Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Lady Green Maja z +- 10-12 dni. Co ma być to będzie umyje te liście wodą z delikatnym białym jeleniem zobaczymy 

Edytowane przez Iceland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umyłem je ciepłą wodą z odrobiną białego jelenia , widzę że wigor mają może się ogarną zobaczymy. 
 Jeszcze pytanko , te robaki przeróżne są już w ziemi którą kupujemy czy jak to jest ? 

a tu kilka fotek po myciu i lst 

IMG_8863.jpeg

IMG_8862.jpeg

IMG_8864.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, ze dojechałeś je opryskiem, to jeszcze stresujesz je lst. Treningi wykonuje się na zdrowych roślinach, a nie zajechanych jak pięta Cejrowskiego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, WymiataczMega napisał:

Dobrze jest. Lepiej jeden stres niż kilka 😉

@Eric_Satie nie płaczemy nad rozlanym mlekiem. Stało się, już po treningu 😅 

Karły będą 😉

jasne, że juz się stało, ale jednak warto podkreślić kiedy się robi treningi, by nie popełniać więcej błędów. 
nadgorliwość gorasza od banderyzmu 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze że to zostało poruszone , cały czas się uczę , raptem kilka dni a tyle nowego 😄 nowe pestki już kupione a je i tak spisałem na straty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj. Wciornastki to nie są, bo by były kropki białe wyssane na lisciach, w tutaj ewidentnie brakuje kawałka listka. Na pierwszy rzut oka powiedziałbym że uszkodzenie mechaniczne, ale kształty są zbyt nieregularne na działania ludzkie. To jakaś dżdżownica która się zmieni w ćme/motyla. Mógł wpaść na świetle włączonym i otwartych drzwiach lub niezabezpieczone pasywki.

Olejek neem to silne dziadostwo, nie wiem czy nie będzie przez to problemów. Nie używałem, ale jakoś pozytywnych opinii nie widziałem wiele, chyba przypala czasem roślinę czy coś.

Jestem wyznawcą karate i mospilanu xD oczywiście do kwitnienia, później kumpluje się ze szkodnikami. Z organizmu używałem grzyby i predatory na szkodniki.

Celował bymw poczwarkę jakiegoś większego owada. Wpadające ćmy i motylki do namiotu mogą namieszać.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi