BoleslawChrobry 1 Napisano 4 Stycznia Cześć, moja pierwsza dziewczyna wchodzi w stan kwitnięcia. Czy powinienem się obawiać innym kolorem liści na dole? Moja hipoteza to po prostu kwestia za wysokiej doniczki, przez to te liście dostają mniej światła, ale jeśli się mylę prosiłbym o poradę co mógłbym zrobić lepiej. podlewana 200-400ml co 2-3dni w zaleznosci od wagi doniczki nawóz biogrow dodawany co drugie podlewanie lampa 6-8k lumenów ziemia dedykowana do uprawy konopii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 4 Stycznia @BoleslawChrobry te dolne usychają naturalnie, ale roślina jakaś nie do końca rozwinięta jakieś błędy musiały być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 4 Stycznia @Tester Moze za mała ilość swiatła? To automat który maksymalny wzrost jaki może osiągnąć to 120cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 4 Stycznia @BoleslawChrobry słabo sie rozkrzaczył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 4 Stycznia @Tester Nie byla ani razu przesuszona, nigdy nie dawala zadnych oznak czegos niedobrego. Za mało nawozu? Była odrazu kiełkowana w doniczce, moze z przesadzaniem lepiej by urosła? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 4 Stycznia Mogła być notorycznie przelewana, źle nawożona (za mocno, za słabo, niewłaściwie), mogła mieć za małą donice, zła wilgotność, złe światło, złe temperatury, zły trening, i milion innych czynników bez informacji nikt ci nie pomoże. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,019 Napisano 5 Stycznia 12 godzin temu, BoleslawChrobry napisał: Moja hipoteza to po prostu kwestia za wysokiej doniczki, przez to te liście dostają mniej światła, ale jeśli się mylę prosiłbym o poradę co mógłbym zrobić lepiej. To złą hipoteza. Doniczka nie ma tu nic do gadania.@Bubble dobrze napisał, wszystko po trochu albo coś konkretnego. Dla mnie po prostu jest głodna wszystkiego, co to za ziemia dedykowana? Lampę masz za nisko raczej, co jej też nie pomaga w tym stanie bo szybciej się wyjada. Wysokość boxa i przestrzeni pomiędzy słońcem a szczytem? Fajne ma indyjskie liście, szukam takich pozycji, co to za odmiana i jaki producent? Dzięki za odp 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 5 Stycznia (edytowane) @Grzechoczący Grzechotnik To nie jest de facto typowy box, tylko szafa wyklejona mylarem. Całość przestrzeni to ok. 1.2m wysokości a obecny odstep miedzy roslina a zrodlem swiatla to 20cm gdzieś. Nasionko dostałem jako gratis przy zamawaniu growkita do grzybów psylo. Odmiana to niby Auto Thailand Sativa od Bulk Feminized Seeds. Tylko ze po lisciach nie wyglada chyba na czystą sative z domieszkiem rudelaris. Zeby byla wymiana powietrza w srodku jest mały wentylatorek na niskich obrotach ktory daje ruch powietrza, temperature i wilgość raz na jakis czas sprawdzam termometrem do roślin i do tej pory wszystko było ok. Edytowane 5 Stycznia przez BoleslawChrobry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,019 Napisano 5 Stycznia Jak to auto tajland sativa to ja jestem Bolesław Chrobry 😉 robiłem tajskie geny nawet tu na forum, jeśli to auto ma te geny to raczej przejął geny ruderalis. Ale to mało ważne, wiatraki raczej idą w kierunku indyjskimi niż tajskim Ale dzięki za odpowiedź 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 5 Stycznia @Grzechoczący Grzechotnik tak to jest gdy rzecz jest z niepewnego zrodla 😁, myslisz ze jakie beda z niej plony i czy przy takim wygladzie ma szanse na jakas moc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,019 Napisano 5 Stycznia Jeśli ma w sobie te tajskie geny to będzie długo kwitnąć. Tzn potrzebuję dużo większej podąży pierwiastków niż ma. Czy coś będzie to wszystko zależy od Ciebie. Trzeba ją karmić i to mocniej. Ziemie możesz w każdej chwili dosypać żeby była do ranta donicy. Tak na przyszłość bo pewnie się ubiła podlewając 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 5 Stycznia @Grzechoczący Grzechotnik dziekuje za pomoc 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoleslawChrobry 1 Napisano 9 Stycznia Krótki Update, roślinka dalej kwitnie. Może coś z niej będzie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 678 Napisano Sobota o 06:55 W dniu 04/01/2025 o 22:59, BoleslawChrobry napisał: Nie byla ani razu przesuszona I to wielki błąd. W dniu 04/01/2025 o 23:07, Bubble napisał: W dniu 04/01/2025 o 23:07, Bubble napisał: i milion innych czynników bez informacji nikt ci nie pomoże. Milion to dużo 😉 Ja się postaram pomóc. Wg.mnie lejesz złe ph do doniczki albo podlewasz za zimną wodą.Żyją planty dalej? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano Sobota o 07:55 57 minut temu, Lasir napisał: I to wielki błąd. Ostatnio do podobnych wniosków doszłam. 👍🏻 One chyba lubią mieć sucho, służy im to. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 678 Napisano Sobota o 08:18 @Lady Green Oczywiście. Jak wiele roślin. Ja podlewam czasami raz w tygodniu i pod korek. Zdarzyło mi się je tak przesuszyć, że już wisiały liście. Zawsze mam wrażenie, że podlane stają na chwile a gdy schną to rosną. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano Sobota o 08:36 @Lady Green @Lasir to zalezy, jak ze wszystkim z resztą. Jak mamy uprawe organiczna i bazujemy na dobrych bakteriach i grzybach jak np. przy BioTabsie to wtedy nie można dopuścić do mocnego przesuszenia medium ponieważ wtedy nasze pomocne mikroorganizmy które rozwijaliśmy cala uprawe po prostu umierają, a wtedy zaczynaja się problemy z pH z transportem mikro i makro, niedobory itd itd. A na zdjęciu wyzej to po prostu bardzo głodna roslina w za małej doniczce z za mala iloscia ziemi, pewnie nie adekwatnie karmiona do jej wielkosci i tak się skończyło. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 678 Napisano Sobota o 08:51 @Cholender Zgodzę się z Tobą.Nie wchodzę w skrajność za każdym razem a pożyteczne "chochliki" wlewam z butelki. Mikoryza, (w moim przypadku) Bioheaven, no i wiadomo biohumus itp. Przelewając za często bardziej szkodzisz niż przesuszając bo ryzykujesz pleśnią w ziemii, korzenie się duszą... Przy tabsach pamiętam pisali tak jak Ty teraz. P.s na szczęście problemy w ph mnie nie dotyczą. W kranie 6-7, w akwarium 6.5 zawsze 🙂 Dawno nie mierzyłem ph przy podlewaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano Sobota o 09:24 @Lasir wiadomo, nie ma co popadac w skrajnosci. Można przesuszac i też to robie, ale trzeba wiedzieć gdzie jest ta cienka granica 🙃 tak samo z podlewaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy00711 7 Napisano Niedziela o 07:07 (edytowane) W dniu 04/01/2025 o 21:19, BoleslawChrobry napisał: Cześć, moja pierwsza dziewczyna wchodzi w stan kwitnięcia. Czy powinienem się obawiać innym kolorem liści na dole? Moja hipoteza to po prostu kwestia za wysokiej doniczki, przez to te liście dostają mniej światła, ale jeśli się mylę prosiłbym o poradę co mógłbym zrobić lepiej. podlewana 200-400ml co 2-3dni w zaleznosci od wagi doniczki nawóz biogrow dodawany co drugie podlewanie lampa 6-8k lumenów ziemia dedykowana do uprawy konopii Jeśli roślina już kwitnie to przestań dodawać bio-grow a zacznij dawać (choć od samego początku nawożenia powinienes) bio-bloom, alg-a-mic, sensizym, cal-mag... jak już topy będą widoczne to daj hesi booster i top-max. Ph 5,8- 6. Krzak wyp.ierdoli przez sufit. PPM około 500 - 800. Na telefon pobierz aplikację "luksomierz" aby wiedzieć ile masz luxów ... po za tym podlewaj raz a porządnie. Nie baw się w podlewanie np 400 ml co 2-3 dni Edytowane Niedziela o 07:07 przez cichy00711 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach