Juras80 291 Napisano 14 Grudnia 2024 Takie pytanko. Czy warto mieć filtr wody odwróconej osmozy jeśli moja woda w kranie ma EC 0 ? dzięki miłego dzionka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 81 Napisano 15 Grudnia 2024 @Juras80 Jeśli twoja woda w kranie ma EC 0, to w zasadzie masz już wodę super czystą – prawie jak z filtra RO. Przy uprawie konopi taka woda jest świetną bazą, bo możesz precyzyjnie kontrolować, co do niej dodajesz (np. nawozy). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 15 Grudnia 2024 36 minut temu, Wiesiu napisał: @Juras80 Jeśli twoja woda w kranie ma EC 0, to w zasadzie masz już wodę super czystą – prawie jak z filtra RO. Przy uprawie konopi taka woda jest świetną bazą, bo możesz precyzyjnie kontrolować, co do niej dodajesz (np. nawozy). Dzięki tak myślałem że to bez sensu skoro wodę mam super czystą. To już lepiej nie będzie i strata kasy filtr RO. dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 935 Napisano 16 Grudnia 2024 @Juras80 Ale ja ci zazdroszczę 🤪 Ja używam RO, bo u mnie EC to 0,7 i do tego słaby profil mineralny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 29 Grudnia 2024 @doominik w końcu Szkocja. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach