Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Cholender napisał:

@Prepers takie przebarwienia nie wyjda po jednorazowym przelaniu tylko po regularnym za częstym lub zbyt obfitym podlewaniu. U mnie też wiele razy blumaty wylały i miałem w boxie wody po kostki, a roslina nic się nie stało bo zawsze po takich akcjach dawalem im dobrze wyschnac przed kolejnym podlaniem

Ja tak co 4 dzien podlewam juto właśnie tak wypada to nwm może na razie nie będe podlewał a co to wentylatora wyciągajacego to jeszcze tego nie mam  tak samo jak filtra 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender Miałem odjebanego patenta ze do nawilżacza dochodzila woda, i +/- 7l zbiornik żeby często nie dolewać, przyszedłem gdzieś po 3 dniach, a ziemia w doniczkach wyglądała jak po podlaniu, i jak już pisałem strzelałem w chlor, lub przelanie 

@wolf32 Moze za dużo im wody lejesz, a nie za często 

Korzenie potrzebują powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem panowie mi to żle wygląda coś  ale możliwe że przelałem ostatnio tak 400 ml  wody wcześniej 300 ml i 0,3 nawozu  chyba macie racje że to przelane 

1737542097913.jpg

1737542097909.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Prepers napisał:

@wolf32 Nie no nie przelałeś raczej, woda prosto z kranu? Daj im jakis cal-mag może napewno nie zaszkodzi

Woda z kranu przegotowana i odstawiona potem przez filter przelałem  i zmniejszałem ph tak do 6,0 6,5  to w takim razie nwm co im mogło zaszkodzić  tego cal-mag  nie mam mam terra grow terra bloom green sensation tez jest opcja że ten wentylator miszajacy jest po prostu za słaby ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, WymiataczMega napisał:

Jeżeli to tylko dolne liście to nie ma co panikować.

Górne też zuważyłem że początki są już żółte xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 minutę temu, WymiataczMega napisał:

Warto w calmag zainwestować. Jak się LEDem świeci to roślina potrzebuje. Ile one mają dni? Ładnie idą 👍

Tak z 24 dni już będzie  a ten calmag moge z innymi nawozami mieszać ? 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Cholender napisał:

Wez ta wode przestan gotowac i filtrować bo ja wyjałowiasz. Normalna woda z kranu podlewaj, tylko odstana 24h i z wyregulowanym ph. 

Regulujesz wgl ph?

Oczywiście mam miernik i zawsze sprawdzam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, WymiataczMega napisał:

Najlepiej z jednej firmy. Ale calmag to calmag.

Nie powinno się gryźć.

Jutro to będę mieć  pytanie ile to stosować czy moge to miszać z innymi nawozami czy tylko to na razie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, WymiataczMega napisał:

Najlepiej z jednej firmy. Ale calmag to calmag.

Nie powinno się gryźć.

Powiem wam to coraz gorzej wygląda  ja wyłaczyłem ten wentylatorm mieszajacy bo coś mi się zdaję że to przez to  liście są suche łamią się a tak nie miałem  tak myślę czy by ich nie usunąć ?  masakra co się porobiło 

1737564833711.jpg

1737564833714.jpg

1737564833721.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, WymiataczMega napisał:

Te pierwsze liście które są najbardziej zniszczone możesz usunąć. Tylko zrób to raz a dobrze 😎 żeby nie stresować rośliny.

Coś czuje że z tego chyba nic nie będzie coś popsułem a wentylator właczyć ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi