pacman87ogrodniczek 0 Napisano 9 Lutego Witam, potrzebuję rady Kogoś oblatanego w kwesti temu przychodzę z próba o pomoc i objaśnienie.Co oznaczają brazowe /bordowe obwódki młodych liści? Czerwone kropki na trichomach, rdzawe liście Roślinka lemon haze auto aktualnie w 5tym Tygodniu kwitnienia od dwóch tygodni zwolniła z pobieraniem składników starałem się podawać wszystko na miarę(biobizz cały zestaw) calmag też regularnie raz na 5dni +mikoryza na wegu Niestety pod lupą zauważyłem rdzawe liście czerwone kropki na trichomach, ph zupy podawane od 6 do 6.5 gleba light mix od biobizz zluzowalem z odżywkami i podawałem mniej jakoś na 500ppm Lampa SF 100w wilgotność na flo 50/45 Temperatura 23/19 w nocy Wyciąg, wiatrak mieszający+ wiatrak extra dorzucający @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,975 Napisano 9 Lutego Wyglądają na dojrzałe. Już bym ciął bo rośliny na niektórych zdjęciach sprawdzał bym pod kątem pleśni. Zdjęcia mogą zakłamywać rzeczywistość 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacman87ogrodniczek 0 Napisano 9 Lutego 19 minut temu, WymiataczMega napisał: Wyglądają na dojrzałe. Już bym ciął bo rośliny na niektórych zdjęciach sprawdzał bym pod kątem pleśni. Zdjęcia mogą zakłamywać rzeczywistość 👊 Dzięki za info dodaje zdjęcia od dołu, nie podoba mi się to i myślę żeby jej odpuścić i skupić się na innej Panience bo nie chcę palić syfu chociaż nie widzę oznak pleśni to te zaciemnienia skutecznie zniechęcają, mogę prosić o radę co poszło nie tak? Ani nie chciałem jej przenawozić przelać dać za mało. Czy to ph ziemi za wysokie zablokwoalo ja te 2tygodnie temu? Mam teraz helige i jestem pewny że jest ok miernik ze wskazówka pokazywał jakiś czas po podlaniu powyżej 7 mam og kush tak samo prowadzone i idzie zdrowo jest duzo większa , ok raz pochłaniacz wilgoci stanął i podbił wilgotność do tego 65 z poniżej 50 zorientowałem się po 8h ale to za krótko żeby snuć teorie na jakiś temat lampa dobra wysokość 35/45cm na flo Niewdzięczna ta lemonka ,przyjmuje każda radę i konstruktywną krytykę. Pierwszy krzaczek następny będzie lepszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,975 Napisano 9 Lutego To się będzie kiepsko palić bo to pestki raczej będą. Ciekawe jak inne rośliny 🤨 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacman87ogrodniczek 0 Napisano 9 Lutego Godzinę temu, WymiataczMega napisał: To się będzie kiepsko palić bo to pestki raczej będą. Ciekawe jak inne rośliny 🤨 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,729 Napisano 9 Lutego (edytowane) @pacman87ogrodniczek a ten fiolet to nie geny przypadkiem? Te trichomy na zdjęciach to tylko z listków są? Sprawdź też na kwiatach jak wyglądają. Choć nie powiem, na ostatnim zdjęciu z 1 posta wygląda to wręcz przerażająco, jak rdzawy pył. Może lampa była za nisko? 🤷♀️ @WymiataczMega to chyba puste woreczki nasienne. Edytowane 9 Lutego przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,975 Napisano 9 Lutego @Lady Green myślałem że to żeńskie, zapłodnione 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,729 Napisano 9 Lutego @WymiataczMega może źle się wyraziłam... 😉 Nie wiem jak to się nazywa ale chodziło mi o woreczki w których nasinka rosną jeśli dojdzie do zapłodnienia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,975 Napisano 9 Lutego @Lady Green bananki zapylają 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,729 Napisano 9 Lutego @WymiataczMega nie to nie wiem jak się nazywa... 😅 Te woreczki nie wiem jak się nazywają. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pacman87ogrodniczek 0 Napisano 9 Lutego @Lady Green 43 minuty temu, Lady Green napisał: @pacman87ogrodniczek a ten fiolet to nie geny przypadkiem? Te trichomy na zdjęciach to tylko z listków są? Sprawdź też na kwiatach jak wyglądają. Choć nie powiem, na ostatnim zdjęciu z 1 posta wygląda to wręcz przerażająco, jak rdzawy pył. Może lampa była za nisko? 🤷♀️ @WymiataczMega Wywiozłem Ją do lasu, zastanawia mnie tylko gdzie popelnilem błąd? (Jajca) I co ją tak dojechało? Trening? (Tylko lst) Nawóz?( Lane ile trzeba) Lampa napewno dobrze Wilgotność i temperatura optymalnie Czasami zaglądałem do szafy jak miały noc ale to automat, nie zaburza schematu. Będę rozkminial jak nie tu to się dowiem gdzie indziej. Dzięki za zainteresowanie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,729 Napisano 9 Lutego 2 minuty temu, pacman87ogrodniczek napisał: Wywiozłem Ją do lasu O matko... no i już... 🙄🤦♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 289 Napisano 11 Lutego @Lady Green po angielsku jest to calyx, i moim zdaniem ta roślina nie była zapłodniona, niepokojącym jest ten rdzawy nalot, ale jak pojechała do lasu to już nic jej nie pomoże 🙂 W dniu 09/02/2025 o 23:35, pacman87ogrodniczek napisał: Czasami zaglądałem do szafy jak miały noc ale to automat, nie zaburza schematu. Hmmmm.... nie do końca tak to działa, to że kwitną automatycznie nie oznacza, że nie mogą zhermić i stać się chociaż częściowo męską rośliną, natomiast nawet jeśli by tak było to urywając na bieżąco woreczki z pyłkiem pole hacks - sorry ale uczyłem się na anglo języcznych materiałach i nie znam odpowiedniej terminologii), ewentualnie amputując część można sporo plonu zebrać, a że znajdzie się tam czasem nasionko no trudno, lepiej tak niż wszystko wywieźć do lasu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach