Bubble 161 Napisano 29 Grudnia 2024 @Adi_ejol nie za wcześnie ten boomboom? Miałeś jakiekolwiek efekty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Ja i tak tego nie mam moje nawozy to Plagron terra, grow terra bloom, green sensation @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 619 Napisano 29 Grudnia 2024 @Bubble negatywnych nie miałem a czy pozytywne to nie wiem xd przy przesadzaniu dostały jeden oprysk @wolf32 dałem ci, żebyś miał pogląd na podlewanie w pierwszych dniach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 161 Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) @Adi_ejol ja to pryskam tuż przed flo lub na indukcji, i naprawdę widać jak rosną 😄 Ale ja to sporo pryskam, jak już mnie n osi i nie ma co robić to albo jakieś wodorosty albo aloes, na początku często biorhizotonic. Może homeopatia, ale wydaje mi się, że działa. 😄 Kontrowersyjnie też pryskam przy włączonym świetle, ale do tej pory jeszcze nie popaliłem nic. 😎 Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 619 Napisano 29 Grudnia 2024 @Bubble ja też pryskam przy włączonym i chuja im jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Zauważyłem że mam delikatnie takie żółte listki nie wiem czy to tak powino być ? no i na razie światło wyłączyłem żeby już jutro je przestawić na te 18/6 od 6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 161 Napisano 29 Grudnia 2024 Narazie się, nie przejmuj niech rośnie, ustaw światło, pilnuj żeby nie było sucho, i wilgotność jak najwyżej i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Możliwe że za dużo je dziś podlałem nie wiem czy widać te plamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 161 Napisano 29 Grudnia 2024 za dużo zostaw ja w spokoju najlepiej nie zaglądaj 3 dni Po 3 dniach zajrzyj, ale też raczej nie dotykaj. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,784 Napisano 30 Grudnia 2024 Zolte moga byc od zbyt duzej ilosci wody na co wskazuja foty. Na tym etapie podlewasz minimalna iloscia wody tylko przy roslince. Nie baw sie w moczenie calej ziemi nie majac doswiadczenia i wyczucia😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Witam dziś już roślinka lepiej wygląda podlałem tak 50 ml bo nie będzie mnie z 2 dni lampa tak na 50 cm wysokości Edytowane 31 Grudnia 2024 przez wolf32 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 78 Napisano 31 Grudnia 2024 @wolf32 ja takie malutkie, to podlewam z łyżki do zupy, np 3-4 łyżki wody, i styka póki, ziemia nie będzie sucha od góry, i później wraz z wzrostem, dodaje więcej wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 161 Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) @divi0000Na początku podlewasz tak, żeby mokre było troszkę poza obrys liści dookoła rośliny, przynajmniej dla mnie to jest jakaś wskazówka na początek, a tutaj już mamy dwa razy przelaną w ciągu tygodnia, ale jak korzeń nie wygnije to jakoś pójdzie, 😄 a, że to automat to już ciężko będzie nadrabiać. Natomiast jak to mówią lepiej się uczyć na czyichś błędach, ale nie wszyscy chcą 😄 Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 1 Stycznia Cztałem że tak co 2 dzien trzeba podlewac ale macie racje trochę za często to robie przerwa na 3 dni 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,784 Napisano 1 Stycznia @wolf32 nie chodzi o czestotliwosc a o to ile roslina jest w stanie wypic. Mozesz podlewac co 2 dni ale mniejsza iloscia wody. Wygodniej jednak robic to co 3 dni dostosowuja ilosc wody tak aby w dniu podlewania miala juz wzglednie sucho. Nie masz pewnosco to wsadz palucha w ziemie i zobaczysz czy to juz czas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano Piątek o 09:57 Aktualizacja roślinka już podrosła trochę tworzy już 2 szczyt dziś podlana tak 125 ml wody myślałem że trochę mi opadły liście bo 3 dni nic nie podlewałem ale po podlaniu nie podniosły się więc chyba ma tak być 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano Piątek o 11:23 Mam pytanie czy takie coś się nada do podlewania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,284 Napisano Piątek o 11:36 @wolf32 nie bo się nigdy nie nauczysz podlewania 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 161 Napisano Piątek o 12:31 @WBB @wolf32 A to ja mam odmienne zdanie, sam podlewam na początku albo pipetą, albo gruszką do indyka 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,284 Napisano Piątek o 12:41 @Bubble skoro tak mówisz 🙂 Ja nawet nie za bardzo wiem jak ta kula działa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach