drago556 3 Napisano 27 Grudnia 2024 Siemasz, ktoś podpowie czy to wygląda na jakiś niedobór czy nadmiar, automaty od fb 36dni, nawozy od biobizza biogrow/biofish/activera/topmax/bloom/calmag, wszystko dawane tak jak w tabelach biobizza dawane przy każdym podlewaniu ( woda ma 7.0ph zawsze lekko dawałem Biodown żeby lekko zbic, od dwóch podlan nie daje biogrow, nie mam niestety na zbycie miernika ph🙏😓 lampa 300w 35cm nad szczytami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,440 Napisano 27 Grudnia 2024 @drago556 nabita azotem, sama woda teraz 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 30 Grudnia 2024 Nie chce nikogo wkurwiac 😂😓 jeden wiatrak tak wygląda jest się czym przejmować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,440 Napisano 30 Grudnia 2024 @drago556 nie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano Sobota o 17:18 Poszło w górne liście i każde które wychodzą mają te wybarwienia jakby środek nerwów i wokół nich zostało zielone, czy to może byc przypalenie ledem? Jeden z automatów wygiagnal się na 1.20m z kolei obok drugi ma 60cm I ta sama odmiana, led zawsze był w odległości 20/30cm teraz jest około 12cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 148 Napisano Sobota o 18:12 NIe wygląda to na przypalenie mim zdaniem, ale może być, jak to automat, to może być jakiś niedobór, zdarzają się takie przypadki, z moich obserwacji wynika, że automaty mają na początku małe zapotrzebowanie, ale jak rosną to robią się często bardziej zachłanne niż fotoperiody. Wrzuć zdjęcia całości, podaj który to tydzień kwitnienia, coś może wspólnymi siłami uradzimy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 536 Napisano Sobota o 18:18 Światło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,786 Napisano Sobota o 18:23 Łódki się robią. To światło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 148 Napisano Sobota o 18:26 No to większość się wypowiedziała, mi się wydaje, że nie jest to światło, a przynajmniej nie tylko, ale mogę się mylić, na żywo też łatwiej ocenić. A jaką masz lampę i odległość? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano Sobota o 19:27 Generalnie tak jak pisałem z światłem nie mam pojęcia co zrobić ponieważ jedna ma 1.20m wysokości ma dużo rozgałęzień na dole, jeśli podniosę lampe jeszcze wyżej to dolne będą miały slaby dostęp światła( aktualnie około 12cm wisi nad jedna która ma 1.20m nad druga roślinką okolo 30cm wisi) dwie odmiany Gorilla Cookies fustbuds jedna 1.20m druga ma nie całe 60cm skąd ta różnica wysokości nie mam pojęcia również, box ambilence white 80,80,180 lampa 300w led( ma trochę lat więc zapewne ma mniej niż 300) jest również trzecia roślinką ale to już jest hit omińmy ją 😆 30cm wysokości, a więc każda z trzech ma różna wysokość, Tydzień 6, 45 dni od wyjścia z ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 148 Napisano wczoraj o 19:31 Nie no przyjarana, @WymiataczMega @JarzynaSWDN mieli rację, zastanów się nad supercroppingiem, czyli połamaniu szczytów najwyższych, a to ostatni moment na taką decyzje moim zdaniem. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 22 godziny temu Odgialem szczyt spod lampy w bok namiotu, nie robiłem nigdy topingu ani właśnie tej opcji o której mówisz i wolał bym jej spróbować jeszcze jakby była w wegu a leci drugi tydzień odkąd wyszły wloski, następnym razem będę się uczył tych opcji 😁 mam nadzieję że się nie zjara bo aż tak blisko lampy nie była, a liście które są przypalone jak mówicie u góry są też takie na dole dziwne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,435 Napisano 22 godziny temu @drago556 poczytaj tutaj, kilka dni temu podobny problem. A pod najniższą roślinę możesz coś podstawić pod doniczkę aby była wyżej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 21 godzin temu Podniosłem lampe na maksa do góry jest teraz 15cm, od reszty około 30cm wszystkie postawiłem na jakiś pudłach 😂 chyba jest już za późno na łamanie, jeśli w ciągu kilku dniu znowu roslinka pójdzie w górę to go łamie i co będzie to będzie, mam nadzieje ze juz stanie w miejscu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 7 godzin temu Dobra 🤣🫡 roślinka przez noc 2cm poszła w górę zrobiłem to, niech ktoś się wypowie czy nie było już aby za późno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,786 Napisano 6 godzin temu (edytowane) Trzyma się szczyt? Nie urwałeś? Jak tak to jest git. Edytowane 6 godzin temu przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 6 godzin temu Ogólnie dałem od góry linkę żeby go potrzymać, bez linki opadal bardziej do dolu niż 90 stopni, zgniotlem palcami przechylilem ręką i opadł, urwać nie urwałem jedynie zauważyłem krople soku z lodygi po zgięciu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,435 Napisano 6 godzin temu @drago556 nie było za późno. Ja osobiście bym im jeszcze fryzjera zafundowała ale nie jest to konieczne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 3 Napisano 5 godzin temu Generalnie dość często liscie zrywałem ale to naprawdę mało, zwykle od dołu, to pierwsza uprawa traktuje ją jako eksperyment troszkę, lodygi są w tej jednej naprawdę wyciągnięte konkretnie, lisci jest sporo ale jest duży dystans między nimi, golić ją od dołu w górę? Spróbuję tego ale może poczekam aż ten złamany szczyt odbije w górę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,435 Napisano 4 godziny temu @drago556 może nawet nie tyle liście bo aż tak gesto nie jest co te małe topeczki nad tymi dolnymi liśćmi i pomiędzy węzłami, tzw popcorn do którego nie dochodzi światło. Ale tak jak wspominałam, nic nie musisz. Poczytaj o treningach, defoliacji. Moze ktoś jeszcze doradzi coś więcej. 👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach