Skocz do zawartości
Gość

Ocena spota

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Napisano (edytowane)

Siema, podsylam zdjecie satelitarne z googla na miejscówke i wam je opisze

Zaznaczone na niebiesko to sciezka, 

Puste obszary jasnozielone to łąki które w lato są koszone

Zaznaczone na żółto to miejsce gdzie moge sadzic ganje, ale w sumie to caly ten obszar który jest w kolorze ciemnozielonym moze byc miejscówką na spota, ale nie chce zapierdalac kilku kilometrów do spota, bo myśle ze te krzaczory to maja z 8 km 

ludzie bywają tam bardzo rzadko, te krzaki są niczyje, łąki kosi jeden gospodarz. 

W tych krzakach jest mnóstwo kleszczy wiec raczej nikt nie bedzie chcial tam chodzić, miejscami są tam bagienka, ale byłem tam rok temu, to w ogóle nie było wody.

To są torfowiska, podsypie ganje ziemią biobizz allmix, jest tam w miare mokro. 

W krzakach widywalem jedynie sciezki zwierząt

miejscami jest bardziej sucho a miejscami bardziej mokro, wiec wybierac to bardziej suche miejsce czy bardziej mokre miejsce ?

Pozdro ! piszcie co o tym uwazacie 

Czy moze szukac miejsca duzo bardziej suchego, np, jakies opuszczone pola, młode lasy 

Ewentulanie postawie tam donice z ziemia i ziolem, bez wsadzania w grunt 

Zrzut ekranu (80).png

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rybson222 jak tam nikt nie łazi to ok, a tam las jest, bo lepsze jakieś pola, łąki? W donicach jak posadzisz to bedziesz musiał nawet codziennie podlewać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontuj kamery, a przekonasz się czy ludzie tam nie chodzą.  W zeszłym roku też myślałem, że mam super odludne miejscówki, ale jak zainstalowałem kamery to wyglądało to inaczej.

Jeżeli chodzi o lasy to trzeba  dokładnie je objechać i sprawdzić czy w okolicy nie ma wycinek, czy nie ma drewna poukładanego w sztaplach, czy nie ma jakiś eksperymentalnych szkółek albo czy w danej okolicy nie gniazdują jakieś rzadkie ptaki albo nie przebywają jakieś zagrożone wyginięciem zwierzęta. We wszystkich tych przypadkach istnieje duże prawdopodobieństwo, że las jest naszpikowany kamerami. Zaczniesz jeździsz z baniakami z wodą, to Straż Leśna zainteresuje się co robisz... Do tego po lasach chodzą grzybiarze, a ci to już wszędzie zajrzą,

Donice lepiej wkopać, bo jeżeli twoje rośliny znajdzie ktoś, kto się nie zna to je ominie, a jeżeli zostawisz w donicach to na 100% zwrócą na siebie.uwagę. Zagrożeń jest dużo więcej. Generalnie trzeba mieć psychę, aby uprawiać na out-cie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kupa kupalski ten las nie jest nadlesnictwa tylko mojego dalszego sąsiada, wycinek nie ma, moze jak sobie sasiad cos zetnie .

Racja grzybiarze lokalni mogą tu chodzic dlatego planuje w te łaki wejsc, tam sie kazdy boi ze mokro, ze bagno a to gówno prawda, wszyskto wyschlo, a jak to sie teraz zazielenilo to nic nie widac

@Tester Tam w okolicy jest jeden las, sąsiad lubi sobie tam posiedziec, ma dzieci i budują jakies szalasy, reszta to same łąki zarośniete. grzyby tu nie rosną wiec grzybiarze tu nie zawitają 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, rybson222 napisał:

@Kupa kupalski ten las nie jest nadlesnictwa tylko mojego dalszego sąsiada, wycinek nie ma, moze jak sobie sasiad cos zetnie .

Racja grzybiarze lokalni mogą tu chodzic dlatego planuje w te łaki wejsc, tam sie kazdy boi ze mokro, ze bagno a to gówno prawda, wszyskto wyschlo, a jak to sie teraz zazielenilo to nic nie widac

@Tester Tam w okolicy jest jeden las, sąsiad lubi sobie tam posiedziec, ma dzieci i budują jakies szalasy, reszta to same łąki zarośniete. grzyby tu nie rosną wiec grzybiarze tu nie zawitają 

Dzieci mogą być problemem bo te małe chujki lubią biegać po lasach a przynajmniej ja taki byłem ;D Sam miałem kiedyś z tym problem i gdy dzieci były w okolicy to nie mogłem chodzić podlewać.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze są kłusownicy, ale oni nigdy szkód nie robili. Zrobili sobie fotę z krzakiem coś tam pożartowali  i szli. Jednak strach był i ja już taki krzak porzucałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszłym roku obsadziłem kilkanaście miejscówek i zamontowałem kamerki. W tym sezonie wybrałem dwie i tam będę sadził. W lasach i przy lasach nie ma sensu z wyżej opisanych przyczyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Bubble dziękujemy 🙂 @Kupa kupalski mozesz podeslac jak wyglada twój spot ?

A i jeszcze jedno, tam gdzie wysylalem zdjecia z googla, to obok tych krzaków stoi ambona, jak myslicie, wejsc po prostu glebiej w krzaki czy szukac innej miejscówki ?

@Kupa kupalski gdzie kupujesz pestki ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, rybson222 napisał:

@Bubble dziękujemy 🙂 @Kupa kupalski mozesz podeslac jak wyglada twój spot ?

A i jeszcze jedno, tam gdzie wysylalem zdjecia z googla, to obok tych krzaków stoi ambona, jak myslicie, wejsc po prostu glebiej w krzaki czy szukac innej miejscówki ?

@Kupa kupalski gdzie kupujesz pestki ?

Jak tam stoi ambona to zastanowiłbym się bo ruszysz się w krzaku i kulkę w dupe od myśliwego dostaniesz 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

widzialem tez ziemie biocanna bio bioterra plus, wiec która bedzie najlepsza ? jakiej wy ziemi uzywacie na outdoorze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi