Skocz do zawartości
czanczanek

1x pineapple express Fastbuds MarsHydro TS1000/biobizz

Rekomendowane odpowiedzi

@czanczanek ogólnie raczej bez sensu. Niby można ale wątpię by to dawało coś na plus. Ja jestem zdania że roslina powinna móc spać. Po prostu musi odpocząć. 

Ja świece jak dla sezonów to 20h na start i 4h śpią. Indukcję też nie przełączam odrazu na 12/12 tylko schodzę z 20h do 12h przez tydzień, symulując naturę. 

Widzisz.. kolejny szczegół którego nie podałeś a jest dość ważny w próbie rozwiązania problemu z którym przyszedłeś do nas. 

Im więcej opisu i szczegółów tym szybsza i lepsza diagnoza. Jest diagnoza to można coś naprawić. A tak to wjeżdża lekki chaos i wszystko odbywa się metodą prób i błędów a to obniża skuteczność procesu eliminacji przyczyn problemu. 

Daj im 20/4

Albo klasycznie 18/6

Bo została obniżona. Podkrecono moc i jebie jej 24h.. no to szybko pokazała że ją praży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green w porządku, nie napisałem od razu mój błąd wcześniej właśnie robiłem 18/6 i tak też zmienię bo nie miałem takiej sytuacji w sumie żeby pierwsze listki się zaczęły smażyć, dziękuję za info 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, czanczanek napisał:

@Mr.Green zaczynaja się marszczyć listki to chyba nic z niej nie będzie 

daj tu foty, i jeżeli to jest automat i kilka dni tak zamula to nie wiem czy nie lepiej nowe pechy dać. Daj na 40cm lampe od siewki i 25% na nowej jeżeli zdecydujesz się wykiełkować. I jak sadzisz 1 peche to nie lepiej sobie sezona tam wrzucic?

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, czanczanek napisał:

@Cykacz albo mi się wydaje 

IMG_20250430_183109.jpg

to litrowa donica? ile jej tam lejesz, nie ma za mokro?

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@czanczanek zostaw. Poczekaj. Jak ruszy to te liście nie będą miały zaraz większego znaczenia. 

Może ogólnie coś z nią jest nie tak genetycznie. Ciężko stwierdzić w tak wczesnym stadium.

Jeżeli czujesz że ma za ciepło lub lampa jest za nisko to podnieś te 10cm i dbaj o wilgotność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz to jest narazie sadzonka to malutka doniczka będę przesadzał dopiero, jak się polepszy nie ma za mokro 🙂

@WBB Terra professional

@Mr.Green podniosłem trochę o 5 cm zobaczymy będę obserwował co się dzieje dałem nowa pestkę już do kiełkowania w razie czego 

@Mr.Greenaczkolwiek ten ananas pięknie mi rósł i dobrze obrodził przed przerwą w uprawie, i są te same pestki są zdjęcia gdzieś na foto relacji z przed roku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi