Skocz do zawartości
Lady Green

📌 7 sezonów na 1m² 🚦🏁

Rekomendowane odpowiedzi

@JarzynaSWDN nie aż tak równo jakbym chciała ale jest ok. Co się nie da rady wybić odpowiednio to potem usunę, i tak będzie gęsto.

Miejsce na osuszacz było i znikło, będę musiała trochę pokombinować. 

@swistbuds trochę poczytałam w necie, nadwyżka azotu w skrajnym przypadku może je całkiem spalić, już nawet zaczęłam myśleć co kiełkować na ich miejsce ale może nie będzie tak źle. To tylko 2 biotabsy na 11l, tyle ile zaleca producent. Przecież przez przypadek też mi się mogły pokruszyć. 🙈

48 minut temu, Lady Green napisał:

Podlać je dzisiaj biohumusem czy to tylko pogorszy sprawę? Może coś na stres im dać? 🙄 Może lampę dać juz na 75%?

Ponawiam pytania. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie panikuj, ja kiełek wsadziłem w all mix i urosła, trochę ciemna była i liście sie zakręciły i tyle, nie wydaje mi sie żeby je popalilo a nawet jeśli trochę te końcówki wyschną to przecież liści nie palisz, jedynie co może być to to że jak pokruszyć tabsa to szybciej sie zużyje, ale do ścinki azotu dawać już nie będziesz musiała, no i jak nie spróbujesz to się nie przekonasz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady Green każdemu może się to zdarzyć ale mozna napisac to  normalnie . Ale czego się spodziewać z Putinem w Avatarze. Ps pewnie sobie myśli że jest tak mądry jak on😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN może inaczej na wegu a inaczej na flo... 😐 I jestem daleka od panikowania, zapewniam. 😉

@swistbuds no zabrzmiało może ciut złowieszczo ale przynajmniej dotarło i zapamiętam na przyszłość. 😉 Gdyby wyraził się zbyt nijako może i bym zapomniała. 🤔🤷‍♀️

Nikt nic nie doradził, podlałam więc biohumusem, dodałam im też algamic i activera. Tak mi wypadło z wyliczanki. 🙈

Jestem gotowa jakby co na konsekwencje swoich czynów. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady Green Kultura to elementarna rzecz tym bardziej do kobiet. A jest jeszcze druga sprawa że nigdy tej drugiej strony nie znamy i powinniśmy pisać grzecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green Dodawaj im Acti-vere pomoże przepalić azot,  raczej wszystko będzie ok, biohumus to bym sobie darował.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krytyka, bo herezja jest powielana 🙂 kolejna osoba przeczyta i będzie chciała tak zrobić bo "gdzieś czytała". Trzeba wziąć pod uwagę z czego biotabs jest zrobiony i zastanowić się logicznie czy to się rozpuści w wodzie... 

Biohumus w jakiś homeopatycznych dawkach nigdy nie zaszkodził... Tam jeszcze kwiata nie ma, więc liczenie dni fazy generatywnej nie ma sensu imo. Bliżej w dzialniu do bactrexa humusowi.

Nadwyżka azotu indukuje jednopienność, wrzucałem to już gdzieś chyba nawet u Ciebie w temacie...

To nie tylko 2 biotabsy, a 2 biotabsy. Producent zaleca tyle na przy przesadzaniu w docelową na wegu, a nie kwitnieniu... Pokruszenie najwyżej przyspieszy działanie... Na takim etapie to poloweczka by starczyła na prawdę.

Po za tym się nie przejmuj tym co piszę, może tylko ja panikuje, w sumie w dupie byłem i gówno widziałem.

A Putinek z Trumpem zrobią w końcu porządek z Ukrainą i Europą(bez pomocy Europy), bo tu się ludziom w głowach poprzewracało od tego lewactwa, mowy nienawiści, LGBT+, multikulti. Po Europejsku tak trzeba uważać żeby kogoś nie krytykować go bo to... Mowa nienawiści, rasizm, dyskryminacja... ojoj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Wladimir ja nie rozpuszczałam biotabsa, rozkruszyłam tylko i zakopałam. 

U mnie raczej nie wrzucałeś, tak czy inaczej jeśli będą jaja to będę wiedziała od czego. 👍🏻 Do 3 tygodni powinno być wiadomo czy mam się czuć zagrożona do samego końca?

Przecież pierwszego biotabsa dostały właśnie przy przesadzaniu do docelowych, teraz go tylko pokruszyłam i dołożyłam po nowym pokruszonym (choć te stare były przemoknięte i pokruszenie ich to za dużo powiedziane, na mniejsze kawałki się rozpadły). Czy są to jakieś okoliczności łagodzące? 🙈😅

1 godzinę temu, Wladimir napisał:

A Putinek z Trumpem zrobią w końcu porządek z Ukrainą i Europą(bez pomocy Europy), bo tu się ludziom w głowach poprzewracało od tego lewactwa, mowy nienawiści, LGBT+, multikulti. Po Europejsku tak trzeba uważać żeby kogoś nie krytykować go bo to... Mowa nienawiści, rasizm, dyskryminacja... ojoj...

Optymista widzę z Ciebie. 😉 

Roślinki rosną w górę, lampę ustawiłam na 75% i ciut podniosłam. 

1.jpg

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie był pełnowartościowy biotabs 🙂 tylko nie rozpuszczone do końca resztki... Zresztą będzie widać po liściach czy ogarniają azot... 

Ja nie lubię dawać tabsow na tym etapie po prostu 🙂 złe wspomnienia mam... Właśnie najwięcej hermienia zaobserwowałem przy takim harmonogramie... 

Obserwuj przez pierwsze tygodnie flo, jak jajeczka to obrywać, tyle. Jak będzie coś nagminnie się pojawiać to exterminacja. Kiedyś walczyłem całe flo i obrywalem jaja... To była walka...

Wklejam dla Ciebie również info:

Screenshot_2025-01-05-10-38-15-260_com_mi.globalbrowser-edit.thumb.jpg.0f35ab43dc7e99a519025d66c3a6481f.jpgIMG_20250105_103957.thumb.jpg.fbfe8e44efc4248ccde60ac428309fdb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir pierwszego ogarnęły bez jakichś mega popaleń, teraz są dużo większe, intensywnie rosną, liczę że dadzą radę. 😉

Czym je jutro podlać? Mam prawie wszystko z Waszego ulubionego biobizza. Ph nie mierze i nie mierzyłam jeszcze przy tym grow, nie reguluje. Robiłam to tylko przy poprzedniej uprawie i to chyba strata czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy bakteriach z biotabs regulacja ph jest zbędna. Ja bym podlewał tylko wodą skoro o jedzenie nie wołają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Samą wodę nie wiem czy dam radę, chyba tak nie umiem... 🤔😉 Dam im algamic, activera i bioheaven, jak nie pomoże to może nie zaszkodzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień od momentu pokazania pierwszych włosków, jutro zaczynamy więc 2 tydzień flo. 

Roślinki rosną, nie ma na co zbytnio narzekać, do jednej (mack&crack) musiały wjechać tyczki bo się nie chciała słuchać. 😉 

2 opóźnione honey w kwitnienie wchodzą wolniej... wypatruje na nich jaj, póki co brak choć być może jeden zalążek znalazłam. A może nie. 🤷‍♀️🙄 Czy stres na etapie kiełkowania może powodować takie rzeczy? Pierwszy fryzjer odbył się wczoraj, wyleciało pół pudła a i tak nie widać rożnicy. 

1.jpg

111.jpg

11.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@WymiataczMega już 2 dni temu je dostrzegłam gdy było malutką kropeczką. 😉 Specyficzny widok ale mimo to nadal nie mam pewności, poczekam chyba do jutra... Albo wieczorem sprawdzę jeszcze raz i w razie dalszych wątpliwości usunę. 🤷‍♀️

Czułam w kościach od początku że z tymi opóźnionymi może być taki problem. 🙄 Z opóźnioną ayahuascą miałam kiedyś to samo. Tylko opóźniony automat dał radę bez jaj. Ciekawe czy zwolni się miejsce na osuszacz czy będzie ok... 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi