Skocz do zawartości
czanczanek

1x pineapple express Fastbuds MarsHydro TS1000/biobizz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich po długiej przerwie :), przejdę od razu do rzeczy, mianowicie posadziłem sobie jedno ziarenko Pineapple express od Fastbuds i problem polega na tym, że nie wiem czemu ale strasznie ja wyciąga do góry roślinka ma 4 dzień narazie póki co to podlewam ją wodą z pH 6,3 6,5 z root juice od biobizz tylko nie wiem właśnie czemu ona tak się wyciąga do góry 

IMG_20250427_130556.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@czanczanek wydaję mi się że była chyba trochę wyżej :smokelots:

Zostaw 30cm a daj więcej mocy. Wrzuć śmiało 50% jeżeli jest tak jak mówisz.

Jak długo już używasz tej lampy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green no na samym początku była wyzej tak jak mówisz ale wczoraj obniżyłem na 30cm i napisałem do wasz ogólnie to używam od roku czasu ale miałem przerwę długa w uprawie, jest pełno moich postów fotorelacji itd, i dużo też mi pomogłeś wtedy hehe 🙂 nie Spale jej jak dam na 50 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@czanczanek spokojnie pamiętam Cię. 

Widzisz i teraz mamy prawdę i fakty. Lampa była wyżej i dopiero wczoraj została obniżona a to istotna różnica między domysłem że lampa była cały czas na 30cm.

Zostaw 30cm które wczoraj ustawiłeś i zostaw te 30% i obserwuj. Powinna zaraz odczuć to co zrobiłeś dzień wcześniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green uważaj żeby jej nie przysuszylo bo to sadzonka jest. Musisz ostro zadbać żeby miała tam wilgotno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dr.Grün  spoko zawsze po tygodniu przesadzalem do materialowki już 10 i tak właśnie oszukiwałem nie raz xd, że zanuzalem trochę niżej w tej dużej doniczce hehe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przy podobnym boxie wysokosciowo ustawiam marsa ts1000 na 40 cm od szczytów i 25% mocy i fajnie to sobie szło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mogła tez sie wyciągnąć bo za płytko kiełka w ziemie wsadziłeś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz U mnie zaś na tej samej lampie przy 40cm i 25% strasznie w góre szły. Teraz na 30cm i 30% mocy i jest klawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi