Patrick 22 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl było by na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Patrick czyli to samo co pk tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl to stymulator kwitnienia czyli jeszcze lepsze od samego PK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl big bud sam w sobie jest średni, powinno się go łączyć z overdrive-najpierw ze 3 tygodnie big bud, potem na koniec overdrive. Ja daje 2-3 tygodnie buddhas tree pk9-18 i na koniec z 5 dni na climax od intense nutrients i topy puchną w oczach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @doominik Oki a podstawowe odzywki jakie masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl ja jako, że uprawiam w hydro, to mam tych butelek trochę. Jeśli chodzi o zestaw bazowy, to zacząłem od GHE trio, a na drugi cykl miałem już zestaw advance nutrients ze względu na ich pH perfect (muszę regularnie zostawiać krzaki na kilka dni i te nawozy są najbezpieczniejsze). Teraz kupiłem jeszcze canna aqua flores, bo są bardzo dobre i wychodzą coś koło połowę ceny advance, który będę używał tylko jak muszę wyjechać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @doominikhttps://www.grow-shop24.de/advanced-nutrients-hobbyist-level-set a co bys do tego jeszcze dodał ? bo mysle na kupienie tylko tego całego seta i do tego to https://www.grow-shop24.de/advanced-nutrients-ph-perfect-set @doominik advance nutrients nie trzba sie martiwc o ph prawda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Dgl napisał: https://www.grow-shop24.de/advanced-nutrients-big-bud-liquid to jest tez to samo ? w sensie podobne zadanie ? Nie. W Pk13/14 od plargon P wynosi 13 a K 14 , w podanym przez ciebie boosterze wyglada to tak, fosfor 1 a potas 3. A jak wiadomo to wlasnie fosfor i potas sa glownymi budulcami potrzebnymi naszym plantom w fazie kwitnienia. Ten booster ktory podales mozna by ewentualnie uzyc jako dodatek do pk 13/14. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl advance ma bardzo stabilne pH i generalnie nie trzeba się dotykać (choć ja i tak regularnie sprawdzam). Kłopot jest taki, że są drogie i trochę rozcieńczone. Ten big bud trzeba podawać dosyć dlugo i w sporych ilościach, do tego overdrive. B52 powinien być w zestawie z bazą-poprawia wchłanianie innych składników odżywczych. VooDoo juice to root booster i ja bym wolał dać coś innego jak plant magic albo house and garden-bardzo dobre produkty i sporo taniej wychodzą, a praktycznie nie wpływają na pH. Ostatnio ktoś tu pisał, że hesi tez ma jakieś produkty działające podobnie jak pH perfect. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @CheMsKuN@doominik House & Garden Roots Excelurator 100ml Advanced Nährstoffe PH perfekt Grow, Micro, Bloom, 3-teilige Boden Nährstoff climax Canna PK 13/14 czy taki zestaw by mi wystaczyl od a do z ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl tak, ten climax nie jest konieczny, a trzeba po nim dobrze płukać krzaki. Reszta jest ok. Advance poleca jeszcze stosowanie tego b%2 z bazami na veg i potem tak od połowy bloom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @doominik https://www.grow-shop24.de/advanced-nutrients-hobbyist-level-set czyli to dodam i nie powinno zaszkodzić będzie siii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 @Dgl Te zestawy advance są najbezpieczniejsze. Tylko nie podwajaj produktów: jak dajesz voodoo, to nie dajesz już innego root boostera, jak big bud, to już inny pk ci nie jest potrzebny itd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Kwietnia 2020 @doominik czyli zamiast big bud pk i będzie gites @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) @Dgl chodzi o to, że te nawozy od advance są tak drogie, że możesz kupić inny zestaw i porządny miernik pH w tej samej cenie. Jak uprawiasz w ziemi, to na pierwsze kilka tygodni nic (może poza root boosterem) nie jest ci potrzebne, no chyba, że będziesz robił długi veg i chcesz wyhodować dużego krzaka. Potem dajesz coś na bloom i od połowy pk booster, na koniec flash. Ja mam więcej produktów, bo nie mam u siebie ziemi. Jak chcesz najłatwiej i możesz wydać parę euro, to po prostu dobieraj produkty z listy advance i na pewno nie popsujesz. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 2 Kwietnia 2020 Mam PK 13/14 właśnie i wogóle nie używałem, bo noe wiedziałem kiedy, bo one opóźnione. Ogólnie mało topów mam nie są wielkie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 2 Kwietnia 2020 Podlej porządnie z PK 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 7 Kwietnia 2020 Jedna z roślin która jest najwyższa i ma najwięcej liści nie daje kwiatów. Czy to nie jest automat? Za niecałe 2 tyg ścinam, a ją będę musiał wywalić, bo suszyć będę w growboxie.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Kwietnia 2020 @Fijałek no raczej nie automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 8 Kwietnia 2020 W dniu 02/04/2020 o 17:29, Legalize@LLBanditos napisał: Nie wrzucaj daj karton po butach zrób dziurki a tamta daj gdzieś na dwór jeśli masz gdzie szkoda roślinki ja bym ją gdzieś przeniósł na twoim miejscu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach