Gość Napisano 23 Kwietnia (edytowane) Siema, podsylam zdjecie satelitarne z googla na miejscówke i wam je opisze Zaznaczone na niebiesko to sciezka, Puste obszary jasnozielone to łąki które w lato są koszone Zaznaczone na żółto to miejsce gdzie moge sadzic ganje, ale w sumie to caly ten obszar który jest w kolorze ciemnozielonym moze byc miejscówką na spota, ale nie chce zapierdalac kilku kilometrów do spota, bo myśle ze te krzaczory to maja z 8 km ludzie bywają tam bardzo rzadko, te krzaki są niczyje, łąki kosi jeden gospodarz. W tych krzakach jest mnóstwo kleszczy wiec raczej nikt nie bedzie chcial tam chodzić, miejscami są tam bagienka, ale byłem tam rok temu, to w ogóle nie było wody. To są torfowiska, podsypie ganje ziemią biobizz allmix, jest tam w miare mokro. W krzakach widywalem jedynie sciezki zwierząt miejscami jest bardziej sucho a miejscami bardziej mokro, wiec wybierac to bardziej suche miejsce czy bardziej mokre miejsce ? Pozdro ! piszcie co o tym uwazacie Czy moze szukac miejsca duzo bardziej suchego, np, jakies opuszczone pola, młode lasy Ewentulanie postawie tam donice z ziemia i ziolem, bez wsadzania w grunt Edytowane 23 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1532 Napisano 24 Kwietnia @rybson222 jak tam nikt nie łazi to ok, a tam las jest, bo lepsze jakieś pola, łąki? W donicach jak posadzisz to bedziesz musiał nawet codziennie podlewać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 47 Napisano 24 Kwietnia Zamontuj kamery, a przekonasz się czy ludzie tam nie chodzą. W zeszłym roku też myślałem, że mam super odludne miejscówki, ale jak zainstalowałem kamery to wyglądało to inaczej. Jeżeli chodzi o lasy to trzeba dokładnie je objechać i sprawdzić czy w okolicy nie ma wycinek, czy nie ma drewna poukładanego w sztaplach, czy nie ma jakiś eksperymentalnych szkółek albo czy w danej okolicy nie gniazdują jakieś rzadkie ptaki albo nie przebywają jakieś zagrożone wyginięciem zwierzęta. We wszystkich tych przypadkach istnieje duże prawdopodobieństwo, że las jest naszpikowany kamerami. Zaczniesz jeździsz z baniakami z wodą, to Straż Leśna zainteresuje się co robisz... Do tego po lasach chodzą grzybiarze, a ci to już wszędzie zajrzą, Donice lepiej wkopać, bo jeżeli twoje rośliny znajdzie ktoś, kto się nie zna to je ominie, a jeżeli zostawisz w donicach to na 100% zwrócą na siebie.uwagę. Zagrożeń jest dużo więcej. Generalnie trzeba mieć psychę, aby uprawiać na out-cie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Kwietnia @Kupa kupalski ten las nie jest nadlesnictwa tylko mojego dalszego sąsiada, wycinek nie ma, moze jak sobie sasiad cos zetnie . Racja grzybiarze lokalni mogą tu chodzic dlatego planuje w te łaki wejsc, tam sie kazdy boi ze mokro, ze bagno a to gówno prawda, wszyskto wyschlo, a jak to sie teraz zazielenilo to nic nie widac @Tester Tam w okolicy jest jeden las, sąsiad lubi sobie tam posiedziec, ma dzieci i budują jakies szalasy, reszta to same łąki zarośniete. grzyby tu nie rosną wiec grzybiarze tu nie zawitają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 367 Napisano 24 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, rybson222 napisał: @Kupa kupalski ten las nie jest nadlesnictwa tylko mojego dalszego sąsiada, wycinek nie ma, moze jak sobie sasiad cos zetnie . Racja grzybiarze lokalni mogą tu chodzic dlatego planuje w te łaki wejsc, tam sie kazdy boi ze mokro, ze bagno a to gówno prawda, wszyskto wyschlo, a jak to sie teraz zazielenilo to nic nie widac @Tester Tam w okolicy jest jeden las, sąsiad lubi sobie tam posiedziec, ma dzieci i budują jakies szalasy, reszta to same łąki zarośniete. grzyby tu nie rosną wiec grzybiarze tu nie zawitają Dzieci mogą być problemem bo te małe chujki lubią biegać po lasach a przynajmniej ja taki byłem ;D Sam miałem kiedyś z tym problem i gdy dzieci były w okolicy to nie mogłem chodzić podlewać. Edytowane 24 Kwietnia przez Cykacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 47 Napisano 24 Kwietnia Jeszcze są kłusownicy, ale oni nigdy szkód nie robili. Zrobili sobie fotę z krzakiem coś tam pożartowali i szli. Jednak strach był i ja już taki krzak porzucałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Kwietnia @Kupa kupalskia ty gdzie ziolo sadziles ? jakis las czy podobnie jak ja planuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 47 Napisano 24 Kwietnia W zeszłym roku obsadziłem kilkanaście miejscówek i zamontowałem kamerki. W tym sezonie wybrałem dwie i tam będę sadził. W lasach i przy lasach nie ma sensu z wyżej opisanych przyczyn. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 365 Napisano 24 Kwietnia Pogoda się zrobiła to Ouciarze się pokazali 🙂 Powodzenia Panowie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Kwietnia (edytowane) @Bubble dziękujemy 🙂 @Kupa kupalski mozesz podeslac jak wyglada twój spot ? A i jeszcze jedno, tam gdzie wysylalem zdjecia z googla, to obok tych krzaków stoi ambona, jak myslicie, wejsc po prostu glebiej w krzaki czy szukac innej miejscówki ? @Kupa kupalski gdzie kupujesz pestki ? Edytowane 24 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 367 Napisano 25 Kwietnia 9 godzin temu, rybson222 napisał: @Bubble dziękujemy 🙂 @Kupa kupalski mozesz podeslac jak wyglada twój spot ? A i jeszcze jedno, tam gdzie wysylalem zdjecia z googla, to obok tych krzaków stoi ambona, jak myslicie, wejsc po prostu glebiej w krzaki czy szukac innej miejscówki ? @Kupa kupalski gdzie kupujesz pestki ? Jak tam stoi ambona to zastanowiłbym się bo ruszysz się w krzaku i kulkę w dupe od myśliwego dostaniesz 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Kwietnia Jaką ziemie wybrać ? bio bizz all mix czy canna terra ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Kwietnia widzialem tez ziemie biocanna bio bioterra plus, wiec która bedzie najlepsza ? jakiej wy ziemi uzywacie na outdoorze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach