Skocz do zawartości
drago556

2x Apple strudel auto lub 1x Apple strudel 1x strawberry-gorilla-auto

Rekomendowane odpowiedzi

Roślinki mają 14dni, box 80.80.180 lampa 250w led na wysokości 40cm 60%mocy, wilgotnośc 60-72%, temperatura od 23 do 26 w dzien, w nocy spada do 21, dwa mieszające ( sporo godzin spędziłem żeby je ustawić tak żeby warunki w całym namiocie były takie same i Roślinki tańczyły) dostały ostatnio biogrowa 1ml/L i Juicerot 2ml/L, narazie po pół litra wody dostają jak wyschnie wszystko na wiór, czyli jakoś co trzy dni 

20250421_130652.jpg

20250421_133048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@drago556 lecisz mordeczko z fartem. Co to za słonko tam masz z tymi 250 watt-ami? 

Życzę topów wielkich jak obietnice polityków :yummy:

Ogólnie nie musisz czekać aż wyschnie na wiór. Chyba że masz problemy z podlewaniem i tak Ci bezpieczniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę poczytałem i wiem że roslina na ten moment pobierają jeszcze wodę z lisci, wysokoka wilgotnosc mniej podlewania, czekam aż wierzch wyschnie, trwa to zaledwie 3 dni więc co 3 dni po pół litra jest gitara narazie 😁 wiem że nie zaszkodzi ale wcześniejsza uprawa miała mało wilgotności i częste podlewanie teraz badam jak wypadnie trochę na odwrót 😅🦍

Jackson LT250w, miała być nemesis ale wyszło jak wyszło, zajebałem się przy zakupie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@drago556 ok kumam. Każda technika dobra jeżeli jest skuteczna. W późniejszej fazie gdy roślina się rozkręci to uważaj bo szybko może się przesuszyć a nie ma co utrudniać żywota naszym ukochanym dziewczynom. 

Te 250w z pewnością dobrze ogarnie te 80x80. O markę pytałem z ciekawości :ganjamon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Day 18, jakieś 6 dni temu dostały biogrow I chyba odpuszczę narazie bo mocno są nabite, zielone, dziś wleci heaven na korzenie, pierwsza fota z rana kolejne dwie już po poprawce Lst

20250425_121358.jpg

20250425_171740.jpg

20250425_171736.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecam przeczytać pierwszy wpis✌️dwa razy już był dawany 

Aczkolwiek racja😅😅 chodziło o Juice rot, heaven na lepszy metabolizm nie korzenie 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 20, co dwa dni jest konkretna różnica co najlepsze mozna powiedzieć że nie dostały prawie wogole nawozow, dwa razy Juice rot i raz bio growa, wyskoczyły już delikatnie preflory, za jakiś tydzień ruszę z bloom i topmax, a przed tym wleci jeszcze biogrow sporadycznie

20250427_121421.jpg

20250427_121450.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@drago556 ziemia dedykowana do upraw Mari z reguły wystarczy na 3-4 tygodni rozwoju roślin bez przymusu dodawania czegokolwiek prócz wody. Automat z reguły jest mniej żarłoczny niż sezon to nie powinno mu braknąć niczego w tym pierwszy miesiącu. Ewentualnie można coś podkręcić by szybciej panny leciały do przodu. 

Są ziemie gdzie polegasz niby na samej wodzie itp. 

Do tego najwieksze parcie na pokarm roślina będzie miała właśnie w nadchodzącym okresie. Początek FLO to okres szybkiego wzrostu jak i budowy topów więc "metabolizm" rośliny wbiję drugi motor i będzie żarła za 3. 

Faza WEG nie jest tak energochłonna więc i spalanie jest mniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@drago556 zdefiniuj potem i przez jakiś czas :passitleft:

Ogólnie przy organicznych odżywkach ciężko przedawkować ale i ciężko nadgonic jak czegoś brakuję. Organika działa z opóźnieniem w porównaniu do mineralnych nawozów. Więc w Bio musisz bardziej pilnować by nie wystąpiły niedobory bo od momentu dostrzeżenia pierwszych symptomów do reakcji mija jakiś czas a do tego dochodzi czas absorbcji substancji i przyswajanie przez roślinę. Pomoc tak na prawdę dociera z opóźnieniem co może mieć wpływ na plon. 

Jak lecisz biobizem to stosuj tabelkę producenta plus korekty z forum. Przecież Ci ludzie wiedzą co robić ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, drago556 napisał:

Dzień 23, narazie ostatni jaki wrzucę będzie trochę przerwy

20250430_150156.jpg

Jebaniutki jak pozuje ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 26, przerwy nima dziewczyny też nie mają 😅 Jedna się ładnie zrównała druga strajkuje i nie chce ale też pasuje 😁

20250503_115255.jpg

Screenshot_20250503_122657_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie tak, różnice co dwa dni widać gołym okiem i to z daleka, fajnie by było jakby ta od dołu zrownala się tak jak ta u góry, próbowałem chyba wszystkiego z doginaniem ale jest taka jebaniutka silna że mimo tego wstaje po godzinie, domyślam się że te szczyty i tak pójdą w górę i będą ładne z główna cola ale No ta pierwsza u góry widać że po LST wszystkie wygladaja jak główne i to mi się podoba, może inny fenotyp ( lub strawberry a nie apple strudel) bo tego akurat nie jestem pewny @Mr.Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi