Pyzatymariu 19 Napisano 5 Lutego @moonka @moonka dobra, już zrobione 🤟 Jeszcze w tym regulacja jest 😆 opaska zaciskowa zawsze działa I imbusem 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 6 Lutego Dzisiaj wyszły na wierzch, czyli dzień pierwszy 😄 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 280 Napisano 6 Lutego Taka mała sugestia, sprawdzaj regularnie wylot wentylacji, bo ja dwa filtry croca wyjebałem w 7 dni, a prima klima śmiga aż miło 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 6 Lutego @Bubble a co dokladnie chodzi z tym sprawdzaniem ? nagła temperatura ? i wilgotność? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 280 Napisano 6 Lutego @Pyzatymariu Całkowity brak wiatru na wylocie... 😉 wilgotnośc mi się wahała na poziomie 44-55%, producent dopuszcza do 60% więc bez jaj, filtry były przewymiarowane przynajmniej 1,5 do mocy maks wentylatora, i clog totalny. W następstwie skok wilgotności, temperatury, brak wymiany gazowej, generalnie zaproszenie dla pleśni. Nie mówię, że wszystkie tak mają, może być np. że partia gdzieś zawilgotniała, albo u dystrybutora, może wadliwa partia, nie wiem nie oceniam, uczulam żeby sprawdzać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 6 Lutego No właśnie czuję że jakoś za bardzo nie dmucha ale nowy kupiony i takie jaja ? Może zwrócę póki 14 dni nie minęło 😬 Podasz mi dokładny model ? @Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 280 Napisano 6 Lutego oh, jeden zwróciłem gdzieś pisałem temat na forum to zobacz, a drugi F150x500 Pierwszy też próbowałem wyleczyć, ale pomogło na dzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 6 Lutego @Bubble taki masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 280 Napisano 6 Lutego To jest ten co oddałem pierwszy, on był trochę mniejszy, teraz stoi na boku zapchany drugi F150x500, a założony mam prima klima nawet nie wiem co to za model, ale jakieś 500-700m3 wydajności i polecam nic się nie dzieje, może nie wygląda super, ale działa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 6 Lutego To tak zrobię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 6 Lutego @Bubble patrzac na to zdjecie zastanawiam sie czy to nie ten pyl byl powodem zatkania a wlasciwie jakosc wegla. Kilka dni temu rozkrecilem filtr zeby odzyskac z niego wegiel i zero sladow pylu a jedynie ladne male kawaleczki wegla. Sadze, ze to bylo powodem zatkania Twoich filtrow 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 280 Napisano 6 Lutego @moonka Czyli słaba jakość wsadu, może tak być specjalistą nie jestem więc ciężko mi się wypowiedzieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 7 Lutego @Bubble stwierdzam to tylko po Twoim zdjeciu i po tym co widzialem u siebie. Moge byc w bledzie ale tak na chlopski rozum to ten pyl mogl pozatykac filter i dla tego nie przepuszczal powietrza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 7 Lutego Jaka powinna być wilgotności? Przy otwartym 50% a zamknięty 70% @moonka moc lamp 40% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 7 Lutego @Pyzatymariu 80% lub wiecej bylo by idealnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 8 Lutego (edytowane) dwa dni nie odplewałem, dzisiaj wjechało 200ml na doniczkę po 1 ml nawozu i własnie nie wiem ile teraz podlewać własciwie ? Doniczka 12L czy lepiej wiecej a rzadziej ? czy mniej i czesto ? @Pyzatymariu @moonka Edytowane 8 Lutego przez Pyzatymariu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 8 Lutego @Pyzatymariu nawozu?? Co im wlales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 8 Lutego @moonka Piszę że 5 ml na 1l wziąłem małą buteleczke na spróbonek mam jeszcze pytanie o wysokości czy lepiej wyżej żeby szły w góra czy nisko żeby szybko sie rozrastały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 834 Napisano 8 Lutego (edytowane) Taka sadzonka potrzebuje ok 22/25C a wilgotność może być 60/70 procent Dzień Noc o 5C zmniejsz temp wilgotność może być taka sama co do lampy to ustaw na 30 procentach i 35 cm od rośliny i obserwuj czy się wyciągają nie dawaj nawozów teraz jedynie ukorzeniacz co drugie podlanie po dwóch tyg dodaj callmag Edytowane 8 Lutego przez Monako 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,934 Napisano 8 Lutego Jeszcze za wcześnie na nawozy. Muszą rośliny korzonki zbudować. Takim zabiegiem można je uszkodzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach