Skocz do zawartości
JaboomBomm

Girl Scout Cookies Auto

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano, to moja pierwsza bieda uprawa w życiu. Miałem plan na 3 pestki girl scout cookies, ale po przeleżeniu w mojej szafie paru lat, dwie z trzech nie puściły po 2 tygodniach [*]

Namiot 60x60x150

Lampa mars hydro ts600 led 100w

Donica 11l 

Jakaś bieda ziemia z kerfa

Nawozy biobizz root juice, calmag, bio grow, bio bloom. Dostałem też w gratisie Shogun PK Warrior 9/18 i plagron green sensation

Roślina na ten moment ma 6 dni, 19 podlalem 100ml wody z 0,5ml rootgrow, 22 dostała 200ml wody z 0,5ml root grow i 0,1ml biogrow. Temperatura w boxie 28 stopni wilgotność 60% 

Brak opisu.

Brak opisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 11

Temperatura w boxie 29 wilgotność 50%, po wypłacie dokupie mieszaka i nawilżacz.

Zdałem sobie sprawe że 200ml to troche bagno, a dawanie biogrow tak wcześnie to morderstwo, dlatego podlałem dopiero 26 100ml z 0.4ml rootgrow.

Troche liście powykręcało ten lewy liść jak gdyby się „skleił” w trakcie wzrostu.

Jeśli macie jakiekolwiek porady to rzucajcie śmiało, jestem całkowicie zielony i jest to moja pierwsza uprawa. Postaram się nie zabić swojej pierwszej roślinki 🙏

419F84CD-3CEB-4B85-B8A2-7847B415CC71.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz smialo nawet 400ml lac co 2-3dni. Ona na pewno ma 11dni? Jesli tak to szacuneczek za takie bydle. Podkrec troche wilgotnosc jak jestes w stanie👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z tymi pierwszymi liśćmi jest trochę jak z robieniem dzieci i naleśników... Pierwsze zawsze sa jakieś dziwne 😂, na taką roślinę 200 ml nie jest wcale za dużo, podlej i czekaj aż przeschnie, byle tylko nie stała w wodzie po kolana cały czas 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mówicie że ładnie rośnie, dawać bio grow przy następnym podlaniu z połową zalecanej, czy zarzucać tylko przy niedoborach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JaboomBomm Jak ziemie masz kwiatowa z carrefour'a to mysle, ze na spokojnie mozesz juz karmic. Niechce Cie na mine wprowadzic, wiec poczekaj az ktos bardziej zaawansowany soe wypowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Suaba ziemia ale w promo z 5.99na 5.99 🫥🫥

Z drugiej strony ja pytam pierwszego w 2013 robiłem na biohumusie na weg a na flo nawóz do truskawek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zebyscie sie nie zdziwili ile taka ziemia moze miec w sobie nawozow. Chcialem ostatnio kupic zwykla ziemie a tam info, ze nawozow wystarcza na 10tygodni😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka na 10 tygodni czego i dla jakiej rosliny. Rosliny nie owocujące jak kwiatki ktore mamy na parapecie nie zużywają tyle pokarmu co Maria która rośnie szybko i dynamicznie się rozrasta.

Kwiaty zazwyczaj nie owocują więc mniej zużywają. Rosną powoli, często latami..

Że tak zapytam.. kiedy ktoś musiał dodawać odżywki dedykowane do uprawy konopi do zwykłego kwiatka na parapecie? Bo wydaję mi się że zazwyczaj kupuje się jakaś tam np. juke i ona stoi w tej ziemi 5 lat :smokelots:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green ja podlewam truskawki bloom od BAC i rosnal jak powalone🤣

Co do ziemi o ktorej pisalem to byla to ziemia do wazyw i owocow. Ilosci npk nie bylo ale jedynie info o tym, ze nawozow wystarcza na 10tyg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JaboomBomm @Cykacz @Pan @moonka

Skład - Torf niski, Torf wysoki, Dolomit, Piasek drenażowy, Wieloskładnikowy nawóz mineralny NPK

Jakaś słaba to nie jest skoro ma tam wrzucone mineralne nawozy. 

Pytanie ile tego tam jest.

Jedynie moonka docenił przeciwnika 

:classic_laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green docenilem bo mam w szopie 5 roznych rodzajow ziemi do roznych celow😂 co nie co ostatnio liznalem tematu nawozow w ziemi😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka mając szope to powinieneś tam proszkowac woła na mączke :classic_laugh:

Jak będę miał swoją szope to odpalam protokół living soil i wale robaki prądem aż będą tańczyć breka w Undergroundzie. 

Coś jak grzechotnika robaki tylko takie bardziej jak w Godzilla.. Tapadapullos.. xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi