Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia Część wszystkim jestem początkującym hodowcą i mam problem z oświetleniem a dokładniej to z mocą jaką powinienem mieć w moim namiocie. Na tą chwilę mam słabe lampy jedna o mocy 50w a druga 100 w,mój namiot jest o wymiarach 80×80×160 i dzisiaj zamówiłem lampę LED o mocy 300w PPFD850/1450umol/m²/s PPE2.7umpl/j. I jak myślicie będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 18 Kwietnia Ja się nie znam ale 2.7 to mają topowe lampy... Jakiegoś Lumateka kupiłeś? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 18 Kwietnia 300w będzie idealnie na taki box. Jeszcze jak to lumatek to dobry wybór. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 18 Kwietnia @WymiataczMega o ile te 300W to 300W 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia To jest ta lampa i szczerze mówiąc to nie mam pojęcia co to lumatek😉🤣 ja się dopiero uczę.😉 A opis był taki i po opiniach które były dodane jestem nastawiony dobrze i tak wiem WBB że jedno piszą a co dostajesz rzeczywiście to druga sprawa.wymiatacz dzięki za info. Wymiatacz i mam jeszcze takie pytanko odnośnie tego co jest na zdjęciu bo to moja pierwsza uprawa i tak ja widzisz oreoz wczoraj skończyła trzy tygodnie tylko szczerze mówiąc miała trochę stresu związanego z przesadzaniem i ogólnie cały czas co tam grzebałem ale już odrzyła i zboku otwierają się nowe liści. Appel ma ponad dwa tygodnie i te małe Amnesie F1 mają ponad tydzień i troszkę je popatrzyłem bo na listkach były krople wody i odpaliłem oświetlenie i tak się stało. I moje pytanie jak myslisz dobrze to wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia A nawozy polecono mi takie, będą ok? I przepraszam że zalewam was takimi pytaniami ale to moja pierwsza okazja żeby dowiedzieć się czegoś w rozmowie a nie czytając blogi bo w nich choć jest dużo informacji to jest też sporo sprzecznych info. I myślę że nie ma jak to info z pierwszej ręki. Tak że jeszcze raz sorry i wielkie dzięki za każdą podpowiedź. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 18 Kwietnia Podobno dobre nawozy... podstawowy zestaw masz. A Lumatek to firma produkująca wysokiej jakości lampy. To Twoja kolorem to trochę nawet udaje Lumateka 🙂 Ale jak z jej sprawnością to ktoś mądrzejszy musi ocenić 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 518 Napisano 18 Kwietnia Ciekawe jak ten chiński lumatek będzie się sprawował bo cena jest korzystna 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia (edytowane) @Growerseed te chinskie nie sa wcale takie zle. Jesli jest na dobrych diodach to bedzie roslo Edytowane 18 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia No właśnie nie dawno sprawdzałem co to lumatek i jestem trochę zły bo za 150 euro można po przeczenie kupić oryginalną lampę no ale jestem dobrej nadziei i opinie też złe nie były. Na pewno dam znać jakie wyniki dała bo faktycznie cena mnie skusiła 😅 bo tak jak piszesz GrowerSeed cena jest korzystna. @Growerseed No właśnie nie dawno sprawdzałem co to lumatek i jestem trochę zły bo za 150 euro można po przeczenie kupić oryginalną lampę no ale jestem dobrej nadziei i opinie też złe nie były. Na pewno dam znać jakie wyniki dała bo faktycznie cena mnie skusiła 😅 bo tak jak piszesz GrowerSeed cena jest korzystna. @moonka to samo właśnie słyszałem dlatego zaryzykowałem a zobaczymy co z tego wyjdzie. A powie mi ktoś jeszcze czy te sadzonki co mam w namiocie wyglądają dobrze? Bo szczerze mówiąc to mam wrażenie że są za małe jak na czas od kiedy wykiełkowały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia (edytowane) @kolodziejczyklukasz48@gmaija tez lece na chinczyku ale na troche lepszych diodach i musialem do troche przerobic pod siebie. Wyniki jak narazie zadowalajacace tym bardziej, ze lampe dostalem w gratisie od aliexpres😂 Edytowane 18 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia Najstarsza ma trzy tygodnie @moonka to najważniejsze że się spisują ale to chyba 240w @moonka i jeszcz za friko, brawo👏🤣 Czyli o lampę w sumie mogę być spokojny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia (edytowane) @kolodziejczyklukasz48@gmai tak 240W. Myslalem nad dolozeniem jeszcze dwoch led barow i zmianie sterownika na 360W ale chyba nie ma potrzeby Edytowane 18 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia @moonka to właśnie ludzie mówią że te lampy są zaskakująco wydajne. A możesz rzucić okiem na zdiecie z moim krzaczkami czy wygląda to ok? @moonka bo szczerze mówiąc to nikomu tego jeszcze nie pokazywałem bo mieszkam w Berlinie i nie ma tu nikogo kto się zna na tym. Przynajmniej ja nie znam nikogo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia @kolodziejczyklukasz48@gmai rosliny jak rosliny. Ciezko cokolwiek powiedziec bo kazda rosnie inaczej. Te najmniejsze wygladaja jak by byly popalone nawozami a reszta raczej ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 18 Kwietnia @kolodziejczyklukasz48@gmai a Ty już tam lejesz nawozy? Co to za ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 18 Kwietnia @moonka tak bo ta w środku oreoz ma trzy tygodnie ale zrobiłem jej dużo stresu i tak naprawdę to ma spokój ok tygodnia i odrzyła. Tą Appel fitter ma parę dni mniej i te małe Amnesie F1 leci drugi i to fakt że jest podpalona ale wiesz co odwaliłem? Popryskałem je zraszaczem i były na nich kropelki wody i lampa je tak podpaliła ale szybko doszły do siebie. I wiesz to mój pierwszy raz i cały czas je oglądałem przestawiałem i tak dalej o to chyba też nie za dobrze i bałem się że są za małe jak na ten czas od wykiełkowania. Ale dzięki za wszystkie info. Tym dwóm starszym leje po jeden ml micro grow i Bloom na litr wody i tym podlewam czekam aż wejdą w Wega ale to już chyba tuż tuż co? Bo tej appel wyrastają już piątki i w tym oreoz też tylko tak z boku i na zdjęciu tego nie widać I właśnie tą oreoz wsadziłem trzy nasionka do uniwersalnej i wykiełkowało tylko jedno a dwa zgniły ziemia tragedia. I znalazłem w obi w berlinie ziemię do plant ziół o pH 6,5 i skład nie różni się dużo od ziemi reklamowanych do Marysi ale teraz czekam na biodizz light mixi jak będę przesadzał to do tej bio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 19 Kwietnia Bloom używaj jak zaczną kwitnąć. Przestań tak manipulować przy nich bo to stres i nie urosną. Biobizz ma dobrą ziemię👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Kwietnia (edytowane) @WymiataczMega akurat w przypadku tych nawozow bloom leje sie od poczatku. Mialem je kiedys i troche mnie to zdziwilo😅 @kolodziejczyklukasz48@gmai za bardzo Ci sie spieszy. Daj im luzu, troche cierpliwosci i zacznac rosnac Edytowane 19 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 203 Napisano 19 Kwietnia @WymiataczMega część wiesz stosuje je tak jak piszą żeby wszystkie trzy dawać razem to tak też robię i z tym grzebaniem dałem już sobie luz bo wiem że to je stresuje i tak jak mówisz przestają rosnąć i od tygodnia jest różnica i to spora👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach