Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, WymiataczMega napisał:

Pokaż kwiatki🤨

Wszytko jest ok ja już myślę żeby  to już scinać 😄

1740745427682.jpg

1740745335231.jpg

1740745335221.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, WymiataczMega napisał:

Ładne 👍 ale one jeszcze nie dojrzałe. Proponuje jeszcze się wstrzymać. Tyle już czekasz to daj im jeszcze trochę czasu.

Ile tak mniej więcej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, WymiataczMega napisał:

Dobry aparat masz w telefonie? Zrób zajebiste przybliżenie topa i cyknij fotkę. Wtedy może coś się dowiemy.

Coś takiego z tego najwiekszego szczytu  mam pytanie jeszcze z dołu gdzie ścinałem liście roślina tworzy nowe kwiaty czy wycinać je żeby skupiała się na górnych szczytach ? i czy cały czas dawać terra bloom bo jak na razie cały czas leca nawozy 

1740752035843.jpg

32 minuty temu, moonka napisał:

@wolf32 amnezia kwitnie dlugo. Zatowno sezon jak i automat. Obstawual bym jeszcze lekko 2 moze 3 tygodnie

A podał byś mi kilka odmian sativi i indica najszybszych automatów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 minut temu, WBB napisał:

@wolf32 o takie fotki chodzi...

PXL_20250109_181838675.thumb.jpg.cac455e4fc60244a03f47d098762983e.jpg

To takich to raczej nie zrobię tym aparatem  na zdjeciach co dałem tego nie  widać ale jest  dość sporo tego pyłku 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wolf32 podglądamy kolor tego "pyłku"... czy jest przezroczysty, mleczny, bursztynowy.... i wtedy wiemy czy już ścinać.

Możesz spróbować z powiększeniem mocnym ale nie wiem czy się uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, WBB napisał:

@wolf32 podglądamy kolor tego "pyłku"... czy jest przezroczysty, mleczny, bursztynowy.... i wtedy wiemy czy już ścinać.

Możesz spróbować z powiększeniem mocnym ale nie wiem czy się uda.

Coś takiego się udało zrobić 

1740756896349.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widzę za dużo... wyglądają jakby mleczne. Ale widzę chyba jeszcze białe włosy więc to jeszcze coś tam rośnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, WBB napisał:

Ja nie widzę za dużo... wyglądają jakby mleczne. Ale widzę chyba jeszcze białe włosy więc to jeszcze coś tam rośnie...

Tak na większości topków są białe włoski 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spr ustawienia makro zdjecia

Polecam wszystkie 3

Najlepszy mikroskop ponad 10e

Lupa środek 7e

Lupa po lewej chyba 3-4e

17407606021123453428670806401302.jpg

Polecam wszystkie 3

Najlepszy mikroskop ponad 10e

Lupa środek 7e

Lupa po lewej chyba 3-4e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jazz, przeczytałem to całe. Zupełnie nie wiem po co. Ale no partyzantka taka,że aż mnie wciągnęło 😂

@wolf32

Kolega posłucha kolegów. Usiądzie sobie i wyczeka. Jasne, można zaglądać tam nawet i co godzinę w zegarku. Ja to lubie sobie nawet razem zapalić. Takie wiesz szybkie randeczki z krzakiem. Tylko że w żadnym wypadku nie ruszam go. 

OSTATECZNIE przy automatach możesz manwerowac sporo światłem. Więc wystarczy prosty obrot donicy o 180 stopni i to już Ci pokaze różnice w funkcjonowani tej rośliny. I zostaw ty tą wodę i nawozy w spokoju. Wjechałeś strasznie na grubasa w coś czego jeszcze nie próbowałeś. I No, przerosło cie to napewno. 

Porada odemnie, zapomnij o tym. Najlepiej zdby ci się przypominało o roślinie niż zebys o niej myslal cały czas. Wierzę, że jeszcze pokażesz nam wszystkim kolosy,które wyhodujesz. Podrzucam dla przykładu zdjęcie mojej pierwszej pierwszej. Do której łaziłem tez non stop i ciągle coś robiłem i zdjęcie aktualnego stanu rzeczy po wielu niudanych próbach i braku w sprzęcie i oczywiście braku wiedzy. 

Aktualnie rekordowe topy osiągam wielkości pieści. Wcześniej rekordowe to ja osiągałem zbiory, jak w porywach do marnej 20 dochodziło. 

Ps.. na zdjęciu zbiorowym to 3 rośliny. Więc też nie miałem kolorowo, a nawet i partyzancko. Wszystko przed tobą 💪

20250303_101500.jpg

20240915_140006.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, huczpucz napisał:

Ale jazz, przeczytałem to całe. Zupełnie nie wiem po co. Ale no partyzantka taka,że aż mnie wciągnęło 😂

@wolf32

Kolega posłucha kolegów. Usiądzie sobie i wyczeka. Jasne, można zaglądać tam nawet i co godzinę w zegarku. Ja to lubie sobie nawet razem zapalić. Takie wiesz szybkie randeczki z krzakiem. Tylko że w żadnym wypadku nie ruszam go. 

OSTATECZNIE przy automatach możesz manwerowac sporo światłem. Więc wystarczy prosty obrot donicy o 180 stopni i to już Ci pokaze różnice w funkcjonowani tej rośliny. I zostaw ty tą wodę i nawozy w spokoju. Wjechałeś strasznie na grubasa w coś czego jeszcze nie próbowałeś. I No, przerosło cie to napewno. 

Porada odemnie, zapomnij o tym. Najlepiej zdby ci się przypominało o roślinie niż zebys o niej myslal cały czas. Wierzę, że jeszcze pokażesz nam wszystkim kolosy,które wyhodujesz. Podrzucam dla przykładu zdjęcie mojej pierwszej pierwszej. Do której łaziłem tez non stop i ciągle coś robiłem i zdjęcie aktualnego stanu rzeczy po wielu niudanych próbach i braku w sprzęcie i oczywiście braku wiedzy. 

Aktualnie rekordowe topy osiągam wielkości pieści. Wcześniej rekordowe to ja osiągałem zbiory, jak w porywach do marnej 20 dochodziło. 

Ps.. na zdjęciu zbiorowym to 3 rośliny. Więc też nie miałem kolorowo, a nawet i partyzancko. Wszystko przed tobą 💪

20250303_101500.jpg

20240915_140006.jpg

No ładne ja mam chyba z  2 takie większe topki reszta to mikrusy ale nie robiłem treningu jeszcze na początku przelałem rosline a już bym chciał kosumowac też mam problem z zapachem namiot nie jest najlepszej jakosci i po mimo filtru i tak czuć i to konkretnie  dla tego tez już myślę o ścinaniu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wolf32 w takim razie masz prawdopodobnie za slaby filtr skoro smierdzi poza boxen. Zatniesz teraz to bedziesz sobie plul w brode, ze masz siano a nie topy. Poczekaj jeszcze te 2 moze 3 tygodnie i bedzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi