Jehxhwjsngdsu 0 Napisano 27 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, Chciałbym kupić growbox, nie zalezy mi szczegolnie zeby był to zestaw, aczkolwiek byłoby mi łatwiej z zakupem. Budżet jaki mam to około 1000zł Wykluczam także robienie samemu boxa, ponieważ nie mam czasu. Przedewszytskim zależy mi na dobrym filtrze. W growboxie chciałbym mieć 2-3 roślinki. Chciałbym żeby cena była adekwatna do jakości sprzętu. Nie chce propozycji od osoby która nigdy nie miała styczności z pomidorami, tylko z osobą która zna się na rzeczy i potrafi dobrze doradzić co do zakupu boxa. Proszę o propozycję zestawu lub poszczegolnych części (tak aby tworzyly gotowy growbox) i żeby posłużył mi dłuższy czas. Chodzi mi bardziej o konkretne ogłoszenia, najlepiej z nazwą sklepu, strony czy link. Pozdrawiam. Edytowane 27 Stycznia 2020 przez Jehxhwjsngdsu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Stycznia 2020 Na szybko z allegro: Namiot filtr hps-ale zastanowiłbym się nad 250W wentylator przykładowy Do tego timer do światła, doniczki i jakiś wiatrak i jedziesz. Jest to ograniczony budżet, ale myślę, także dobrego led'a nie będzie i wentylacja z tych tych tanich/głośniejszych, ale plon na pewno na tym będziesz miał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jehxhwjsngdsu 0 Napisano 27 Stycznia 2020 Dzięki, chodziło mi bardziej o konkretny produkt, firmę czy też zestaw z jakieś firmy ktory jest godny polecenia. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Stycznia 2020 no dał konkretny produkt ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 27 Stycznia 2020 Ten namiot co Dominik pokazał jest kozak. Żałuje że ja takiego nie kupiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 27 Stycznia 2020 9 godzin temu, doominik napisał: Na szybko z allegro: Namiot filtr hps-ale zastanowiłbym się nad 250W wentylator przykładowy Do tego timer do światła, doniczki i jakiś wiatrak i jedziesz. Jest to ograniczony budżet, ale myślę, także dobrego led'a nie będzie i wentylacja z tych tych tanich/głośniejszych, ale plon na pewno na tym będziesz miał. na alegro sie nie kupuje nic zwiazanego zhodowlą , chyba ze smutnych chcecie miec tylko growshopy i na słupa ,pestki na paczkomat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Stycznia 2020 @Pan dałem linki raczej dla przykładu. Wybór tam jest żaden. Na ebay jest tego bardzo dużo. u mnie nie muszę się martwić, nikt tego nie ściga. Wszystko zamawiam do domu bez problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciri 0 Napisano 10 Grudnia 2020 Taki growbox https://taniauprawa.pl/pl/p/Growbox-RoyalRoom-Classic-C200S-200x100x200cm-/4668 myślę że bardzo podpasuje, sama mam Royal Rooma, ale mniejszego, no to przez tyle lat co go mam stwierdzam że ten material jest super wytrzymały i szczelny, a jest to jak rozumiesz nie mało ważne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2020 A ja mam pytanie odnosnie lamp CFL(pisza ze energooszczedna) a LEDami- swiadomy jestem tego ze Ledy sa drozsze - ale czy faktycznie lepsze? Szukalem kompletnego box i znalazlem https://www.progrower.eu/pl/growbox-zestaw-do-uprawy/1139-zestaw-do-uprawy-growbox-ds-60x60x150cm-cfl-200w.html chyba ze moze macie jakies inne zestawy/sklepy max60x60. Bardziej zalezy mi na braku halasu i mniejszym poborze produ - bo swiadomy jestem ze inwestuje na lata @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Grudnia 2020 @Riddickosa CFL są mniej wydajne. W porównaniu dobry LED 100W vs CFL 100W na luzach wygrywa LED @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2020 Jakas firme od zestawow polecasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Grudnia 2020 @Riddickosa co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 13 Grudnia 2020 @Szym można dodać, że cfl to najmniej wydajne źródło światła z tych nadających się do uprawy. @Riddickosa zestawy robią poszczególne growshopy i przeważnie na którymś elemencie oszczędzają troszkę. Lepiej poskładaj coś samemu, najlepiej w swoim własnym wątku, gdzie podasz wymagania i budżet. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach