Iceland 11 Napisano 18 Grudnia 2024 Co myślisz woda letnia z mydłem i myć je po kolei ? Czy spisać na straty i nowe sadzić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 18 Grudnia 2024 @Iceland to automaty czy sezony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady Green60 days auto grapefruit automaty Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Iceland @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 18 Grudnia 2024 @Iceland ciężko doradzić... Jak im pomóc też nie wiem... Ile one mają? Może jeszcze odbiją... 😐 @Grzechoczący Grzechotnik @Boczelli @Mr.Green @Wladimir do uratowania są wg Was? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady Green Maja z +- 10-12 dni. Co ma być to będzie umyje te liście wodą z delikatnym białym jeleniem zobaczymy Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Iceland 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,644 Napisano 18 Grudnia 2024 Ja bym dal im kilka dni. Jak się nie ogarna to na kompost i nowe pestki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 18 Grudnia 2024 Umyłem je ciepłą wodą z odrobiną białego jelenia , widzę że wigor mają może się ogarną zobaczymy. Jeszcze pytanko , te robaki przeróżne są już w ziemi którą kupujemy czy jak to jest ? a tu kilka fotek po myciu i lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eric_Satie 20 Napisano 18 Grudnia 2024 Nie dość, ze dojechałeś je opryskiem, to jeszcze stresujesz je lst. Treningi wykonuje się na zdrowych roślinach, a nie zajechanych jak pięta Cejrowskiego. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,782 Napisano 18 Grudnia 2024 Dobrze jest. Lepiej jeden stres niż kilka 😉 @Eric_Satie nie płaczemy nad rozlanym mlekiem. Stało się, już po treningu 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eric_Satie 20 Napisano 18 Grudnia 2024 W dniu 18/12/2024 o 12:39, WymiataczMega napisał: Dobrze jest. Lepiej jeden stres niż kilka 😉 @Eric_Satie nie płaczemy nad rozlanym mlekiem. Stało się, już po treningu 😅 Karły będą 😉 jasne, że juz się stało, ale jednak warto podkreślić kiedy się robi treningi, by nie popełniać więcej błędów. nadgorliwość gorasza od banderyzmu 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 18 Grudnia 2024 Bardzo dobrze że to zostało poruszone , cały czas się uczę , raptem kilka dni a tyle nowego 😄 nowe pestki już kupione a je i tak spisałem na straty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 286 Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Ojoj. Wciornastki to nie są, bo by były kropki białe wyssane na lisciach, w tutaj ewidentnie brakuje kawałka listka. Na pierwszy rzut oka powiedziałbym że uszkodzenie mechaniczne, ale kształty są zbyt nieregularne na działania ludzkie. To jakaś dżdżownica która się zmieni w ćme/motyla. Mógł wpaść na świetle włączonym i otwartych drzwiach lub niezabezpieczone pasywki. Olejek neem to silne dziadostwo, nie wiem czy nie będzie przez to problemów. Nie używałem, ale jakoś pozytywnych opinii nie widziałem wiele, chyba przypala czasem roślinę czy coś. Jestem wyznawcą karate i mospilanu xD oczywiście do kwitnienia, później kumpluje się ze szkodnikami. Z organizmu używałem grzyby i predatory na szkodniki. Celował bymw poczwarkę jakiegoś większego owada. Wpadające ćmy i motylki do namiotu mogą namieszać. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez Wladimir 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady Green Na 99 procent był to kot , bo znalazłem włosy na doniczkach. Jak myślicie bo wydaje mi się że odbiły ? Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Iceland 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) @Iceland kto miał małą kicie w namiocie ten rozpozna znaki. 😅 Odbiły, widać że lecą sobie dalej. 👍🏻Postaraj się ich już nie stresować, niech rosną w spokoju. Ile one teraz mają? Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady GreenMyślę że około 15 -16 dzień . najlepsze jest to że ja je spisałem na straty i wrzuciłem 9 nowych pestek i teraz muszę drugi namiot odpalać 😂 jeszcze pytanko odnośnie nawozów , jakie preferujesz @Lady Green chciał bym jakieś organiczne żeby jak najmniej syfu było , robię 🍀 dla mojego Tatusia który ma glejaka mózgu Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Iceland @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 23 Grudnia 2024 @Iceland wiele osób tu na forum używa biotabs, ja osobiście używam tabletek biotabs i resztę nawozów z biobizz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 18 godzin temu @Lady Green dosyć ładnie sobie odbiły i teraz wyglądają tak , czy nie brakuje im nic ? Lekko jasnozielone są liście i troszkę zawinięte albo mi się wydaje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 18 godzin temu @Iceland bardzo ładnie odbiły. 👍🏻 Czym je podlewasz? Dajesz już nawozy? Te jasne końcówki mogą być z nadmiaru azotu. Poza tym dobrze wyglądają. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 11 Napisano 17 godzin temu @Lady Green Generalnie dostały tylko raz około 2 tyg temu hesi na kwitnienie a tak to cały czas czysta woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,429 Napisano 17 godzin temu @Iceland nawozy na kwitnienie lejemy dopiero gdy rośliny już kwitną. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach