Skocz do zawartości
Cykacz

[60x60x180] 3x runtz muffin 1x gellato. Marsts1000

Rekomendowane odpowiedzi

A no siemano nudziło mi się i wrzuciłem coś na początku lutego. 

ziemia to jakiś plagron

lampa mars ts1000 

na ten moment na mniej niż 25% skręcona i 50 cm od szczytów 

Namiot 60x60x180 jak w poprzednim grow 

pechy barneys farm 3x runtz muffin, gellato też od barneys donice 12 l materiałowe 

trening? Toping napewno a lst może jak mi się chciało będzie. 

fajnie by było ściągnąć z 50 z krzaka 😜 

pechy wyszły jakoś 1-2 luty więc mają około 2 tygodni w 30 dniu ciach głowy poleci albo trochę wcześniej i daje im z tydzień a potem światło 12/12

IMG_4597.jpeg

IMG_4596.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Cholender napisał:

@Cykacz teraz jest już dobry moment na topping

W takim razie chyba wezmę sobie te radę do serca i coś podziałam. W sumie to przy okazji mam pytanie wywalić te odrosty których nie chce czy lepiej jeszcze poczekać?

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na potrzeby prowadzenia tej fotorelacji przyjmujemy że mają one wszystkie 17 dni. Jest i tak 1-2 dni różnicy tylko. 
w każdym razie zgodnie z sugestią poszły cięcia w gellato uciekłem trochę więcej ale kij tam. Teraz kilka dni stagnacji i regeneracji.

Prawy dół gellato która na ten moment jest chyba najmasywniejsza. Pozostałe 3 runtz te 2 z tyłu są właśnie tymi spóźnionymi. 

IMG_4609.jpeg

IMG_4608.jpeg

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

25 dzień życia

roślinki po topingu nic sobie z tego nie robiły  i rosły dalej aż nie wyjebalo mi czegoś na dolnych liściach…. Ktoś ma pomysł o chuj im tym razem chodzi ? 

I taka ciekawostka te dwie z tyłu większe były tymi opóźnionymi.. Ale te 2 z przodu cos troche przyblokowało.

Światło to mniej niż 25% mocy ts1000 czyli 150w deklarowanych przez producenta.

IMG_4653.jpeg

IMG_4669.jpeg

IMG_4670.jpeg

Generalnie nie dawałem im grama nawozu oprócz 1ml cal magu raz tym 2 z przodu. 

IMG_4650.jpeg

IMG_4652.jpeg

IMG_4651.jpeg

już zgłupiałem trochę i nie wiem czy ja ich nie przelałem czy coś.. ale potem przez cały weekend nic nie dostały i dopiero wczoraj na wieczór sobie o nich przypomniałem że by coś wypiły.

leje im teraz po l1 na łęb.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, WymiataczMega napisał:

Calmag bym dał.

ile byś dał na litr wody? mam ten od biobiza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, WymiataczMega napisał:

Z półtora ml/l. Ostatnio ile dałeś?

1ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 dzień dziś im wrzuciłem na litr wody 1,5ml calmaga podlałem każdą po litrze wody.. 

pytanie czy te dwie z tyłu można już trochę przyciąć ? Aby je poodsłaniac ? Ogólnie to planowałem w okolicy 10 marca przelać na 12/12 ale teraz nie wiem czy to robić jutro podstawie pod te dwie mniejsze coś aby je podnieść. Najnowsza ma 27 cm dwie z tyłu 35 a gellato 30

IMG_4697.jpeg

IMG_4696.jpeg

IMG_4698.jpeg

IMG_4699.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w 38 dniu wega przełączyłem im światło na 12/12. Dwie są trochę mniejsze ale trudno coś się podstawi pod donice te większe mają około 50 cm. Dziś minęła pełna doba od przełączenia. Myślę czy nie zacząć im powoli coś tam podawać nawozów. 

IMG_4738.jpeg

IMG_4737.jpeg

IMG_4739.jpeg

IMG_4740.jpeg

IMG_4741.jpeg

IMG_4742.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lady Green napisał:

@Cykacz jak duże te doniczki? Nie mają za sucho ani za mokro? 

10l możliwe że mają za sucho jak już raz na 2 dni po litrze wody dostają czasem co 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lej im po polsku, żeby przelać roślinę to musi ona długo stać w mokrym, w małych doniczkach trudno przelać bo nawet jak je zalejesz do odpływu to wyschną max w 3-4 dni, najważniejsze żeby wyschły przed następnym podlaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, JarzynaSWDN napisał:

Lej im po polsku, żeby przelać roślinę to musi ona długo stać w mokrym, w małych doniczkach trudno przelać bo nawet jak je zalejesz do odpływu to wyschną max w 3-4 dni, najważniejsze żeby wyschły przed następnym podlaniem

Swoje pierwsze sezony indoor zabiłem złym podlewaniem dlatego teraz mam delikatne opory ale dziś dostały po 1,5l na łeb. W piątek następne podlewanie bo tak 2 dni schną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz po przelaczeniu jak się będą wyciągać będą piły dużo, ale jak będziesz sprawdzał czy są lekkie to w końcu wyczaisz ile wody na ile dni im starczy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi