Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@sebulbul te trichomy co pokazałeś wyglądają jak trichomy z liścia, bo są rzadkie wręcz pojedyńcze, co obserwowałem na liściach właśnie a nie na kwiatach 

Warto obadać trichomy na dolnych częściach rośliny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, szamayo napisał:

@sebulbul te trichomy co pokazałeś wyglądają jak trichomy z liścia, bo są rzadkie wręcz pojedyńcze, co obserwowałem na liściach właśnie a nie na kwiatach 

Warto obadać trichomy na dolnych częściach rośliny 

Bo to są z liscia, z głównego topa. patrzeć na topa bardziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chłopak, nie patrz na trichomy to nie ma sensu... Jak chcesz wiedzieć kiedy ściąć to wyślij nam po sampelku z głównych topów my ci powiemy czy już gotowe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.06.2025 o 12:34, JarzynaSWDN napisał:

Chłopak, nie patrz na trichomy to nie ma sensu... Jak chcesz wiedzieć kiedy ściąć to wyślij nam po sampelku z głównych topów my ci powiemy czy już gotowe 

Po sampelku mogę wysłać jak ktoś chętny, paczkomatem. Ale po waszej stronie opłacenie przesyłki. Jak coś to PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Mr.Green napisał:

@sebulbul I jakiś plan na ściankę już jest?

Właśnie słabo z planem. Dwa dojrzalsze już od 3 dni samą wodą leje, trichomki juz w mleczaki zachodzą. Chyba tuż tuż? Ktoś doradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwsze poszło pod kosę, najmniejsze, wczesniak hehe.  sempelka na szybko wysuszonego już próbowałem no i można powiedzieć że urywa dupę pod każdym względem. Dziesiątą godzinę siedzę i trymuje i końca nie widać... 

IMG_20250608_033303760.jpg

1.jpg

2.jpg

Resztka próbki. Dwa dwa dni schło na wylocie z growboxa, no i zaczyna fajnie pachnieć.  mi to smakuje takim pierniczkiem, smaczne bardzo . No i bardzo dużo tego będzie, bo miałem obawy że wypalę przez wakacje hehe. I to ściąłem w takiej wczesnej fazie, i taka faska sativowa powiedziałbym. Drugie kolejne troche dłużej przycisne, to juz bedzie rzeznik. Odmiana niby 27% thc, no i jest jest mocna. 

IMG_20250608_034442088.jpg

No jak dla mnie to jest lepsze niż 95% jakiś tam w obrocie Ziółek. Jestem w szoku że tak mi to dobrze wyszło, już potwierdzone przez trzy osoby;)

Edytowane przez sebulbul
Zmiana tekstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakieś wskazówki co do trymowania, ło bo tu dzisiaj całą noc siedzę i jeszcze nie skończyłem ale już końcowa.  15 godzin mi zeszło na najmniejszą roślinę. Może warto kupić taką maszynkę kulkę, używa ktoś takiej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@sebulbul szybciej idzie gdy oddzielisz wszystko od glownej lodygi. Masz mniejsze topki ale trymuje sie to wygodniej. 2-3h na rosline przy recznym trymie to taki standard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały update.

Zdjęcia dodam jak skończe z tymi maleństwami. Drugie drzewo konczy sie suszyć, pierwsze scięłem ciut za wczesnie, ale moc jest. 

Jeśli ktoś by pytał o plony... jak narazie ponad 100g na krzaka, czyli łącznie pół kloca będzie;] 350W zrobiło robote

Kurcze nie pachnie nic a nic, ani w szafiue ani po wysuszeniu. Taka odmiana czy mój błąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, WymiataczMega napisał:

Po ile z krzaka? Wcale nie wyglądały 🤔

Suchego po ok. 100 z krzaka. Tu drugi krzak. Na głównym topie było 25g, tu podobnie

17503306661813005802679086651180.jpg

Edytowane przez sebulbul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi