YołYoł 7 Napisano 6 Stycznia (edytowane) Siemanko wszystkim mam pytanko bo takie liście dziwne mi się porobiły od czego to może być ? Edytowane 6 Stycznia przez YołYoł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 6 Stycznia Może być tak że za dużo je macasz😅 jeszcze bez rękawiczek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YołYoł 7 Napisano 6 Stycznia (edytowane) @WymiataczMegaPierwszy raz je macałem żeby zdjęcie zrobić 🤣😅 Ale dobrze wiedzieć że od tego też może się coś zrobić 😉 Edytowane 6 Stycznia przez YołYoł 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 6 Stycznia Niech spece mnie poprawia 🙂 Nie bedzie to czasem niedobor Fosforu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 6 Stycznia @YołYoł co to za ziemia? Czym podlewasz? Jaką rośliny mają tmp i wilgotność? Jaką masz lampę i jak jest ustawiona? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YołYoł 7 Napisano 7 Stycznia @Lady GreenZiemie mam z Plagron light mix Temperatura to takie 27 stopni jak pali sie lampa jak zgaśnie to 20 wilgotność od 50 - 60 nie mam nawilżacza lecę z mokra ścierką lampe mam marshydro ts 1000 ustawiana na 25% na wysokości 40 cm a do tej pory podlewałem ją tylko root juce biobizz i raz bio grow ale ogólnie to wsadziłem do boxa dosłownie na godzinę max dwie szczepkę zwykłego kwiata co na parapecie stoi czy jest taka możliwość że załapała jakiegoś syfilizma od tej szczepki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 7 Stycznia @YołYoł możliwe że się czymś zaraziła... Możliwe też że ma za dużo jedzonka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YołYoł 7 Napisano 7 Stycznia @Lady GreenCzyli ograniczyć odżywki ? Bo podlewam ją praktycznie od pierwszego dnia co drugie podlanie rootem do końca tyg jej najwyżej odpuszczę samą wodę będę lał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 7 Stycznia @YołYoł root juice raczej nie zaszkodzi, ewentualnie to co już było w ziemi, ale nie znam tej ziemi, zawsze uprawiam na biobizzie. Może ktoś mądrzejszy jeszcze coś podpowie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 7 Stycznia Powiem, tak zupełnie bez większych rozmyślań stawiałbym, na jakieś mikro, i w swoim organicznym świecie zrobiłbym oprysk, aloes + wodorosty i do następnego podlania dodał to samo, ale to tak w moim świecie :D. 8 godzin temu, YołYoł napisał: @Lady GreenZiemie mam z Plagron light mix Temperatura to takie 27 stopni jak pali sie lampa jak zgaśnie to 20 wilgotność od 50 - 60 nie mam nawilżacza lecę z mokra ścierką lampe mam marshydro ts 1000 ustawiana na 25% na wysokości 40 cm a do tej pory podlewałem ją tylko root juce biobizz i raz bio grow ale ogólnie to wsadziłem do boxa dosłownie na godzinę max dwie szczepkę zwykłego kwiata co na parapecie stoi czy jest taka możliwość że załapała jakiegoś syfilizma od tej szczepki ? Mogła, ale nie musiała, jak jedziesz na biobezz, to rzuciłbym im oprysk jak wyżej, czyli 1ml/L Acti-vera i 1ml/L Alg-a-mic, ale w tym wypadku głównie Acti-vera ma znaczenie, i później ten sam zestaw do podlania, przy tej wielkości w tej samej dawce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YołYoł 7 Napisano 20 Stycznia Myślałem że lipa z tego będzie ale coś takiego wyszło z tego 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach