Skocz do zawartości
Pyzatymariu

3xak40 2.0 od Gajna Mafia 60x60x180 Hydro 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Taka mała sugestia, sprawdzaj regularnie wylot wentylacji, bo ja dwa filtry croca wyjebałem w 7 dni, a prima klima śmiga aż miło 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pyzatymariu Całkowity brak wiatru na wylocie... 😉

wilgotnośc mi się wahała na poziomie 44-55%, producent dopuszcza do 60% więc bez jaj, filtry były przewymiarowane przynajmniej 1,5 do mocy maks wentylatora, i clog totalny. W następstwie skok wilgotności, temperatury,  brak wymiany gazowej, generalnie zaproszenie dla pleśni. 

Nie mówię, że wszystkie tak mają, może być np. że partia gdzieś zawilgotniała, albo u dystrybutora, może wadliwa partia, nie wiem nie oceniam, uczulam żeby sprawdzać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie czuję że jakoś za bardzo nie dmucha ale nowy kupiony i takie jaja ?

Może zwrócę póki 14 dni nie minęło 😬

Podasz mi dokładny model ?

@Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oh, jeden zwróciłem gdzieś pisałem temat na forum to zobacz, a drugi F150x500

Pierwszy też próbowałem wyleczyć, ale pomogło na dzień. 

IMG_4867.thumb.jpeg.1bbaf9768c1e26eacee1075153279af4.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ten co oddałem pierwszy, on był trochę mniejszy, teraz stoi na boku zapchany drugi F150x500, a założony mam prima klima nawet nie wiem co to za model, ale jakieś 500-700m3 wydajności i polecam nic się nie dzieje, może nie wygląda super, ale działa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble patrzac na to zdjecie zastanawiam sie czy to nie ten pyl byl powodem zatkania a wlasciwie jakosc wegla. Kilka dni temu rozkrecilem filtr zeby odzyskac z niego wegiel i zero sladow pylu a jedynie ladne male kawaleczki wegla. Sadze, ze to bylo powodem zatkania Twoich filtrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka Czyli słaba jakość wsadu, może tak być specjalistą nie jestem więc ciężko mi się wypowiedzieć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble stwierdzam to tylko po Twoim zdjeciu i po tym co widzialem u siebie. Moge byc w bledzie ale tak na chlopski rozum to ten pyl mogl pozatykac filter i dla tego nie przepuszczal powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

dwa dni nie odplewałem, dzisiaj wjechało 200ml na doniczkę po 1 ml nawozu i własnie nie wiem ile teraz podlewać własciwie ? Doniczka 12L czy lepiej wiecej a rzadziej ? czy mniej i czesto ?

@Pyzatymariu @moonka

Edytowane przez Pyzatymariu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka

IMG_20250208_152726.jpg

Piszę że 5 ml na 1l 

wziąłem małą buteleczke na spróbonek

mam jeszcze pytanie o wysokości czy lepiej wyżej żeby szły w góra czy nisko żeby szybko sie rozrastały 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Taka sadzonka potrzebuje ok 22/25C a wilgotność może być 60/70 procent Dzień 

Noc o 5C zmniejsz temp wilgotność może być taka sama 

co do lampy to ustaw na 30 procentach i 35 cm od rośliny i obserwuj czy się wyciągają 

nie dawaj nawozów teraz jedynie ukorzeniacz co drugie podlanie po dwóch tyg dodaj callmag

Edytowane przez Monako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi