czanczanek 310 Napisano 28 Kwietnia @Mr.Green @Cholendera teraz chyba zaczynaja się końcówki jarać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek może być że za nisko ta lampa. Podnieś trochę. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 28 Kwietnia @Mr.Green oki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek daj te 40-50 cm Lepiej jak się trochę wyciągnie niż jak ma się spalić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 28 Kwietnia @Mr.Green no raczej dalem na 45 cm od roślinki zobaczymy co będzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek powinno być ok. Daj jej dzień lub dwa i ogólnie obserwuj. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 28 Kwietnia @Mr.Green no będę patrzył na biezaco co się dzieje z nią i będę pisał w razie czego dziękuję za pomoc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 28 Kwietnia @Mr.Green tak jeszcze wspomne, że świece 24h w sumie nigdy tak nie robiłem a pomoc można automata czy to mit jakiś ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek ogólnie raczej bez sensu. Niby można ale wątpię by to dawało coś na plus. Ja jestem zdania że roslina powinna móc spać. Po prostu musi odpocząć. Ja świece jak dla sezonów to 20h na start i 4h śpią. Indukcję też nie przełączam odrazu na 12/12 tylko schodzę z 20h do 12h przez tydzień, symulując naturę. Widzisz.. kolejny szczegół którego nie podałeś a jest dość ważny w próbie rozwiązania problemu z którym przyszedłeś do nas. Im więcej opisu i szczegółów tym szybsza i lepsza diagnoza. Jest diagnoza to można coś naprawić. A tak to wjeżdża lekki chaos i wszystko odbywa się metodą prób i błędów a to obniża skuteczność procesu eliminacji przyczyn problemu. Daj im 20/4 Albo klasycznie 18/6 Bo została obniżona. Podkrecono moc i jebie jej 24h.. no to szybko pokazała że ją praży. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 29 Kwietnia @Mr.Green w porządku, nie napisałem od razu mój błąd wcześniej właśnie robiłem 18/6 i tak też zmienię bo nie miałem takiej sytuacji w sumie żeby pierwsze listki się zaczęły smażyć, dziękuję za info 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 30 Kwietnia @Mr.Green zaczynaja się marszczyć listki to chyba nic z niej nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 367 Napisano 30 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, czanczanek napisał: @Mr.Green zaczynaja się marszczyć listki to chyba nic z niej nie będzie daj tu foty, i jeżeli to jest automat i kilka dni tak zamula to nie wiem czy nie lepiej nowe pechy dać. Daj na 40cm lampe od siewki i 25% na nowej jeżeli zdecydujesz się wykiełkować. I jak sadzisz 1 peche to nie lepiej sobie sezona tam wrzucic? Edytowane 30 Kwietnia przez Cykacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 30 Kwietnia @Cykacz albo mi się wydaje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 367 Napisano 30 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, czanczanek napisał: @Cykacz albo mi się wydaje to litrowa donica? ile jej tam lejesz, nie ma za mokro? Edytowane 30 Kwietnia przez Cykacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 30 Kwietnia Co tam za ziemię masz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @czanczanek zostaw. Poczekaj. Jak ruszy to te liście nie będą miały zaraz większego znaczenia. Może ogólnie coś z nią jest nie tak genetycznie. Ciężko stwierdzić w tak wczesnym stadium. Jeżeli czujesz że ma za ciepło lub lampa jest za nisko to podnieś te 10cm i dbaj o wilgotność. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 30 Kwietnia @Cykacz to jest narazie sadzonka to malutka doniczka będę przesadzał dopiero, jak się polepszy nie ma za mokro 🙂 @WBB Terra professional @Mr.Green podniosłem trochę o 5 cm zobaczymy będę obserwował co się dzieje dałem nowa pestkę już do kiełkowania w razie czego @Mr.Greenaczkolwiek ten ananas pięknie mi rósł i dobrze obrodził przed przerwą w uprawie, i są te same pestki są zdjęcia gdzieś na foto relacji z przed roku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @czanczanek daj jej szansę to może się odwdzięczy. Nie jest stracona a trochę zbita z tropu ;) To ile teraz jest lampa i na jakiej mocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 310 Napisano 30 Kwietnia @Mr.Green oki, lampa jest na 40 cm moc 30 % 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @czanczanek powinno być ok. Dbaj o wilgotność bo to ważne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach