Skocz do zawartości
nElse

Mój plan na pierwszy Indoor - Oceńcie proszę.

Rekomendowane odpowiedzi

@nElse weź pod uwagę skoro w mieszkaniu zapach bo śliski temat żeby ktoś nie poczuł 😁

Moja pierwsza uprawa zaskoczyła wszystkich.. z sześciu donic wyszło 445 g..

Mówili że za krótko suszyłem ale po jakimś czasie sprawdzałem i ta sama waga 😅

Więc żarówki LED dają radę 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Hulk napisał:

@nElse weź pod uwagę skoro w mieszkaniu zapach bo śliski temat żeby ktoś nie poczuł 😁

Moja pierwsza uprawa zaskoczyła wszystkich.. z sześciu donic wyszło 445 g..

Mówili że za krótko suszyłem ale po jakimś czasie sprawdzałem i ta sama waga 😅

Więc żarówki LED dają radę 😉 

Ryjku prawilny toż to piękne co napisałeś 🙂 Bardzo zależały mi na oświetleniu które da radę za niewiele kasy, nie będę płakał że ujebałem kasę jak coś nie wyjdzie, bukmacher mnie do tego przyzwyczaił:) Mi chodzi żeby zawsze miał co zwinąć 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nElse ja dałem 10 żarówek.. znajdź mój post w Majsterkowanie..

5 o barwie zimnej i 5 o załączyłem dodatkowo przy kwitnieniu o barwie ciepłej..

Tylko ja bawię się na automatach 😁

One dużo wybaczają 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Hulk napisał:

@nElse ja dałem 10 żarówek.. znajdź mój post w Majsterkowanie..

One dużo wybaczają 😁

Weź mi podeślij link do tego tematu jeśli mogę Cię prosić. Mi tu polecają koledzy żarówki z Action i w tym kierunku będę szedł. W ten weekend będę majsterkował. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Hulk napisał:

Na początku też bawiłem się w podmiany żarówek, ale po jakimś czasie stwierdziłem, że to nie ma żadnego sensu, bo te podmiany w żaden sposób nie zwiększały plonu.  Mam żarówki tylko o barwie 3000k i to jest jest wystarczające.

15 godzin temu, Hulk napisał:

One dużo wybaczają 😁

Właśnie, że automaty nie wybaczają żadnego błędu i każda zła decyzja zmniejsza plon.  Automat  z góry ma zaplanowany wzrost, kwitnienie oraz ścinkę i nie można tego okresu wydłużyć. Przykładowo automat zakwitnie między 2 a 3 tygodniem i  nie można tego procesu zatrzymać bądź go przesunąć. Jeżeli po drodze popełnisz jakieś błędy, to będziesz miał mniejszą roślinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kupa kupalski zgadza się, ale też automat wybaczy robienie całej uprawy na jednej barwie światła..

Ja nie podmieniam żarówek.. mam 5 takich i 5 takich w jednej pokrywie i świecą razem..

Z białej sobię biorą na wegu a z ciepłej na kwitnieniu.. dwie uprawy wyszły zajebiście a teraz leci kolejna 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ryjki pomocne. Teraz czas na weekendowe zakupy i do boju! Do zobaczenia w dziale fotorelacje. Muszę jeszcze przestudiować o terpenach zamówić nasionka i myślę że w następny weekend zacznę pierwszy indoor. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej perspektywy przy dzisiejszych cenach lamp to nie ma sensu się bawić w żyrandoledy tylko kupujesz za 500zl marsts1000 i masz regulacje mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Cykacz napisał:

Z mojej perspektywy przy dzisiejszych cenach lamp to nie ma sensu się bawić w żyrandoledy tylko kupujesz za 500zl marsts1000 i masz regulacje mocy.

Powiedz to mojej ukochanej. 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi