Skocz do zawartości
Q_B_A

To normalne czy zacząć się martwić?

Rekomendowane odpowiedzi

A to napisz, jakie warunki, co dajesz, co masz, od kiedy kwitnie, jak szybko to postępuje, to może ktoś będzie w stanie z sensem odpowiedzieć 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety odmiany nie znam bo to był prezent wiem tylko że to hybryda sadzona 10 listopada w docelową doniczkę 12l ,pierwsze "bananki " pojawiły się 30 grudnia 

Nawożenie od 2 tygodnia siewki zestaw Biobizz wegług zaleceń 4ml na 1l obecnie na bloomie podlewanie kropelkowe 100ml o 3 rano przed włączeniem swiateł (system18/6) i 50ml o 18 stej.

Box: 85x85x170L,ampa: LED 120W=300W Hps pełne spektrum system dzień/noc zawieszona 30cm od głównego szczytu, wentylacja od spider farmer z pełną regulacją wilgotności i temperatury co daje rezultaty na poziomie :

dzień 24,5 noc 20 i wilgotność w przedziale 39/45%

A wracając do obiawów zauważyłem zmiany 4 do 5 dni temu ale myślałem że tak ma być podczas flo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie powiększa narazie to bym obserwował, bo szczerze mówiąc wyglada to dla mnie na jakiś chwilowy brak. Jak się powiększa to zwiększyłbym trochę nawozy na flo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Q_B_A dawki zalecane mogą być o kilka razy za małe. Sam dochodziłem do etapu gdzie np 20ml blooma czy growa to za mało. Tych biobizzow to się nauczyłem że leję się do skutku. A i zawsze powtarzam też calmaga nie oszczędzać. Tak 1- 2ml calmaga biobizza na każde podlanie to norma. Bo tu ewidentnie niedobory są ale czego dokładnie to nie wiem napewno azotu i może coś z PK czy calmaga jeśli rzadko lejesz bo u góry są trochę popalone.

Edytowane przez Growerseed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Q_B_A napisał:

dzień 24,5 noc 20 i wilgotność w przedziale 39/45%

@Lady Green nie sądzę, może lampa, ale dla mnie niedobory tak jak @Growerseed napisał. 

Edytowane przez Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi