Skocz do zawartości
wolf32

Golden Teacher

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj 

W dniu 31/01/2025 o 18:01, BulbasaurB napisał:

jaki jest haj po takich grzybach ? 

Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 31/01/2025 o 20:49, JarzynaSWDN napisał:

Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj 

Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie 

Trochę mi się grzybki przyjarały mam pytanie czy nie stracą swoich własciwości ?  czy towar do wyrzucenia ? teraz juz do piekarnika nie daje dałem w sume miejsce niech schną 

1738429937998.jpg

1738429937998.jpg

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wolf32 ja będę obstawał przy tym żeby specjalnie dla Ciebie stworzyć medal/order za wyczyny 🙂

Się przez chwilę zastanawiałem co by tu można było zjebać z tymi grzybami... a tu masz, jednak się dało...

A co z grzybami to nie wiem. Nigdy nie miałem styczności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzyby się suszy w ok 40 stopniach ewentualnie dajesz na kaloryfer ewentualnie kupujesz jakąś prostą suszarkę do grzybów.

Ile tam miałeś tych stopni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No tak 40 i termoobieg kurde ja to mam pecha xd ale myślę ze będą chyba działać tak to wyglada jak by tylko zewnetrzna strona była przypalona 

chyba po towarze 😞

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić.

Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny.

Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości 

Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 01/02/2025 o 21:19, JarzynaSWDN napisał:

Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić.

Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny.

Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości 

Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin

Wpadłem na pomysł do takiego worka i na kaloryfer  na małe grzanie  słoik i granulat już mam jeszcze  troche je potrzymie i będą gotowe z 300 g się chyba zrobiło 30 g  xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zazwyczaj wychodzi, grzyby to 90% wody, susz je jak tam uważasz najważniejsze żeby były suche, jak chcesz mikro dawki brać to będziesz musiał to zmielić jak kawę i wtedy odważać sobie dawki wiec upewnij się że są suche na wiór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 01/02/2025 o 21:36, JarzynaSWDN napisał:

Tak zazwyczaj wychodzi, grzyby to 90% wody, susz je jak tam uważasz najważniejsze żeby były suche, jak chcesz mikro dawki brać to będziesz musiał to zmielić jak kawę i wtedy odważać sobie dawki wiec upewnij się że są suche na wiór

Zażyłem tak z 2 syche grzyby zmielone  nwm ile tam było 0,3 może wsypałem do cherbaty i powiem szczerze nic sie nie wydażyło xd albo one są popsute ale  z tego co mówiłeś to raczej nie albo słaba moc nwm co o tym myśleć  

ps może taki lekki spokój wewnętrzny był 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie o dawki nie pytaj, ja tobie dałem link i wszystkie informacje tam są.

Co ci mogę powiedzieć to to że jak chodzi o grzyby to nie ma ze tam może było tyle a może tyle.

musisz sobie ważyć dokładnie ile co i jak.

mikro dawki mają nie działać psychodeliczne a jak już to słabo, jak chcesz coś poczuć to trzeba więcej a ile to już sam sobie odpowiedz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 08/02/2025 o 19:06, JarzynaSWDN napisał:

Mnie o dawki nie pytaj, ja tobie dałem link i wszystkie informacje tam są.

Co ci mogę powiedzieć to to że jak chodzi o grzyby to nie ma ze tam może było tyle a może tyle.

musisz sobie ważyć dokładnie ile co i jak.

mikro dawki mają nie działać psychodeliczne a jak już to słabo, jak chcesz coś poczuć to trzeba więcej a ile to już sam sobie odpowiedz 

No korzystałem z tego wyliczył mi dawkę 0,2  no ale tak słabo powiedzmi czy co ile  to zarzywasz i czy zwiększasz dawki ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wiem jak mikoryzę przez żołądek przyjmować. Hahaha. Ale tego sekretu Wam nie zdradzę. To doświadczenie trzeba zdobyć samemu ;)

20250124_021636.jpg

@wolf32 jedz stary nie pękaj.potem Wróć i pisz, pisz, pisz 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi