wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 2 godziny temu, Cholender napisał: @Prepers takie przebarwienia nie wyjda po jednorazowym przelaniu tylko po regularnym za częstym lub zbyt obfitym podlewaniu. U mnie też wiele razy blumaty wylały i miałem w boxie wody po kostki, a roslina nic się nie stało bo zawsze po takich akcjach dawalem im dobrze wyschnac przed kolejnym podlaniem Ja tak co 4 dzien podlewam juto właśnie tak wypada to nwm może na razie nie będe podlewał a co to wentylatora wyciągajacego to jeszcze tego nie mam tak samo jak filtra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,428 Napisano 22 Stycznia @Cholender Miałem odjebanego patenta ze do nawilżacza dochodzila woda, i +/- 7l zbiornik żeby często nie dolewać, przyszedłem gdzieś po 3 dniach, a ziemia w doniczkach wyglądała jak po podlaniu, i jak już pisałem strzelałem w chlor, lub przelanie @wolf32 Moze za dużo im wody lejesz, a nie za często Korzenie potrzebują powietrza 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia No nie wiem panowie mi to żle wygląda coś ale możliwe że przelałem ostatnio tak 400 ml wody wcześniej 300 ml i 0,3 nawozu chyba macie racje że to przelane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,428 Napisano 22 Stycznia @wolf32 Nie no nie przelałeś raczej, woda prosto z kranu? Daj im jakis cal-mag może napewno nie zaszkodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 1 minutę temu, Prepers napisał: @wolf32 Nie no nie przelałeś raczej, woda prosto z kranu? Daj im jakis cal-mag może napewno nie zaszkodzi Woda z kranu przegotowana i odstawiona potem przez filter przelałem i zmniejszałem ph tak do 6,0 6,5 to w takim razie nwm co im mogło zaszkodzić tego cal-mag nie mam mam terra grow terra bloom green sensation tez jest opcja że ten wentylator miszajacy jest po prostu za słaby ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia Jeżeli to tylko dolne liście to nie ma co panikować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia Teraz, WymiataczMega napisał: Jeżeli to tylko dolne liście to nie ma co panikować. Górne też zuważyłem że początki są już żółte xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia Warto w calmag zainwestować. Jak się LEDem świeci to roślina potrzebuje. Ile one mają dni? Ładnie idą 👍 Końcówki jak żółkną to od Terra grow i azotu w nim zawartego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, WymiataczMega napisał: Warto w calmag zainwestować. Jak się LEDem świeci to roślina potrzebuje. Ile one mają dni? Ładnie idą 👍 Tak z 24 dni już będzie a ten calmag moge z innymi nawozami mieszać ? Edytowane 22 Stycznia przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia To już lada moment będą kwitnąć. Wszystko będzie git oby bez zbędnej paniki👊 Proponuje rozglądać się za jakimś małym wentylatorem wyciągającym. Na kwitnieniu będzie potrzebny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 22 Stycznia Wez ta wode przestan gotowac i filtrować bo ja wyjałowiasz. Normalna woda z kranu podlewaj, tylko odstana 24h i z wyregulowanym ph. Regulujesz wgl ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 5 minut temu, Cholender napisał: Wez ta wode przestan gotowac i filtrować bo ja wyjałowiasz. Normalna woda z kranu podlewaj, tylko odstana 24h i z wyregulowanym ph. Regulujesz wgl ph? Oczywiście mam miernik i zawsze sprawdzam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia Podlewać teraz tym terra grow czy col mag isc kupić i dopiero wtedy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia Jak już będę zamawiał muis to być z plagrona czy może być np ten ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia Najlepiej z jednej firmy. Ale calmag to calmag. Nie powinno się gryźć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 3 godziny temu, WymiataczMega napisał: Najlepiej z jednej firmy. Ale calmag to calmag. Nie powinno się gryźć. Jutro to będę mieć pytanie ile to stosować czy moge to miszać z innymi nawozami czy tylko to na razie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia Nie mieszaj. Tyle co w tabeli daj. Nie pamiętam ile. Kup małą buteleczkę bo dużo się go nie daje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 3 godziny temu, WymiataczMega napisał: Najlepiej z jednej firmy. Ale calmag to calmag. Nie powinno się gryźć. Powiem wam to coraz gorzej wygląda ja wyłaczyłem ten wentylatorm mieszajacy bo coś mi się zdaję że to przez to liście są suche łamią się a tak nie miałem tak myślę czy by ich nie usunąć ? masakra co się porobiło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 22 Stycznia Te pierwsze liście które są najbardziej zniszczone możesz usunąć. Tylko zrób to raz a dobrze 😎 żeby nie stresować rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 7 minut temu, WymiataczMega napisał: Te pierwsze liście które są najbardziej zniszczone możesz usunąć. Tylko zrób to raz a dobrze 😎 żeby nie stresować rośliny. Coś czuje że z tego chyba nic nie będzie coś popsułem a wentylator właczyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach