Skocz do zawarto艣ci
Go艣膰

4x Tropicanna poison f1 fast version,1x sweet zz, 1x pink mist. Szafa 60x100x155. Led 240W

Rekomendowane odpowiedzi

Go艣膰

W szafie suszarnia wiec powoli ruszam z nowym projektem. Nie wiedzialem na jaka ilosc roslin sie zdecydowac. 2 a moze 4... az padlo na 6 szt w 9 litrowych doniczkach馃檭 4x tropicanna poison f1, sweet zz oraz pink mist. Nawozy organiczne jak na zdjeciu (narazie jedyne bo nie mam nic wiecej do zaoferowania馃槀)聽trening bedzie na 100% ale jeszcze nie wiem jaki馃檪 nasionka od wczoraj na wacikach. Tym razem bez moczenia w wodzie bo mi sie nie spieszy. Ziemia plagron lightmix + dosypka z poprzedniego grow bo troszke braknie worka 50litrow馃檪 swiatelko to samo czyli chinski聽led 240W poskladany raz jeszcze ale tym razem juz tak jak powinno byc od poczatku. Na dniach nasionka wykielkuja i trafia do malitkich doniczek. Postoja poza boxem do czasu az cos sie pojawi i do tego momentu temat w szafie powinien byc juz suchy馃榿

20250308_110259.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰

Taka niespodzianka w niedziele馃檭 wystarczyly 2 dni na wacikach aby byly聽takie kielki馃榿 przed chwila trafily do malych doniczek z ziemia z poprzedniego grow. Jedynie sweet zz musi jeszcze polezec na waciku bo cos sie ociaga

20250309_123759.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

A to zaszalalem... Wczoraj pootwieralem okna na poddaszu zeby troche je przewietrzyc i zapomnialem zamknac na noc馃檲 10 stopni to troche malo jak na start dla kielkow, ktore staly 2 metry od okna馃槀 dobrze, ze to tylko jedna noc i rano sie ogarnalem co odwalilem馃槀

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
3 godziny temu, moonka napisa艂:

A to zaszalalem... Wczoraj pootwieralem okna na poddaszu zeby troche je przewietrzyc i zapomnialem zamknac na noc馃檲 10 stopni to troche malo jak na start dla kielkow, ktore staly 2 metry od okna馃槀 dobrze, ze to tylko jedna noc i rano sie ogarnalem co odwalilem馃槀

Czyli ju偶 je zahartowales na samym pocz膮tku聽馃槄聽teraz b臋d膮 silne nie straszne im 偶adne mrozy 馃榾

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰
Napisano (edytowane)

@Mooshrom

@moonka @Mooshrom聽teraz moge sie posmiac ale rano lecialem na gore z nadzieja, ze nie wypizgalo do 5 stopni馃槀 dla mnie to lepiej bo zwolnia troszke a szafa jeszcze zajeta i mogly by sie pokazac tak za 3 dni馃槀

Edytowane przez Go艣膰

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Powoli zaczynaja sie pojawiac wiec pora na szafe馃檭 swiatlo na minimum i jakies pol metra od doniczek. Calkiem wypadlo mi to z glowy ale musze sie zaopatrzyc w nawilzacz bo bez tego troche kiepsko馃槄

20250311_162716.jpg

20250311_162728.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Wlecial prowozoryczny ale dzialajacy "nawilzacz"馃槀 skropilem je rowniez delikatnie ukorzeniaczem. Wszystkie tropicann juz na powierzchni. Pink jeszcze nie widac a za chwile ide zerknac na pestke sweet zz

20250311_202646.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

I znowu pestki za plytko馃槀馃檲馃檲馃檲 tego sie chyba nigdy nie naucze馃ぃ maly pomagier pod kolor wystroju szafy w celu poprawienia chumory przy zagladaniu do srodka馃槀

20250313_161836.jpg

20250313_161851.jpg

20250313_162134.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Ich pierwszy weekend w szafie馃槀 vpd caly czas聽waha sie od 0.8聽do 1聽wiec jest ok. Wilgotnosc na poziomie 75% nie pozwala zejsc nizej a podnoszenie temperatury nie wchodzi w gre bo sie ugotuja. DLI w okolicy 10-12 w zaleznosci gdzie sprawdzam. Podlewane srednio co 2 dni iloscia nieznana bo na oko馃檪

20250316_141000.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Wyciagaja sie nadal ale... jesli sie nie klada聽jest dobrze馃槀 warunki mozna powiedziec idealne co nie zdazalo mi sie zbyt czesto馃槄 dzisiaj znowu dostaly troche pic. Po okolo 40ml na leb wraz z ukorzeniaczem. Swiatelko nie wiem ile % i jak wysoko bo ustawilem je pod odpowiednie DLI i PPFD dla tej fazy wzrostu馃檭

20250318_181256.jpg

Screenshot_20250318_191733.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Ten przed艂u偶acz z sterownikiem to zajebista sprawa, jak mi wpadnie troch臋 sianka to sobie te偶 go ciachne聽

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

@JarzynaSWDN nie zaluje, ze go kupilem馃檪 fajnie by bylo miec do niego dedykowana lampe ale to moze w przyszlosci馃檭

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

Az dziwne, ze jeszcze sie nie polozyly馃槄 na dniach bede je przesadzal bo nie chce korcic losu馃槀 jak zwykle dalem ciala z ziemia bo zamiast wziac dwa worki to wzialem jeden i musze dymac raz jeszcze.. 馃檲

20250322_125758.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰
Napisano (edytowane)

@moonka lecisz organicznie to przecie偶 mozesz wykorzysta膰 stara ziemie, chociaz czesciowo

Edytowane przez Go艣膰

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰

@Cholender聽mialem ja uzyc do dopelnienia ale ja wywalilem gdy sprzatalem na poddaszu馃檲 tyle co wzialem ja na te male doniczki i pozniej za bardzo sie rozpedzilem z ogarnianiem...馃槀

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Go艣膰
Napisano (edytowane)

Ziemia przywieziona. Przy okazji kupilem worek聽plagron seeding and cutting soil na najbljzsza przyszlosc馃檭

Edytowane przez Go艣膰

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...