Skocz do zawartości
Gość

[1.44m2][480W] Mango Madness, Dry Ice, Frozen Black Cherry, Cash Cow, White Sherb, Blueberry Bubble Gum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Ja bym z isopropylem uważał, lepiej kupić spirytus spożywczy, tak żeby się nie oślepić 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Trochę jak krew z nosa idzie to grow, mimo duzo lepszych warunków niz zazwyczaj 🤔 Dwie roslinki wyszly jakies chorawe, więc wrzucilem kolejne pestki na wate i bede musial zrobic troche dluzszego wega niz planowalem 🤷‍♂️  Pozostale 8 sztuk rosnie przyzwoicie, przeszly wczoraj pierwszy topping.

20250219_235527.jpg

20250219_235535.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dobra jutro je przełączam bo mi w koncu dachem wyjdą, te dwie małe które są w zastępstwie najwyzej wywalę 🤷‍♂️

20250311_181411.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Fryzjer wjechał, blumaty podłączone, jeszcze będę musiał cos popodkladac jak przestaną się wyciągać. Finalnie zostało jednak 9 x 14l i 2x9l. Lampa juz właściwie na maksa w górze.  Wszystkie zdrowe nie widac niedoborów ani popalen, karmione hybrydowo także koko dżambo i do przodu. 🤙

20250329_185249.jpg

20250329_185307.jpg

20250330_182646.jpg

20250330_182705.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Siemanko

Dawno nie było update, ale też nic ciekawego się działo, rosna sobie powoli w zdrowiu i dostatku. Cyknalem jedna fotkę podglądowa dzisiaj w trakcie fryzjera. Muszę tez na dniach wrzucic im podporki bo niektóre juz zaczynaja się kłaść.

20250418_213038.jpg

Nie było też okazji pochwalić się nowa zabaweczka.

20250401_001029.jpg

Było już co nieco wyciskane

20250403_000919.jpg

I nabijane 

20250410_200828.jpg

Zrobiłem tez mini praskę do wstępnego prasowania suszu.

Więcej w tym temacie bede mógł się wypowiedzieć po harvescie bo nie mam zbytnio odpowiedniego materialu na testy 😅20250404_222438.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender sadziles już coś z tego In House Genetics?  Czy to pierwszy raz?

I jak wrażenia z tej prasy ręcznej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Mr.Green mordo, jakbym ducha zobaczyl 😅 

Prasa jak za te pieniądze jak  najbardziej na plus, do moich celow w zupełności wystarczy. Sądziłem wcześniej tez cos od Inhouse, typowe Cali-mniejsze topy ale za to zbite jak kamienie i od groma szronu I zywicy 🤗 w drugim boxie niedawno zebrałem co nieco właśnie z tych genów, cykne fotkę pozniej przy okazji bo ladne topki

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender dlaczego ducha? 👻 

A nie ma problemu z tą praską że trzeba się fest najebać żeby wycisnąć? I czy nie lata jak podupcona od siły którą trzeba włożyć by wyvisnac?

Czy lekko pompujesz i idzie jak opętana? 

Pytam o in house czy po prostu warto takie cali wrzucić na ruszt. Wyglądają kusząco i to bez dwóch zdań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green no nie bylo Cie tyle czasu, wróciłeś potem znowu znikłeś, już myślałem że skończyłeś przygodę z tym hobby 😜

Kurde powiem Ci ze ciezko powiedziec bo sam nie pale za wiele to nie porównam jakości. Bylem taki napalony na te drozsze pestki Cali czy Kanade, a ostatnio miałem Tropicany od PanaPestki i roslinki i koncowy material byly mega. Rosliny duze ladne, calutkie czarne, a topy tez oblane szronem i żywica że nie dało się tego trymowac. Także po tym mam trochę taka zagwozdkę czy opłaca się inwestować w drozsze  nasiona.

Co do prasy to jedna ręką pompuje, a druga ja trzymam za ten górny uchwyt. Chyba nie trzeba w to wkładać jakiejś mega wielkiej siły, ale faktycznie prasa mogłaby stać stabilniej zeby nie trzeba było jej trzymac przy wyciskaniu. W sumie jakbym jej czesciej uzywal to bym pewnie dorobił jakiej nozki zeby wyeliminować ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender tak przypuszczałem z tą praską. Jednak taka większa z osobną pompką będzie lepsza.

Jest chociaż większa stabilność genetyczna w tych droższych pestkach? 

Hobby nie porzucę nigdy. Po prostu przymusowa przerwa. Syf się skończył to można wracać. Byłem na chwilę bo tęskniłem ale jak zobaczyłem te wszystkie topy to mnie chuj strzelał i musiałem się odciąć bo bym zwariował. 

Nie jest to fajne patrzeć na czyjeś panny jak Ci twojej zajebali.. 

:smokelots:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green hahah no tak, racja 😁

No stabilność genetyczna wydaje sie lepsza, chociaz nie sadzilem po 100szt jednoczesnie takze to tez moze byc subiektywne 🙃

Ja sobie myślę że jak mi to wyciskanie się spodoba to kupię sobie jakąś porządna prasę, narazie taka wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jako że mam sporo gadżetów które przydalo by się zużyć w najbliższym czasie, teraz wrzucam na ruszt taki bajer od BioTabsa 🙃

20250426_193245.jpg

20250426_195715.jpg

W boxie w sumie po staremu, rosna sobie zdrowo, zostalo im jeszcze kilka tygodni :yummy:

20250429_001507.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender i jak wrażenia z Biotabsowej foremki :)

Z RQS też mają dobre te korki. Nawet nie wiem czy mi lepiej nie siadały od tej foremki z BioTabs. 

Z tą różnicą że do BioTabs jest ten proszek na start :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi