Skocz do zawartości
grower99901

Czy coś jej brakuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ma około 3 tygodni 

Ziemia to jest jakaś z ogrodniczego 5-6ph

Martwią mnie te końcówki palców żółte 

Oświetlenie jest to żyrandoled posiadam 3 żarówki lexman 4000k 13w i jedną o barwie 3000k 

Podlewam ją wodą z filtra z dodatkiem biohumusu 

Martwi mnie też fakt że roślina zaczęła pachnieć jak by już kwitła 

Proszę o wasza opinie 😉

20250225_030805.jpg

20250225_030759.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, grower99901 napisał:

@Tester No właśnie mam w planie zrobic z szafy tylko ze nie mam pojęcia jaka to musi być folia 😆

Roślina po kilku tygodniach zaczyna pachnieć i nie koniecznie oznacza to że kwitnie.

A co do tego w jakich warunkach to zwykła folia NRC albo mylar kupowany na metry z growshopow jak u ziomka robiliśmy boxa to kupiłem 5m takiego mylaru i do tej pory sporo zostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

sprawdzasz ph wody przed podlaniem? Dla konopii właściwe ph to 6.0 - 7.0 i taką wodą podlewaj.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@grower99901 za mala doniczka, widac ze sie modli i zawija liscie, prawdopodobnie ma za duzo swiatla, wykrec jedna zarowke czy dwie i dokładaj stopniowo jak podrosnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@grower99901 no ta doniczka wyglada na bardzo mala, a masz tam dużo miejsca to daj jej chociaz jakas z 10l. Nie musisz przesadzac, mozesz i w kieliszku uprawiac, to Twój ogródek ja tylko mogę coś zasugerować 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi