Skocz do zawartości
wolf32

Golden Teacher

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj 

  W dniu 31/01/2025 o 18:01, BulbasaurB napisał:

jaki jest haj po takich grzybach ? 

 

Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
  W dniu 31/01/2025 o 20:49, JarzynaSWDN napisał:

Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj 

Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie 

Trochę mi się grzybki przyjarały mam pytanie czy nie stracą swoich własciwości ?  czy towar do wyrzucenia ? teraz juz do piekarnika nie daje dałem w sume miejsce niech schną 

1738429937998.jpg

1738429937998.jpg

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wolf32 ja będę obstawał przy tym żeby specjalnie dla Ciebie stworzyć medal/order za wyczyny 🙂

Się przez chwilę zastanawiałem co by tu można było zjebać z tymi grzybami... a tu masz, jednak się dało...

A co z grzybami to nie wiem. Nigdy nie miałem styczności...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Grzyby się suszy w ok 40 stopniach ewentualnie dajesz na kaloryfer ewentualnie kupujesz jakąś prostą suszarkę do grzybów.

Ile tam miałeś tych stopni?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

No tak 40 i termoobieg kurde ja to mam pecha xd ale myślę ze będą chyba działać tak to wyglada jak by tylko zewnetrzna strona była przypalona 

chyba po towarze 😞

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić.

Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny.

Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości 

Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  W dniu 01/02/2025 o 21:19, JarzynaSWDN napisał:

Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić.

Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny.

Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości 

Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin

Wpadłem na pomysł do takiego worka i na kaloryfer  na małe grzanie  słoik i granulat już mam jeszcze  troche je potrzymie i będą gotowe z 300 g się chyba zrobiło 30 g  xd 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak zazwyczaj wychodzi, grzyby to 90% wody, susz je jak tam uważasz najważniejsze żeby były suche, jak chcesz mikro dawki brać to będziesz musiał to zmielić jak kawę i wtedy odważać sobie dawki wiec upewnij się że są suche na wiór

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
  W dniu 01/02/2025 o 21:36, JarzynaSWDN napisał:

Tak zazwyczaj wychodzi, grzyby to 90% wody, susz je jak tam uważasz najważniejsze żeby były suche, jak chcesz mikro dawki brać to będziesz musiał to zmielić jak kawę i wtedy odważać sobie dawki wiec upewnij się że są suche na wiór

Zażyłem tak z 2 syche grzyby zmielone  nwm ile tam było 0,3 może wsypałem do cherbaty i powiem szczerze nic sie nie wydażyło xd albo one są popsute ale  z tego co mówiłeś to raczej nie albo słaba moc nwm co o tym myśleć  

ps może taki lekki spokój wewnętrzny był 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mnie o dawki nie pytaj, ja tobie dałem link i wszystkie informacje tam są.

Co ci mogę powiedzieć to to że jak chodzi o grzyby to nie ma ze tam może było tyle a może tyle.

musisz sobie ważyć dokładnie ile co i jak.

mikro dawki mają nie działać psychodeliczne a jak już to słabo, jak chcesz coś poczuć to trzeba więcej a ile to już sam sobie odpowiedz 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  W dniu 08/02/2025 o 19:06, JarzynaSWDN napisał:

Mnie o dawki nie pytaj, ja tobie dałem link i wszystkie informacje tam są.

Co ci mogę powiedzieć to to że jak chodzi o grzyby to nie ma ze tam może było tyle a może tyle.

musisz sobie ważyć dokładnie ile co i jak.

mikro dawki mają nie działać psychodeliczne a jak już to słabo, jak chcesz coś poczuć to trzeba więcej a ile to już sam sobie odpowiedz 

No korzystałem z tego wyliczył mi dawkę 0,2  no ale tak słabo powiedzmi czy co ile  to zarzywasz i czy zwiększasz dawki ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ja wiem jak mikoryzę przez żołądek przyjmować. Hahaha. Ale tego sekretu Wam nie zdradzę. To doświadczenie trzeba zdobyć samemu ;)

20250124_021636.jpg

@wolf32 jedz stary nie pękaj.potem Wróć i pisz, pisz, pisz 🙂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...