Skocz do zawartości
edasone

Choroba czy nadmiar nawozu

Rekomendowane odpowiedzi

Siema 

Wezcie prosze powiedzcie co sie z ta roslina dzieje czy to jakas choroba a moze brak lub nadmiar nawozów 

PS o co chodzi z ta peknieta lodyga 🤔

Błagam pomóżcie 

IMG_20241226_204056.jpg

IMG_20241226_205047.jpg

IMG_20241226_205103.jpg

IMG_20241226_204046.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wies co na poczatku przez 2tyg dawalem canna start

A teraz od 4-5tygodni dostaje terra vega 

Juz 2 razy ja teraz podlalem terra flores juz bo zaczela kwitnac ale chwilke poczekalem zanim zaczalem dawac flores a to juz liscie od tygodnia takie sa jeszcze jak dawalem terra vega

🤷 Nie wiem co sie dzieje 😩

Roslina ogolnie wyglada zdrowo nie jest opadnieta, rozwija sie w sumie dobrze rownomiernie tylko te liscie jakies dziwne 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlewana jest jakos 1l na dwa dni albo 400-600ml na dzien donica 20l albo 25l nie pamietam juz 🙄😄 co dzien dostaje nawoz nie podlewam czysta woda  zawsze z jakims nawozem zaraz dorzucr foty jak wyglada cała 

IMG_20241227_093155.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na niedobory wapnia,canna calmag możesz dać 1 ml/l bym dał ze 2 podlania i obserwował,ale niech jeszcze ktoś bardziej doświadczony się wypowie co do stanu roślinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jak pisalem wyzej pierwsze 2 tygodnie canna start potem kolejne 4-5 tygodni terra vega a od poniedzialku dostaje terra flores wszystko z etykietą dozowania na opakowaniu 

@Lady Green wiesz co no jeszcze nie mialem sytuacji zeby donica była lekka i ziemia byla sucha ale moze to za malo ile w takim razie powinienem to lac ? 1l co dzien ? Czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@edasone z mineralnymi nie pomogę bo nie mam o nich żadnego pojęcia. 

Ja to 11 litrowej donicy na tym etapie leje 1,5 - 2 litry co 2 dni, zależy ile roślinka pije. Ale może Twojej wystarcza. 🤷‍♀️ Podlewasz powolutku, etapami czy na raz? Wypłynęła Ci kiedyś woda spodem doniczki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze wlewam na raz 

Jak wlewam  600ml dziennie to  nic nie wyplywa ale jak daje ponad 1l czesc wyplywa i roslinka sobie wypija z podstawki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne info, że woda do podlewania 7,5 pH, jak wrażliwe dziewczę to będzie miało problemy co by nie wlewał, szczególnie przy mineralnych, ale tu nie jestem specjalistom więc się wypowiadał nie będę. 

soil-ph-chart-marijuana.jpg

Edytowane przez Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi