doominik 933 Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Ruszyłem z następną uprawą-pestki wsadziłem zaraz po świętach i dziś trafiły już na swoje docelowe miejsca. Wszystkie pestki są od Royal Queen Seeds: 4x Northern Lights (w namiocie po lewej stronie) 2x AutoJack (z prawej z tyłu) 2x RoyalCheese (z prawej z przodu). Wszystkie to automaty Miały być tylko NL i Cheese, ale coś było nie halo z tymi cheese, bo tylko 2 z 5 wyszły i po tygodniu dosiałem tego Jacka. Pestki najpierw były w kostkach root riot, a teraz ju ż są w doniczkach docelowych. Doniczki plastikowe zastąpiłem 20l tekstylnymi, a za medium służy keramzyt (głównie z odzysku z poprzedniej uprawy). Wszytko na systemie wilma. Namiot mam 2m/1m/2m, oświetlenie to 2x MH TSW2000, w pełnym kwitnięciu dojdzie CMH 315W-Omega 3000K. Jeśli chodzi o nawozy, to za bazę służyć będzie trio od Advance Nutrition. Wodę filtruję filtrem odwróconej osmozy-woda mia EC poniżej 0,1. Na początek po 0,5ml/1 tego trio i ich dodatku B-52, root stimulant Plant Magic 1ml/l, Plant Magic silicone 0,25ml/l i pure clean 0,5ml/l. pH wyrównałem do 6.0 i ec wynosi 0.7. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez doominik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Stycznia 2020 @doominik miejsca zabraknie na przechowywanie topów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Stycznia 2020 Teraz, Tester napisał: @doominik miejsca zabraknie na przechowywanie topów ? jak coś pomożemy ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Stycznia 2020 10 hours ago, Tester said: @doominik miejsca zabraknie na przechowywanie topów ? O to się nie boję Można powiedzieć, że jestem jedynym żywicielem rodziny ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 13 Stycznia 2020 Update: Dziś poszła nowa woda i nawozy +10%-EC 1,1. W nocy krzaczki dostaną znowu oprysk z evolution. Na razie wszystko idzie powolutku, ale w tym tygodniu zacznie się zabawa. Dam i jeszcze kilka dni i zacznę wyginać. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Stycznia 2020 Kolejny tydzień zleciał. Weszło pierwsze lst i myślę, że teraz poleci już szybciej 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Stycznia 2020 Nie marnujesz czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Stycznia 2020 2 hours ago, CheMsKuN said: Nie marnujesz czasu myślę tylko, jak do połowy maja ogarnąć jeszcze jeden cykl ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 22 Stycznia 2020 Dziś zrobiłem mały upgrade-wymieniłem oryginalne zraszacze wilma na takie, które pokrywają większą powierzchnię. Liczę, że dzięki temu będzie więcej korzeni=zdrowsze rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Stycznia 2020 Kolejny update: Krzaki zaczęły przyspieszać i dziś postanowiłem pierwszy raz spróbować zabawy z siatką. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagicTree 32 Napisano 27 Stycznia 2020 @doominik chyba mnie namówiłeś na hydro ?, w lutym robie kolejny box tym razem może 4x4m? ?? automaty niech sobie rosną w ziemi, a klony bede w wode wrzucał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 27 Stycznia 2020 @MagicTree Jest drożej, bo i sprzętu więcej i nawozy są drogie, ale i więcej się zbiera. Najgorsze jest odzyskiwanie tego keramzytu. Ja zastanawiam się, czy w przyszłości nie przejść na kokos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagicTree 32 Napisano 27 Stycznia 2020 @doominik ja zobacze jak mi wyjdzie z tych moich zbiorów, bo nie ukrywam, że to moje pierwsze zbiory na taką skale. $$ ze zbiorów i tak będą zainwestowane w hodowle ?, trzeba się rozwijać! 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Stycznia 2020 @MagicTree RWDC jest mega, ale jest drogie w zakupie niestety @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagicTree 32 Napisano 28 Stycznia 2020 @doominik wiesz co, myślę, że 5-8tys będzie teraz do wydania, więc będę myślał i pewnie wtedy pytał o polecane zestawy, o ile nie zmontuje po prostu sam ?♂️? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Stycznia 2020 1 hour ago, MagicTree said: @doominik wiesz co, myślę, że 5-8tys będzie teraz do wydania, więc będę myślał i pewnie wtedy pytał o polecane zestawy, o ile nie zmontuje po prostu sam ?♂️? Taki system jak ja mam (wilma) można bez problemu zrobić samemu i to dosyć tanio. Dwc są juz droższe i jest przy nich sporo pracy, jak nie jest to jeden połączony system. Najprostsze jest drain to waist w kokosie-wystarczy zbiornik z wodą i zawór czasowy do zraszacze ogrodowych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Lutego 2020 Zaczynbamy tydzień 6ty. Panny nabrały objętości i zaczynają kwitnąć. Dziś dałem im Ignition od Plnt Magic-ma pobudzić je do kwitnienia, żeby wszystkie zaczęły razem. 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Lutego 2020 Roślinki ładnie idą do przodu-oczywiście każda jest inna i na swoim własnym etapie ? Siatkę wywaliłem, bo właśnie ze względu na to, że każdy krzak inaczej rośnie, a ja ją za późno założyłem, trochę mi przeszkadzała. Wczoraj wywaliłem sporo liści, bo było już za gęsto. 2 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 12 Lutego 2020 @doominik nieźle leci 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jandwatrzy 6 Napisano 12 Lutego 2020 Elegancko to wygląda. Będę zaglądał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach