moonka 3,902 Napisano 16 Stycznia (edytowane) @wolf32 mieszak musi byc. Bez tego powietrze bedzie stalo i plesn murowana. Kiedys olalem mieszaki i po kilku tygodniach splesniala mi ziemia w doniczkach. Przesadzanie kwitnacego automata nie bylo ani proste ani madre🙃 Edytowane 16 Stycznia przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 16 Stycznia 4 minuty temu, moonka napisał: @wolf32 mieszak musi byc. Bez tego powietrze bedzie stalo i plesn murowana. Kiedys olalem mieszaki i po tylku tygodniach splesniala mi ziemia w doniczkach. Przesadzanie kwitnacego automata nie bylo ani proste ani madre🙃 To jak to ogarnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 16 Stycznia (edytowane) @wolf32 ja bedac na Twoim miejscu znalazl bym kawalek sztywnego przewodu i uzywajac otworow na srubki w wentylatorze zrobil bym z niego jakis uchwyt. Moze byc kawalek wieszaka na ubrania lub cos podobnego, troche fantazji, kombinerki i tasma🙃 bo i oczywiscie opaski zaciskowe bo bez tego nie ma opcji, ze sie uda😂 Edytowane 16 Stycznia przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 16 Stycznia 14 minut temu, moonka napisał: @wolf32 ja bedac na Twoim miejscu znalazl bym kawalek sztywnego przewodu i uzywajac otworow na srubki w wentylatorze zrobil bym z niego jakis uchwyt. Moze byc kawalek wieszaka na ubrania lub cos podobnego, troche fantazji, kombinerki i tasma🙃 bo i oczywiscie opaski zaciskowe bo bez tego nie ma opcji, ze sie uda😂 No ale jak to miałem włączone to mi wilgotnosc się zwiększyła i to znacznie 😕 to też lipa xd a juz by ten wentylator musiał chodzić bo lipa bedzie a juz jest spora roślina . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 16 Stycznia 3 godziny temu, wolf32 napisał: No ale jak to miałem włączone to mi wilgotnosc się zwiększyła i to znacznie 😕 to też lipa xd a juz by ten wentylator musiał chodzić bo lipa bedzie a juz jest spora roślina . I tak szczerze to juz mi sie coś pojawia na listkach xd i wydaje mi sie że by się tu już fryzier przydał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 17 Stycznia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,344 Napisano 17 Stycznia @wolf32 jeszcze się nawycinasz tych liści. Tam jeszcze nic niczego nie zasłania bo nie ma czego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 17 Stycznia Oj wyczuwam tu swieżbienie łap i nadgorliwość 🧐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 666 Napisano 17 Stycznia @wolf32 nozyczki miałeś schować i nie patrzeć na nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 17 Stycznia Tak marudzi o tym cieciu, ze niech poucina co mu nie pasuje i bedzie mial nauczke na przyszlosc😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 17 Stycznia Chyba już ogarnąłem ten wentylator jest prymitywnie ale jest chyba ok ? zamknąłem boczne otwory i otworzyłem dolny pasywny teraz pytanie bo wiecje i na rośliny i na higometr co jak będzie zwiekszała się wilgotność jak to wtedy regulować ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 666 Napisano 17 Stycznia @wolf32 na tym etapie wilgotność ma być wysoka, a na flo osuszacz Tego wlotu pasywnego to nie otwieraj całego tylko go uchyl 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 17 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, Adi_ejol napisał: @wolf32 na tym etapie wilgotność ma być wysoka, a na flo osuszacz Tego wlotu pasywnego to nie otwieraj całego tylko go uchyl Ok tak zrobiłem a ile tak muis być tej wilgotności mniej wiecej na tym etapie ? Edytowane 17 Stycznia przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 17 Stycznia @wolf32 nawet do 80% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 104 Napisano 17 Stycznia Sam niedawno skończyłem pierwsza uprawę, i na pewno dużo cierpliwości, potrzeba, i nie być nadgorliwym 😉 Zaglądaj tam raz dziennie, i się nie spiesz 🙂 a sam dołączę, może wyciągnę coś dla siebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 18 Stycznia Coś chyba roslince dolega te liście jakoś takie nie jakie sa plamy dziwne wychodza 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 666 Napisano 18 Stycznia @wolf32 pokaż a nie płaczesz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 170 Napisano 18 Stycznia @Adi_ejol no podsyce temat i czekam co się dzieje , ja mistrzem nie jestem ale zaglądanie co chwilę = paranoję na tle złej choroby 🤣 jak nie usycha to żyje dawaj co tam się dzieje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 20 Stycznia Tak to wygląda mało miejsca mam i niekóre listki przypadkowo zniszczyłem 😞 ale to chyba nic się nie stanie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 20 Stycznia Nic się nie stanie, dobrze wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach