Skocz do zawartości
Cholender

60x60 Mars Hydro FC1500- Wedding Cake, PR0BL3M

Rekomendowane odpowiedzi

Krzaczki ścięte i otrymowane na szybko bączkiem. Cała operacja od wyjecia roślin z boxa do powieszenia na siatce i ogarnięciu miejsca pracy zajęła jakies 45min. Obstawiam ze na gotowo wyjdzie z tych 3 sztuk okolo 200g także myślę że bardzo dobry czas. Na kolejny projekt lecą od dawna zapowiadane FasBudy plus jakies tam smaczki od @Wladimir w malych donicach, ale z tego już raczej nie będę robił relacji. Dokładny wynik podam za jakiś tydzień moze więcej, jak wszystko dobrze wyschnie. Pozdro Ekipa 👋

20250301_154408.jpg

20250209_092737.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender ja jeśli chodzi o fotorelacje mówiłam do 3 razy sztuka a leci już piąta. 😉 Ale tym razem też już raczej ostatnia, tym bardziej że vpn mi się kończy i nie wiem czy będę kupować kolejny. No i musze opróżnić słoiki z zapasów a mam tego ho ho i trochę także dłuższa przerwa na horyzoncie. 😐 

Rozdrabniałeś topy do bączka czy sam sobie rozdrobnił? Musze sobie siatke do suszenia kupić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green musialem rozdrabniać bo niektóre byly za duze 🙃  Ja jak zrobie cos fajnego albo cos czego tu nie bylo to moze sie podziele i pokaze, ale relacji nie widze sensu prowadzic  😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele się nie pomyliłem bo wyszlo 220g suchego, została ostatnia czwarta sztuka do ścięcia, ale dam jej jeszcze ze 2 tygodnie. A tym czasem gotujemy zupę 🧑‍🍳

20250306_102956.jpg

20250306_103015.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę foxtailing wyszedł, ale fajnie że sporo materiału wyszło, cieszę się że jesteś zadowolony.

Mała donica + automat to nie dobre połączenie. Lepiej kilka sztuk wsadzić w jedną większą niż kilka oddzielnych w małych 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green RSO z przepisu Ricka, tylko użyłem izopropanolu zamiast nafty bo jest czystszy. 

@WymiataczMega w pojemniczku jest czysty olej, a w strzykawkach rozcieńczony. 

Co do samego produktu to spróbowałem czystego olejku tyle co lepek od zapałki i przespałem, a raczej straciłem przytomność na jakieś 14 godzin, kompletnie mnie odcięło. Połowa następnego dnia była podobna, pi*da nie z tej ziemi. Rozcienczylem część olejku w proporcji okolo 1:5, ale myślę że to dalej będzie za mocne i chyba rozcieńcze do 1:20 lub 1:50. Jednym słowem zmiata z planszy, na pewno nie dla amatorów 🤣

20250308_142507.jpg

20250308_142452.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi