michov115 8 Napisano Czwartek o 15:56 Siema, suszę temat dopiero 3 dni, a on już suchy. Chyba za szybko wysechł. Suszyłem na siatce małe fragmenty. W boxie gdzie się suszył chodzi tylko filtr węglowy. Czy przestać suszyć i dać buha do słoika? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,774 Napisano Czwartek o 16:04 Jak już suchy to do słoika. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 8 Napisano Czwartek o 16:29 @WymiataczMega Pod palcami szeleści jak siano, ale jeszcze się nie kruszy więc już lepiej chyba nie suszyć... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,424 Napisano Czwartek o 16:31 @michov115 możesz do słoika wrzucuć też czyjnik rh i sprawdzić wilgotność, jak będzie zbyt wysoka zawsze mozesz wyjąć i dosuszyć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 8 Napisano Czwartek o 16:34 @Lady Green Hej, dałem buha do słoika i wrzuciłem też to - https://www.bletki.com/regulator-wilgotnosci-integra-boost-humidiccant-55-4g i nie wiem czy dobrze zrobiłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,424 Napisano Czwartek o 16:37 @michov115 nigdy nie używałam tych saszetek więc nie wiem. Na pewno nie zaszkodzi, pytanie czy wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 146 Napisano Czwartek o 16:41 Jak jest problem delikatny to ta saszetka ustabilizuje, ale jak nie jest dosuszone, albo jest mocno przesuszone do gówno da. Wrzuć higrometr do słoika i tak jak @Lady Green mówi, zobacz wilgotność, jak będzie 60-63 to jewst git jak za mało to trzymaj z saszetką może naciągnie, a jak za dużo to jeszcze do suszenia. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 8 Napisano Czwartek o 16:47 @Bubble A wilgotność na poziomie 55% w pojemniku będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 146 Napisano Czwartek o 16:51 Może być, ale mogłoby być tak przynajmniej ze 3% więcej, stracisz na smaku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach