się nad tym, czy nie odłożyć jeszcze w fazie kwitnięcia 2 lub 3 żarówki ledowe (+/- 1500 LM sztuka) bo gdzieś usłyszałem że im wyższa liść lumenów tym lepiej dla roślinek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 16 Lutego 2020 @mirecki ledów na lumeny się nie przelicza, możesz dołożyć jak masz za mało światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 16 Lutego 2020 @Wiesiu tzn mam boxa 0.33m2 i myślę że nie jest aż tak mało światła a mam tam 2 rośliny i chcę iść i w ilość i jakość więc pytam i szukam złotego środka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 16 Lutego 2020 @mirecki to dorzuć te ledy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Lutego 2020 Kupiłem 2 ledowe żarówki(15w,1200lm) i jedno mnie zastanawia, mianowicie barwa ciepła. Wybrałem tą o barwie 3000k ,dobra będzie ta barwa do hps (2000k)czy nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 19 Lutego 2020 @mirecki powinno być na kwitnienie w miarę ok, co to za ledy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Lutego 2020 @Cedzik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 19 Lutego 2020 @mirecki a to takie ? jako dodatkowe źródło światła powinno być, chociaż to 30W tylko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Lutego 2020 @Cedzik wymienić mogę ? bo to jako doświetlanie na flo ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Lutego 2020 Ja na flo mam polaczenie paneli Led i jedna cmh do tego. te żarówki, które tam chcesz dołożyc to chyba szkoda prądu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lutego 2020 Gdzieś na YT widziałem film jak gość w USA zrobił taki panel z 9 albo 12 podobnych żarówek. Obsadki zamontował w sklejce tylko z żarówek obciął te kopułki plastikowe i nawet mu rosła roślina pod tym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Marca 2020 On 2/28/2020 at 11:46 PM, doominik said: Ja na flo mam polaczenie paneli Led i jedna cmh do tego. te żarówki, które tam chcesz dołożyc to chyba szkoda prądu Założyłem 3 ledy po 15 w i jak dla mnie "na oko" to różnica jest znaczna. Jestem w stanie doswietlic lepiej miejsca gdzie nie mam hps-em aż takiego dostępu a czy to coś pomoże to ciężko mi powiedzieć na ten moment. Kilka watów już mnie nie zbawi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Marca 2020 @mirecki roślinka ci się powinna odwdzięczyć, jak tylko spektrum jest ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Marca 2020 Starałem się brać światło o tej samej barwie co hps, ledy są ciut jaśniejsze ale różnica w kelwinach nie jest duża @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Marca 2020 Te dodatkowe ledy sa zupelnie zbedne, bo juz przy 150 watowym hpsie masz lekka nadwyzke swiatla. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Marca 2020 @CheMsKuN myślę że jak ma więcej światła to i topy będą większe,może się mylę (nie mówię że nie) ale dopiero się uczę więc wpadłem na taki pomysł. Doświetlam miejsca gdzie hps nie dociera i może akuratnie to bd złoty środek. Na chwilę obecną jak dla mnie to wróżenie z fusów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Marca 2020 @mirecki ze światłem też można przesadzić. Do pewnego momentu fotosynteza przyśpiesza, a potem już nic nie zyskujesz, a nawet możesz zestresować krzaka i stracić na tym. Inna sprawa, to temperatura w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Marca 2020 @doominik temperatura skacze od 26 do 28 ale wszystko w normie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 15 Marca 2020 Wjebie się w temat jeżeli pozwolicie ? ktoś może się wypowiedzieć ? wsumie mi 1 roślinka śmiga wolę sezony na oudoor ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Marca 2020 Godzinę temu, Legalize@LLBanditos napisał: Wjebie się w temat jeżeli pozwolicie ? ktoś może się wypowiedzieć ? wsumie mi 1 roślinka śmiga wolę sezony na oudoor ? @Legalize@LLBanditos ale o co chodzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach