wolf32 17 Napisano 27 Grudnia 2024 A więc tak dziś dałem nasiona do ziemi przed tem podlałem ziemie jakoś 500 ml na doniczke woda z kranu przegotowana przefiltowana i zmniejszyłem ph do 6,5 dodając pare kropel octu wilgotność 70 ale coś rośnie tak samo jak temperatura 😕 pytanie co ile podlewac na początek ? tak myślę żeby tą lampe wyłaczyć na początek ? no i tak to się prezentuje obecnie 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,440 Napisano 27 Grudnia 2024 @wolf32 po co te butle? jakie masz odmiany? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 27 Grudnia 2024 13 minut temu, Tester napisał: @wolf32 po co te butle? jakie masz odmiany? automaty amnesia haze butle już wziąłem proszę mi powiedzieć czy lampę wyłączyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,440 Napisano 27 Grudnia 2024 @wolf32 jak jeszcze rośliny nie wyszły to wyłaczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 618 Napisano 27 Grudnia 2024 W końcu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 27 Grudnia 2024 Ciekawe co z tego będzie xd ta wilgotność raz 80 ,70 ,60 nie jest w jednym punkcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 618 Napisano 27 Grudnia 2024 @wolf32 Szczegół, jak będzie spadać za nisko to możesz mokry ręcznik wrzucić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 27 Grudnia 2024 1 minutę temu, Adi_ejol napisał: @wolf32 Szczegół, jak będzie spadać za nisko to możesz mokry ręcznik wrzucić Dałem miske z wodą i papierowe ręczniki 2 i dalej jakieś dziwne wachania 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,786 Napisano 27 Grudnia 2024 @wolf32 za często do boxa zaglądasz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 536 Napisano 27 Grudnia 2024 1 hour ago, wolf32 said: Ciekawe co z tego będzie xd ta wilgotność raz 80 ,70 ,60 nie jest w jednym punkcie. U mnie zapierdala nawet od 90%do 50 jak zapomnę o nawilzaczu i nie ma problemu nie panikuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 27 Grudnia 2024 Ile tak mniej wiecej się czeka aż wyjdą z ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,770 Napisano 27 Grudnia 2024 @wolf32 Do tygodnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 28 Grudnia 2024 Wydaje mi się że za głęboko zakopałem nasiono ale poczekam ten tydzen @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,770 Napisano 28 Grudnia 2024 @wolf32 cierpliwosci😉 jesli sa za gleboko to moga potrzebowac wiecej czasu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Coś tam wyszło włączyłem juz dziś lampę i tak myślę żeby ją na noc wyłączyć na razie o 12 włączyłem a tak chiałem żeby od 4 chodziło na noc gasić lampę dałem na maxa do góry i co czekam dalej 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 618 Napisano 29 Grudnia 2024 @wolf32 kup sobie programator cyfrowy, ustaw sobie stałe godziny pracy lampy, jak to automat to np 20 godzin pracy, 4 godziny off a nie cudujesz z wyłączaniem i włączaniem Nie wiem ile tam masz wysokości, ale jak dałeś na maxa do góry to ci się mogą wyciągnąć siewki, a że to automaty to już ich głębiej nie wkopiesz, więc ja bym dał 40-50cm i obserwował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Ja tak 18/6 energetycznie bardziej 13 minut temu, Adi_ejol napisał: @wolf32 kup sobie programator cyfrowy, ustaw sobie stałe godziny pracy lampy, jak to automat to np 20 godzin pracy, 4 godziny off a nie cudujesz z wyłączaniem i włączaniem Nie wiem ile tam masz wysokości, ale jak dałeś na maxa do góry to ci się mogą wyciągnąć siewki, a że to automaty to już ich głębiej nie wkopiesz, więc ja bym dał 40-50cm i obserwował Ok już obniżam lampę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 618 Napisano 29 Grudnia 2024 18/6 też będzie ale chodzi mi o urządzenie, bo z wyłączaniem i włączaniem lampy manualnie to już się klasyfikujesz na jakiś order śmieszny na forum xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 17 Napisano 29 Grudnia 2024 Co ile je teraz tak podlewać dziś je nakarmiłem i robie przerwę bo trochę za dużo dałem tak z 2 takie kieliszki do wódki ph 5, 6 myślałem że z tym octem będzię wyglądało tak że dam to raz i już będzie ph stabilnie a tu na drugi dzień się zwiekszyło . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 618 Napisano 29 Grudnia 2024 @wolf32 tyle ci mogę dać ale każde warunki się różnią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach