doktorkju 0 Napisano 12 Lutego 2020 czy z pełnosezonówki wyjdzie więcej plonu niż z automata czy mniej więcej tyle samo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 12 Lutego 2020 z sezonu wincyj, lepszego, ez @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 13 Lutego 2020 @doktorkju z pełnosezonówki dużo więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 15 Lutego 2020 Tylko sezon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 15 Lutego 2020 anie bo pafy,fv,semiauto ? jak zwał tak zwał ale grzesiu to pafy ma przednie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 15 Marca 2020 Sezonowa, już nie kupię automata przy sezonówie masz full control sam jej mówisz jak ma rosnąć i kiedy ma zacząć kwitnąć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filet_Gastro 0 Napisano 8 Lutego 2021 @CheMsKuN @HolenderskiGrower Jaki polecacie box pod jedną pełnosezonówkę ? O wymiary mi dokładnie chodzi :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Lutego 2021 @Filet_Gastro zależy jaką chcesz dużą roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Lutego 2021 @Filet_Gastro tylko sezon. Napisz może ile możesz wydać na namiot @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filet_Gastro 0 Napisano 9 Lutego 2021 @doominik to super bo zawsze mnie ciągnęło do sezonówki bardziej niż auto, ale mi kilka osób wybijało z głowy to kiedyś. Sprzęt zamierzam kompletować po trochu, ciężko mi sprecyzować ile dokładnie ale myślałem (skoro to pierwsze podejście) o 80x80cm ( tylko jaka wysokość jak pod sezon ? ) do 500zł. Uzbierać reszte, a na samym końcu hydro marsa 1000 lub dozbierać i Lumatek Attis 200. A Może jednak warto bardziej w tym przypadku Marsa i lepszy box, czy podstawowy box i lepsze oświetlenie ? Nie mogę się zorientować nad podziałami na którym elemencie nie warto oszczędzać, który gra pierwsze skrzypce. Nie wiem jak bardzo istotna jest jakość i udogodnienia poszczególnych boxów przez brak doświadczenia. I trochę stanąłem w miejscu z kompletowaniem bo wiadomo "wszystko ważne" i kończe rozpisywać osprzęt na parę grubych koła. A to trochę za grubo na start, i demotywuje mnie, potem odpuszczam i za rok wracam z tematem, myśląc że zaczne od jakiegoś mini zestawu do podszkolenia się. Teraz znowu wymyśliłem że zacznę od 40x40, bardziej 60x60. Wczoraj tutaj przekonali mnie ze lepiej już się opłaca 80x80, i że wole uzbierać na ledy, i coś czuję że zaraz skończę za 120x120 i znowu wyjdzie mi z 4-6K i odpuszczę temat. Weź no coś poradź :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 9 Lutego 2021 @Filet_Gastro hej kolega. Ja korzystam z 80x80x180, mh ts 1000 i robie hydro dripper, generalnie jak dla.mnie jednego to wystarczająco. Fajny zestaw. Nie za duży nie za mały chodz wiadomo ze apetyt rośnie w miarę jedzenia:) Po krotce inwestujesz raz, pewnie po pierwszym sie zwraca:)) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Lutego 2021 @Filet_Gastro To już zależy od Ciebie, ile chcesz wydać. Ważne jest, żeby dobrać dobre światło do wielkości boxa, a same boxy w tych rozmiarach specjalnie się od siebie nie różnią. Pamiętaj, że jest kilka innych elementów układanki, które też będą kosztować kilka pln-timery, wentylacja, doniczki, nawozy itd. Możesz zacząć z HPS'em i jak Ci będzie szło, to sobie z czasem kupisz leda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach